Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Status for cybersikkerhed i Danmark: Tendenser og indsigt

Af Annoncør

Danmark er blandt verdens mest digitalt avancerede nationer med en høj internet penetration og en blomstrende teknologi sektor. Som alle andre lande står Danmark imidlertid over for udfordringer med hensyn til cybersikkerhed, som kræver løbende opmærksomhed og indsats for at blive løst.

Tendenser for cyberangreb

Danmark har oplevet en betydelig stigning i antallet af cyberangreb i de seneste år, og antallet af rapporterede hændelser er steget støt og roligt. Ifølge Dansk Center for Cybersikkerhed var der mere end 800 betydelige cyberangreb på danske organisationer alene i 2020.

Almindelige sårbarheder

Som mange andre lande står Danmark over for en række fælles sårbarheder, der gør landet modtageligt for cyberangreb. Det drejer sig bl.a. om svagheder i software og hardware, dårlig adgangskodeadministration og menneskelige fejl. Derudover har den stigende brug af cloud-tjenester og IoT-enheder (Internet of Things) skabt nye angrebsflader, som cyberkriminelle kan udnytte.

Statslige initiativer

Den danske regering har taget en række skridt til at forbedre cybersikkerheden i de seneste år. I 2018 lancerede den den danske cyber- og informationssikkerhedsstrategi, som har til formål at styrke landets modstandsdygtighed over for cybertrusler gennem en kombination af teknologiske løsninger, oplysningskampagner og internationalt samarbejde. Regeringen har også oprettet Dansk Center for Cybersikkerhed, som er ansvarlig for at overvåge og reagere på cybertrusler i Danmark. Eksperter forudser, at den stigende afhængighed af digitale teknologier og tingenes internet (IoT) vil kræve, at Cyber Nordic hele tiden tilpasser sig og innoverer for at være på forkant med de nye cybertrusler i Norden.

Samarbejde med den private sektor

Den danske regering erkender, at effektiv cybersikkerhed kræver samarbejde mellem offentlige myndigheder og virksomheder i den private sektor. Med henblik herpå har den etableret en række offentlig-private partnerskaber for at forbedre cybersikkerheden på tværs af forskellige brancher. Et eksempel er det danske forum for den finansielle sektor, som samler repræsentanter fra den finansielle sektor og offentlige myndigheder for at udveksle oplysninger og bedste praksis inden for cybersikkerhed.

På vej fremad

På trods af den igangværende indsats for at forbedre cybersikkerheden står Danmark fortsat over for betydelige udfordringer på dette område. Fremkomsten af nye teknologier og trusler som f.eks. kunstig intelligens og det mørke net forventes at skabe nye udfordringer i de kommende år. Med fortsatte investeringer i cybersikkerhed og samarbejde mellem offentlige og private aktører er Danmark imidlertid godt positioneret til fortsat at være førende inden for digital innovation og samtidig beskytte sig mod cybertrusler.

Del artikel

Andre læser også