Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

10 års jubilæum: Sticchi’s fejrer fødselsdag med to timers gratis pizza

Af Nathalia Hentze Nielsen

Aalborgs helt eget autentiske napolitanske pizzeria Sticchi’s fylder ti år.

Ejeren Antonio Sticchi, der er født og opvokset i Napoli, hvor pizzaen oprindeligt stammer fra, overtog det gamle posthus på Kastetvej 32 i 2012 og ombyggede det med egne hænder til et napolitansk landkøkken.

For at fejre sine 10 år på Kastetvej inviterer Antonio til to timers gratis pizza og hygge på søndag den 14. august fra klokken 15.00 til 17.00.

I de to timer er man mere end velkommen til at komme og prøve pizza a portafoglio, der er en klassisk napolitansk type street food. På italiensk betyder portafoglio “tegnebog”, og det er en slags lille pizza, der foldes som en tegnebog.

Til maden vil der også være vin, øl og andre drikkevarer.

“Tag hele familien med,” siger Antonio og understreger igen og igen sin filosofi, når det kommer til mad: Det handler om mennesker og godt samvær.

10 års jubilæum: Sticchi's fejrer fødselsdag med to timers gratis pizza
De flotte lokaler på Kastetvej 32 er fyldt til randen med nostalgiske souvenirs og gode minder fra hjemlandet Italien samt fra Antonios rejser rundt i verden.

Lige så autentisk som en pizza fra Napolis gader

Sticchi’s er en helt særlig restaurant af mange årsager.

Først og fremmest er restauranten den første i Danmark, som er godkendt af foreningen “Associazione verace pizza Napoletana”.

Foreningen er udvalgt af EU-Kommissionen til at garantere, at spisesteder der brander sig selv som autentisk napolitanske faktisk lever op til den samme smagsoplevelse, du ellers kun finder i Napolis egne gader.

“Jeg vil gerne bevare min kultur og min madkultur, og derfor siger jeg også, at jeg laver mad uden kompromis. Jeg sælger ikke en illusion – her får du mad lavet på de originale opskrifter fra napolitanske traditioner,” forklarer Antonio og tilføjer:

“Der er kommet et direkte fly fra Aalborg til Napoli nu, og jeg har kunder, der har smagt pizza i Napoli, som kommer til mig bagefter og siger ‘Antonio, du har jo ret’. Hvad du spiser dernede, kan du få her,” siger italieneren og smiler stort.

Oveni den fornemme anerkendelse fra foreningen er Sticchi’s også det eneste pizzeria i hele Danmark, der er officielt godkendt til at servere en pizza, der kaldes Vera Pizza.

Vera Pizza er (selvfølgelig) en napolitansk pizza, der i december 2017 blev året som verdenskulturarv under UNESCO, og dette kæmpe rygklap er Antonio særligt stolt af.

10 års jubilæum: Sticchi's fejrer fødselsdag med to timers gratis pizza
Antonio har bygget alt i restauranten med egne hænder – inklusiv den store pizzaovn, som du kan se (og mærke varmen fra) alle steder i restauranten.

Skaber mindeværdige oplevelser

At Sticchi’s er så autentisk napolitansk, som det overhovedet kan blive – uden at man faktisk at befinde sig i Napolis gader – er der vist ingen tvivl om.

Og som i ethvert napolitansk pizzeria med selvrespekt har de et åbent køkken, hvor gæsterne kan kigge ind. Her er der ingen lukkede døre, og du kan følge hele processen fra dejen flades ud til, at pizzaen kommer ud af den brandvarme ovn cirka 90 sekunder senere.

“Hos os får du både kultur og god mad, men som pizzachef skal du også have den direkte kontakt til gæsterne,” fortæller Antonio, der gør en ære ud af at skabe gode og mindeværdige oplevelser.

At minderne varer ved er tydeligt i de mange postkort, der hænger rundt om i restauranten.

“De er fra gæster rundt om i verden. Det er ikke altid, jeg har tid til at rejse så meget, så det er dejligt at få nogle hilsner fra andre himmelstrøg.”

10 års jubilæum: Sticchi's fejrer fødselsdag med to timers gratis pizza
Postkort fra gæster pryder hylderne hos Sticchi’s.
10 års jubilæum: Sticchi's fejrer fødselsdag med to timers gratis pizza
En Margherita og Sticchi’s Pizza.

Her har pizzaerne navne

På søndag er det pizza a portafoglio, du kan nyde gratis hos Sticchi’s, men kommer du forbi en almindelig dag til frokost eller aftensmad, er der en kort, men præcis liste af retter at vælge mellem.

Der er præcis syv pizzaer, fem pastaretter, fire forretter og to desserter – foruden forskellige dagens retter.

Menuen er lille med vilje og valgt, fordi den afspejler det napolitanske køkken på bedste vis. Derfor er navnene også originale og ikke reduceret til kun at være et nummer.

At en pizza Margherita eksempelvis hedder, hvad den hedder, fordi der engang var en italiensk dronning ved navn Margherita, er én af mange historier om italiensk kultur du har i vente, når du serveres af den passionerede ejer og pizzachef.

Der er egentligt ikke andet at sige end: Prøv den ægte vare på søndag.

Hvad: 10 års jubilæum hos Sticchi’s med gratis pizza
Hvor: Sticchi’s, Kastetvej 32
Hvornår: Søndag den 14. august, kl. 15.00-17.00

Del artikel

Andre læser også