StartUp Café Aalborg tilbyder noget unikt: Her får byens iværksættere gratis rådgivning

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Aalborgs nye store iværksætterkontor GrowAAL åbnede tidligere i år.

Det betød også en ny adresse til StartUp Café Aalborg, som også har fået sin faste plads i den flotte bygning lige ved siden af Spritten.

StartUp Café Aalborg er et mødested, hvor man kan udfolde sine forretningsideer overfor erfarne konsulenter og andre iværksættere, og på den måde få kompetent sparring.

Caféen har i den grad ramt plet i forhold til behovet i Aalborg – behovet for en nutidig løsning for her-og-nu rådgivning.

Succesen kan blandt andet måles på opbakningen fra det etablerede erhvervsliv, hvor blandt andre revisorer, advokater og kommunikationseksperter velvilligt stiller op til gratis rådgivning til iværksætterne.

Rigtig mange iværksættere får her afklaret de spørgsmål, der måtte trænge sig på i starten og hvor begge parter kan se hinanden an inden et eventuelt samarbejde og partnerskab etableres.

”Vi synes, at det er stærkt, at det etablerede erhvervsliv i Aalborg frivilligt stiller sig til rådighed, så flere og flere kan lykkes med virksomheden.

Der er bred opbakning til en iværksætterby i verdensklasse, lige fra det etablerede erhvervsliv til uddannelsesinstitutioner og brancheforeninger,” siger erhvervskonsulent, Mark Rosener.

Efterspurgt drop-in rådgivning

StartUp Caféens drop-in rådgivning har åbent tirsdag til torsdag fra 10:00-18:00, hvor iværksættere kan få gratis sparring og vejledning fra erhvervskonsulenter med erfaring fra det private erhvervsliv.

Giver rådgivningen anledning til et længerevarende møde, kan det aftales mellem erhvervskonsulenten og iværksætteren.

”Iværksætterne udtrykker stor begejstring over muligheden for at få gratis sparring på deres iværksætter,” fortæller Mark og tilføjer:

”Tilbuddene har fra starten været flot besøgt på alle dage. Den generelle tilbagemelding er, at det er en superfed mulighed, Aalborg kommune stiller til rådighed for Startup virksomheder, som kommer fra stort set alle byer i kommunen.”

Daniel Myrup fra Myrup & Nyhauge siger følgende om den unikke mulighed:

”Vi har benyttet drop-in rådgivning både fra BusinessAalborg, og nogle af de eksperter, der stilles til rådighed, hvilket har givet os nogle nye perspektiver, netværk og helt konkret hjælp i vores opstartsfase.”

Christine Thaagaard fra Sonderholm+ siger følgende:

”Sonderholm+ stræber efter at være det foretrukne markedsføringsbureau til små og mellemstore virksomheder i Nordjylland og iværksætterkonsulenter fra StartUp Caféen har hjulpet os med at prissætte vores ydelser, undersøge den potentielle kundebase, og generelt været sparringspartner på konceptet.”

Hitter med populære StartUp events

Udover den store interesse for drop-in rådgivning, har der været en overvældende positiv respons på de StartUp events, der hver tirsdag eftermiddag afholdes i caféen.

På bare 8 uger har der været knap 700 besøgende til caféens events.

”Vi har fokus på et varieret udbud af arrangementer, hvor vi fører tæt dialog med iværksætterne om deres behov, og vi mener at det er vigtigt, at vi sikre både et bredt udbud af populære temaer og et for nogle mere specifikt indhold,” fortæller Mark.

StartUp Caféen har indtil videre haft besøg af blandt andre Jeppe Rahbek fra Rahbek Media, som levende har fortalt om videoproduktion med udgangspunkt i smartphonekamera.

Derudover har der været oplæg om online muligheder med sociale medier leveret af GreenClick.

Der har indtil nu været stor opbakning til de mange events, der er blevet afholdt, og der vil være mange flere at se frem til.

