ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Statsministeren anbefaler: Udskyd eller aflys arrangementer med over 1000 deltagere

Af Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

OPDATERING: Divisionsforeningen har besluttet, at alle kampe i Superligaen og 1. division i den kommende runde skal gennemføres uden tilskuere.

Det får i første omgang konsekvenser for søndagens hjemmekamp i 3F Superligaen mod Lyngby Boldklub, der nu skal spilles uden tilskuere.

Det sker efter, at statsminister Mette Frederiksen har opfordret til, at alle arrangementer i marts med over 1.000 deltager bliver enten aflyst eller udskudt.

FC København var den første klub til at melde ud, at der bliver spillet for lukkede døre i resten af marts måneds kampe.

Alle andre klubber har meldt ud, at de afventer en reaktion fra Divisionsforeningen, og den er altså nu kommet.

Statsminister Mette Frederiksen har på et pressemøde i København netop opfordret, at man udskyder eller aflyser alle arrangementer over 1000 deltagere frem til slutningen af marts.

Det skyldes Corona-virus der for alvor er begyndt at brede sig også i Danmark, hvor der fredag var 21 bekræftede smittede tilfælde.

Helt aktuelt bringer det Superliga-kampen AaB-Lyngby på søndag i fare, da Superliga-klubberne hele tiden følger med i, hvad de danske myndigheder melder ud.

FCK har netop meldt ud, at de spiller uden tilskuere, og det kan også være en mulighed, at AaB vælger det samme.

“Vi udsender nye anbefalinger om større arrangementer. Vi opfordrer arrangører til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med over 1000 deltagere,” forklarer Mette Frederiksen.

Det kan også bringe arrangementet P3 Guld i Musikkens Hus for første gang i Aalborg 28. marts i fare. Det samme gælder Ude af Kontrol koncerten 28. marts på Skråen.

Det kan også få Aalborg Pirates til at spille deres hjemmekampe uden tilskuere samt Aalborg Håndbolds hjemmekamp mod Skjern lørdag d. 7. marts.

Igen skal der tages det forebehold, at Statsministeriet og myndighederne “opfordrer” og ikke påbyder arrangørerne det.

Man opfordres også til, at man ikke giver kram, hånd eller kys.

“Vi opfordrer til, at vi holder op med at give kram, hånd og kys.

Det er vores anbefaling på nuværende tidspunkt. Det er et vigtigt skridt for at forebygge smitte,” siger Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen.

Ingen overreaktion

Statsminister Mette Frederiksen afviser, at der er tale om en overreaktion.

“Nye tiltag vil påvirke os allesammen. Det vil præge vores hverdag.

Til dem, der vil spørge, om det er en overreaktion: Det er det ikke. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at bremse smitten,” siger Mette Frederiksen på pressemødet.

Opdateres …

Del artikel