Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kunst og vin i smukke rammer: Kom til pop-up arrangement med SteKa Bolig

Af Nathalia Hentze Nielsen

Humoristisk kunst, lækker vin og flotte rammer midt i Aalborg.

Hvis det er en trio, der vækker din nysgerrighed, skal du sætte kryds i kalenderen allerede i morgen, når alle tre dele forenes på spændende vis til et helt særligt pop-up event på Korsgade 44, 3. th., fra kl. 12.00 til 14.00.

Her vil man gratis kunne komme forbi og smage dejlige sommervine, mens man kigger på one-of-a-kind kunst i en af Aalborgs nok mest unikke lejelejligheder lige nu.

Det er SteKa Bolig, der er initiativtager til arrangementet, og som sammen med Torben Mersholm og Vin Til Folket vil forsøge at skabe et lille, men hyggeligt pop-up arrangement med særligt fokus på de små oplevelser, der gemmer sig i Aalborg.

Samtidig ønsker de også at slå et slag for lokale samarbejder på tværs af brancher.

“Vi har alle virkelig savnet, at der sker noget i byen, så vi er gået sammen om at lave dette spændende og skæve lille arrangement.

Vores brancher virker måske meget forskellige, men der er en rød tråd i form af det hjemlige aspekt. Kunst og vin er jo ting, man nyder i rammerne af ens hjem,” fortæller Stefan Kaptain, der sammen med Kristian Højmark-Breiner ejer virksomheden SteKa Bolig, som både beskæftiger sig med ejendomsservice og boligudlejning.

“Vi arbejder jo ikke med events og planlægning af disse normalt, så vi har valgt en afslappet tilgang uden alt for meget planlægning af arrangementet, men vi er sikre på at få en hyggelig dag med dem, der møder op,” tilføjer han.

Kunst og vin i smukke rammer: Kom til pop-up arrangement med SteKa Bolig
Indehaverne af SteKa Bolig: Kristian Højmark-Breiner og Stefan Kaptain (th).

Hjælper hinanden i Aalborg

Det har uden tvivl været et hårdt corona-år for mange mindre erhvervsdrivende i Aalborg uanset branche, og erkendelsen af at man bliver nødt til at hjælpe hinanden, er noget som kunstner Torben Mersholm længe har været opmærksom på.

Derfor tøvede kunstneren ikke med at sige ja, da Stefan Kaptain ringede og forslog et samarbejde.

“Det er fedt, at der tænkes ud af boksen. Normalt har man ikke kunst med til sådan et arrangement, men nu kan folk komme forbi og blive overraskede,” forklarer Torben Mersholm.

Torben Mersholm er oprindeligt uddannet optiker og for bare et par år siden, var der fuld fart over feltet med tre brillebutikker og travle dage. Efter han på mirakuløs vis slap helskindet fra et slemt biluheld, valgte han dog at sadle om og gøre sin maler-hobby til et livsværk.

Keramik-delen af virksomheden gik han først i gang med for små fem måneder siden, og det er imponerende givet det fantastiske udtryk, som hans skøre figurer udstråler, såvel som den popularitet de har fået i hele landet.

“Jeg har ikke været i gang i så lang tid, men det føles så naturligt at lave det,” siger Torben Mersholm.

Skulpturerne er faktisk så populære, at de bliver solgt før, de overhovedet er færdige. Har du udset dig nogle af Torben Mersholm værker, og vil du gerne have en snak med kunstneren, er pop-up arrangementet den perfekte mulighed for at få noget kunst ind i hverdagen.

Netop muligheden for at sludre med Torben Mersholm og andre af de tilstedeværende, er en stor grund til, at SteKa Bolig afholder arrangementet i de intime omgivelser i lejeboligen.

“Det, der gør de små arrangementer fede er, at man nemmere kan snakke med dem, der står for det, og høre hvad de har på hjertet,” siger Stefan Kaptain.

Friske bobler til fede omgivelser

Når man således træder ind i den 130-kvm store lejlighed på Korsgade og orienterer sig mod de luksuriøse omgivelser og den figurative kunst, er oplevelsen først komplet, når man får stukket et glas lækre bobler i hånden.

Her er SteKa Bolig teamet op med den nordjyske virksomhed Vin Til Folket, der udover at være en af landets hyggeligste vinhandlere, også har styr på deres druer. Livet er for smukt og for kort til at drikke dårlige vine, hvis du spørger dem, og det vil du selv få smag for, når indehaver René Kortegaard sørger for bobler og riesling i glassene.

“Man vil kunne smage bobler fra Cava Sutra, som har en lys gul, brilliant farve og meget delikate bobler, der mousser lækkert op på
tungen. Smagen er frisk med noter er grønne bær og forfriskende citrus.

Derudover vil der også være en riesling fra Firestone, som har masser af syre, men også en let, dejlig sødme, der balancerer det hele til en komplet oplevelse,” fortæller René Kortegaard om vinene.

Selvom han ikke selv vil være til stede i morgen, lover han, at man kan få nogle rigtig gode tilbud efterfølgende, og han udtrykker også sin støtte til det anderledes koncept.

“Jeg synes, det lød som en god mulighed for, at folk kan få lidt bedre kendskab til min butik, og så synes jeg bare, at en fed lejlighed og fed kunst passer rigtigt godt sammen med mine vine.

Det er altid sjovt at prøve noget anderledes og gå en ikke-traditionel vej,” siger vinhandleren afslutningsvis.

Topklasse lejlighed

Når nu både kunsten og vinen er i topklasse, skal omgivelserne selvfølgelig være i samme liga, og her viste den perfekte mulighed sig hurtigt for Stefan Kaptain og SteKa Bolig.

Den 3-værelses lejlighed på Korsgade 44, 3. th., som arrangementet finder sted i, er akkurat lige blevet ledig og med sin imponerende arkitektur, er det et perfekt sted at samles. Ikke mindst det rummelige køkken-alrum med den flotte hvælving er som skabt til at mingle og fremvise kunst.

Boligen har yderligere mange bekvemmeligheder som vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine, vinkøleskab samt gulvvarme.

Med til lejligheden hører også en privat altan på 14 kvm, ligesom der er er en fælles tagterrasse på 50 kvm placeret i en flot og stilfuld fælles baggård.

Hele det luksuriøse lejemål kan lejes for 13.700 om måneden her.

Kunst og vin i smukke rammer: Kom til pop-up arrangement med SteKa Bolig
Materialevalget er nøje udvalgt med flotte lyse akustik gipslofter, hvide vægge med filt, flotte trægulve og klinker samt indbygningsspots i hele boligen.
Kunst og vin i smukke rammer: Kom til pop-up arrangement med SteKa Bolig
Facade af bygningen.

Er du til kunst, vin og flotte boliger, skal du møde op på Korsgade 44, 3.th., i morgen kl. 12.00. Tilmelding er ikke nødvendig.

Hvad: Vin og kunst med SteKa Bolig
Hvor: Korsgade 44, 3. th., 9000 Aalborg
Hvornår: Lørdag den 26. juni, kl. 12.00 til 14.00

Del artikel

Andre læser også