Du kan følge med i de kommende arrangementer på caféens facebookside

Casual og seriøs business på samme tid

Den gode stemning og imødekommende atmosfære i caféen er skabt af iværksætterne selv.

”Vi oplever stor lyst til at dele ud af viden mellem hinanden og finde sammen med andre iværksættere.

Der er plads til, at man kan tale sammen eller få ro til at fordybe sig i egen forretningsplan, som en businesscafé bør være; casual og alligevel seriøs business,” fortæller Mark og tilføjer:

”Vi møder både elever fra folkeskolen, handelsskolen, UCN, universitetet og Tech College – til de mere livserfarne iværksættere. Derudover er der en markant stigning i de engelsksprogede iværksættere.”

Der er ingen tvivl om, at med den beliggenhed, og dermed synlighed, StartUp Cafeen har fået, samt de faglige stærke oplægsholdere, der ugentligt deler ud af deres ekspertise, har inspireret flere forskellige målgrupper.

Aalborg på landkortet som iværksætterby

Aalborg har i mange år haft gode tilbud til iværksættere, og med det nye Startup Club koncept der er skabt i samarbejde med mange af byens etablerede virksomheder og StartUp kontormiljøer, har det samlet set givet Aalborg et løft.

”Det er et løft og en fornyelse som kommer til at smitte af på alle, lige fra uddannelsesinstitutionerne og de etablerende virksomheder til hele iværksættermiljøet med både tidligere Startups og vækstvirksomheder,” slutter Mark.

Læs mere om Aalborg StartUp Café her

GrowAAL, på C.A. Olesens Gade 4

Nomineret til Årets Spa i Danmark: Himmerland Golf & Spa er forkælelse i luksusklasse

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I bunden af artiklen finder du en eksklusiv rabatkode

Sommeren står for døren og behovet for et getaway bliver for mange større og større.

Men du behøver faktisk ikke at bevæge dig særlig langt fra dine vante rammer for at finde 100% fred og idyl.

Himmerland Golf & Spa Resort har med sine mange års erfaring formået at skabe et sted, der både rummer nogle af Danmarks bedste golffaciliteter, men også har styr på, hvordan man forkæler på mange andre fronter.

Er du golf-interesseret, så har du uden tvivl hørt om resortet før. Er du derimod mere interesseret i wellness og forkælelse, så har du måske stadig et ophold tilgode.

Et af Nordjyllands smukkeste resorts

Uanset om man kommer som par, der søger romantiske oplevelser i hinandens selskab, eller som veninder, der gerne vil hygges og forkæles om, så har Himmerland Golf & Spa Resort lige præcis, hvad du har brug for.

MigogAalborg tog endnu engang på tur i den gode sags tjeneste for selv at opleve, hvad ét af Nordjylland smukkeste resorts har at byde på.

Allerede ved ankomsten mærker man hvordan luften er lettere, og udsigten til luksus er kortere end nogensinde.

Værelserne er i løbet af maj blevet gennemrenoveret, så det er svært ikke at lade sig overvælde af omgivelserne, så snart man træder indenfor.

Indretningen er moderne og minimalistisk, hvilket er med til at styrke den ro, der langsomt forplanter sig i én.

Overdådig spa-oplevelse

Det samme gør sig gældende i spa-området, Nordic Spa, der ligger i forlængelse af hotellet.

Spa-området byder på alt fra et opløftende saltbad, relax bassin, kneipp kanal, en udendørs jacuzzi, to forskellige saunaer og dampbad. Med andre ord: alt, hvad du behøver.

Lyden af den rislende vand og dæmpede musik er dog lige tilpas høj nok til, at man uden problemer kan tage en privat snak om alt og intet, uden at på nogen måde at frygte, at andre spa-gæster lytter med.

Stemningen er på samme tid privat og uformel – men også luksuriøs.

Spaen blev da også tidligere på året velfortjent nomineret til Årets Spa i Danmark. 

