Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

14 dage fyldt med digitale events: StartUp Days giver inspiration til byens iværksættere

Af Nathalia Hentze Nielsen
Lone Borg, erhvervsservicechef i BusinessAalborg, og Lene Lund, regionsleder i Fonden for Entreprenørskab i Nordjylland.
Lone Borg, erhvervsservicechef i BusinessAalborg, og Lene Lund, regionsleder i Fonden for Entreprenørskab i Nordjylland.

Corona har det seneste år sat en stopper for mange ting, men én ting pandemien ikke kan bremse er iværksætterånden i Aalborg.

BusinessAalborg har det seneste år oplevet en forøget interesse i deres digitale iværksættertilbud, og som et led i at understøtte de mange spirende iværksættere, afholder de i samarbejde med flere markante erhvervsaktører og nordjyske uddannelsesinstitutioner det digitale tilbud StartUp Days.

Initiativet arrangeres for første gang her i april, og det bliver 14 dage fyldt med inspirerende, lærerige og underholdende events for alle, der har interesse i iværksætteri – uanset erfaring og alder.

Konkret løber StartUp Days af stablen fra mandag den 12. april til fredag den 23. april, og alt vil foregå online på startupdays.dk.

“Vi håber, at Startup Days vil give inspiration, at flere får lyst til at starte egen virksomhed, og at rigtig mange vil deltage.

Alle events er gratis, og alle kan deltage, selv hvis iværksætteri stadig blot er en tanke, du går med,” fortæller Lone Borg, erhvervsservicechef i BusinessAalborg.

Godt netværk afgørende for succes

Idéen til StartUp Days har været længe undervejs og var originalt planlagt som et fysisk event, men i stedet for at lade sig begrænse af forsamlingsforbud og diverse restriktioner, besluttede arrangørerne sig for at holde gryden i kog med et digitalt mødested.

“StartUp Days handler om at øge iværksætternes netværk, fordi vi ved, at et godt netværk er altafgørende for at få succes som iværksætter, og man kan gøre rigtigt meget digitalt.

Netværk er også netværk online,” siger Lone Borg.

Der er da også unikke fordele ved et digitale format. Online kan man være med derfra, hvor man allerhelst vil sidde med sin skærm, og finder man en oplægsholder særlig interessant, kan man let række ud til dem efterfølgende.

At finde interessante oplægsholdere at lytte til og netværke med bliver uden tvivl nemt, da StartUp Days har formået at samle rigtig mange spændende og ikke mindst succesfulde iværksættere til at holde oplæg og workshops.

Du kan bl.a. lytte til Le Gammeltoft (Heartbeats), Benjamin Phillip (Teeshoppen) og Lasse Giversen (Lömmel) for blot at nævne et par stykker.

14 dage fyldt med digitale events: StartUp Days giver inspiration til byens iværksættere

Iværksætteri og innovation for børn og unge

Når arrangørerne siger, at StartUp Days er for alle, der går med iværksætter-tanker, mener de også alle.

Der er således også tænkt på børn og unge.

Særligt Fonden for Entreprenørskab i Nordjylland arbejder for at flere får mod på at springe ud i iværksætteri og arbejde med innovation ved at udbrede det i uddannelsessystemet.

“Jo tidligere man introduceres for iværksætteri og innovation, jo større er muligheden også for, at man vælger det som karrierevej.

I fonden arbejder vi for, at elever allerede i folkeskolen vil kunne møde entreprenørskabs- og innovationsundervisning.

De lærer bl.a., at produktudvikle, idéudvikle, samarbejde i teams og formidle deres idé. Det kan motivere dem og præsentere dem for iværksætteri som en karrierevej,” siger Lene Lund, regionsleder i Fonden for Entreprenørskab i Nordjylland.

Kender du et ungt hoved, der har udtrykt interesse for iværksætteri, kan du dermed gøre dem opmærksom på fondens aktiviteter under StartUp Days, hvor de afholder en idécamp for elever i 5. – 8. klasse og et webinar omkring fondens mikrolegat til studerende over 18 år.

En iværksætterby i verdensklasse

Det er Partnerskabet for Iværksætteri, der står bag StartUp Days.

Et partnerskab, som foruden Fonden for Entreprenørskab i Nordjylland og Aalborg Kommune (Erhvervsplaymaker og BusinessAalborg) også tæller Aalborg Universitet, Erhvervsnetværk 9220, Erhvervhus Nordjylland, Erhverv Nordjylland, Tech College, Aalborghus Gymnasium, Aalborg Handelsskole, Professionshøjskolen UCN og Dansk Industri.

“Jeg kan ikke fremhæve vores partnerskab nok.

Startup Days er skabt af et stærkt netværk af private og offentlige aktører, som brænder for i endnu højere grad at udvikle Aalborg som en iværksætterby i verdensklasse.

Det har resulteret i et meget spændende og varieret program,” fortæller Lone Borg.

Du finder programmet på startupdays.dk, hvor flere events løbende bliver offentliggjort.