Kom tæt på spaens wellnesseksperter

Spa-området har selvfølgelig også sin egen afdeling, der er reserveret til behandlinger.

Her kan du eksempelvis få afspændende massage eller beroligende kropsbehandlinger af stedets wellnesseksperter – eller stikke fusserne ned til de sultne doktorfisk, der nænsomt suger de døde hudceller væk og efterlader din hud blød og ren.

MigogAalborg gennemgik selvfølgelig begge dele; og selvom følelsen af små fisk, der guffer løs af dine fødder ikke ligefrem er genkendelig, så endte det faktisk med at blive en decideret fornøjelse – forhåbentlig for begge parter.

Spar over 25 % med MigogAalborg

Du behøver ikke at være gæst på hotellet for at nyde nogle timer i de lækre omgivelser.

Nordic Spa har især stor succes med deres hverdagsspa, hvor der er skruet ekstra op for forkælelsen.

Kommer du om mandagen kan du eksempelvis starte dagen med morgenmadsbuffet i Brasseriet, om onsdagen får du en lækker body scrub eller ansigtsmaske med i spaen, og om torsdagen kan du nyde en lækker frokost – alle sammen fordele, der er inkluderet i spa-entréen.

I samarbejde med Himmerland Golf & Spa Resort har vi nu fået muligheden for at tilbyde vores læsere endnu mere forkælelse.

Med rabatkoden “migogaalborg” kan du spare over 25 % på en helt unik spa-pakke, der indbefatter 1 x hverdagsspa med fordel samt 1 x 25 min. valgfri behandling (vælg mellem ansigtskur og klassisk massage).

Din pris: 495 kr.

Rabatten er gældende i perioden 27. maj–27. juni på mandage, onsdage og torsdage – dog ikke helligdage.

Sådan booker du:

Ring på tlf. 96496106 eller send en e-mail wellness@hgsr.dk. Her oplyser du blot “migogaalborg”-koden samt hvilken dag, du ønsker at komme og hvilken type behandling du kunne tænke dig.

Der er begrænsede pladser, så det gælder om at være hurtig!

Top-arkitekter skal lave Artcenter Spritten: Feltet er skåret ned til to hold

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Illustration: Praksis Arkitekter
Illustration: Praksis Arkitekter

Omdannelsen af den gamle spritfabrik på Spritten til et nyt byrum, beboelse og artcenter er tættere på end før.

Forleden skrev vi om 600 nye boliger på Spritten, der er ved at blive bygget. Det kan du læse om her.

Men på den østlige side af Spritten står de fredede bygninger, der skal omdannes.

Det nye artcenter har været udbudt i en konkurrence, og nu har man indsnævret feltet fra fem til to tegnestuer.

Tilbage i konkurrencen er Praksis Arkitekter og Bertelsen & Scheving Arkitekter.

Spritten bliver Aalborgs nye hotte bykvarter med fokus på kunst og kultur

De to arkitektfirmaer er valgt blandt fem rådgiverteams, der i starten af året blev udvalgt til at afgive deres bud på at udforme et kunstcenter og en plan for byrummet omkring den fredede industri-arkitektur.

Artcenteret skal være et internationalt artcenter, der i samspil kan indgå med monumentalværket Cloud City der koster 100 mio. kr., skabt af den argentinske kunstner Tomás Saraceno.

Cloud City

Derudover rummer forslagene en helhedsplan for området, der omfatter byrummet omkring det nye Artcenter, omdannelsen af den eksisterende havnefront og klimatilpasning mod Limfjorden.

Begge tegnestuer har givet et bud på et udstilings-område i den fredede værkstedsbygning og kedelhal.

”Det er en stor opgave at arbejde med et sted, der har så stor betydning for så mange.

Begge teams har præsenteret løsninger, hvor fortid og fremtid mødes på fornem vis.

Forslagene er vidt forskellige i forhold til både materialevalg, arkitektur og byplanlægning, men begge tilpasser sig den industrielle kontekst og giver plads til både kulturarv og kunstværk.

Det bliver spændende at få visionen yderligere udfoldet,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania og medlem af dommerkomitéen.

Illustration: Bertelsen & Scheving

Bertelsen & Scheving Arkitekter har valgt en løsning, der etablerer den nye udstillingsbygning i forlængelse af de fredede industrihaller.

Her vil man bygge i mursten og skabe venetiansk stemning med smalle passager, der fører videre til en åben plads, hvor Saracenos værk skal stå.

Illustration: Praksis Arkitekter

I forslaget fra Praksis Arkitekter er nybyggeriet placeret ovenpå de eksisterende bygninger med en skæv-takket facade, der giver et unikt udstillingsrum indenfor og et levende udtryk udenfor.

I denne løsning bliver Saracenos Cloud City placeret i en skål-konstruktion i terrænet.

Begge forslag lægger op til, at Saracenos værk ændrer udtryk efter vejret.

Der går stadig lidt tid, før vi ved hvem af de arkitektfirmaer, der løber med sejren, da Praksis Arkitekter og Bertelsen & Scheving Arkitekter skal arbejde videre med opgaven de kommende måneder.

Det forventes at blive offentliggjort til efteråret.

Hør om de to nye projekter til borgermøde på Spritten

Den gamle spritfabrik er det største sammenhængende fredede industrianlæg i Danmark.

Spritfabrikken er Aalborg i destilleret form – en industri- og kulturhistorie med nyt potentiale:

“Vi står nu med to fantastiske projekter af internationalt format, der for alvor vil sætte Aalborg på verdenskortet. Det er to projekter, som vil vække lokal stolthed, uanset hvem der ender med at gå hele vejen.

Borgere og besøgende vil få stor glæde af endnu en etape i vores omdannelse af havnefronten med et spændende nyt byrum ved Limfjorden, siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune og understreger;

”Vi udvikler Aalborg sammen, og denne omdannelse er et fantastisk eksempel på, at vi i fællesskab kan nå helt nye dimensioner indenfor kultur og store oplevelser.

Transformationen af spritfabrikken er kunst, arkitektur og byudvikling i skøn forening, og vi glæder os til at vise borgerne detaljerne i de to forslag.”

Aalborg Kommune præsenterer de to projekter for alle interesserede på et borgermøde den 4. juni klokken 17-19 i Boxtowns lokaler på den gamle spritfabrik, C. A. Olesens gade 1, 9000 Aalborg.

Sikrer sig ny finaleplads: Aalborg Håndbold spiller første DM-finale her i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Håndbold
Foto: Aalborg Håndbold

Aalborg er i særdeles en stor sportsby.

Både på fodbold, ishockey og håndbold er vi med helt fremme. Det satte Aalborg Håndbold søndag en tyk streg under, da de kvalificerede sig til årets DM-finale.

Det gjorde de efter en tæt og dramatisk anden semifinale mod Bjerringbro – Silkeborg, hvor kampen endte 32-30 til aalborgenserne.

Aalborg Håndbold havde også vundet den første semifinale på hjemmebane i onsdags, så med en 2-0 føring rykker de direkte i finalen.

Har været overlegne

Dermed er der gode chancer for at vinde DM-guld igen, som klubben senest hentede i 2017. I denne sæson har Aalborg Håndbold været ganske overlegne, hvor de både har vundet gruppespillet og sin pulje i slutspillet.

I finalen møder man enten GOG eller Skjern. Hidtil har begge hold vundet en semifinale, hvilket betyder, at de på torsdag på Kr. Himmelfartsdag skal ud i en altafgørende tredje semifinale-kamp.

Aalborg Håndbold meddeler, at du på tirsdag 28. maj kl. 10.00 skal du sidde klar ved tasterne, hvis du vil have fingrene i én af de eftertragtede billetter til 1. DM-Finale, der spilles i Jutlander Bank Arena søndag 2. juni kl. 16.00.