StartUp Café Aalborg tilbyder noget unikt: Her får byens iværksættere gratis rådgivning

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Aalborgs nye store iværksætterkontor GrowAAL åbnede tidligere i år.

Det betød også en ny adresse til StartUp Café Aalborg, som også har fået sin faste plads i den flotte bygning lige ved siden af Spritten.

StartUp Café Aalborg er et mødested, hvor man kan udfolde sine forretningsideer overfor erfarne konsulenter og andre iværksættere, og på den måde få kompetent sparring.

Caféen har i den grad ramt plet i forhold til behovet i Aalborg – behovet for en nutidig løsning for her-og-nu rådgivning.

Succesen kan blandt andet måles på opbakningen fra det etablerede erhvervsliv, hvor blandt andre revisorer, advokater og kommunikationseksperter velvilligt stiller op til gratis rådgivning til iværksætterne.

Rigtig mange iværksættere får her afklaret de spørgsmål, der måtte trænge sig på i starten og hvor begge parter kan se hinanden an inden et eventuelt samarbejde og partnerskab etableres.

”Vi synes, at det er stærkt, at det etablerede erhvervsliv i Aalborg frivilligt stiller sig til rådighed, så flere og flere kan lykkes med virksomheden.

Der er bred opbakning til en iværksætterby i verdensklasse, lige fra det etablerede erhvervsliv til uddannelsesinstitutioner og brancheforeninger,” siger erhvervskonsulent, Mark Rosener.

Efterspurgt drop-in rådgivning

StartUp Caféens drop-in rådgivning har åbent tirsdag til torsdag fra 10:00-18:00, hvor iværksættere kan få gratis sparring og vejledning fra erhvervskonsulenter med erfaring fra det private erhvervsliv.

Giver rådgivningen anledning til et længerevarende møde, kan det aftales mellem erhvervskonsulenten og iværksætteren.

”Iværksætterne udtrykker stor begejstring over muligheden for at få gratis sparring på deres iværksætter,” fortæller Mark og tilføjer:

”Tilbuddene har fra starten været flot besøgt på alle dage. Den generelle tilbagemelding er, at det er en superfed mulighed, Aalborg kommune stiller til rådighed for Startup virksomheder, som kommer fra stort set alle byer i kommunen.”

Daniel Myrup fra Myrup & Nyhauge siger følgende om den unikke mulighed:

”Vi har benyttet drop-in rådgivning både fra BusinessAalborg, og nogle af de eksperter, der stilles til rådighed, hvilket har givet os nogle nye perspektiver, netværk og helt konkret hjælp i vores opstartsfase.”

Christine Thaagaard fra Sonderholm+ siger følgende:

”Sonderholm+ stræber efter at være det foretrukne markedsføringsbureau til små og mellemstore virksomheder i Nordjylland og iværksætterkonsulenter fra StartUp Caféen har hjulpet os med at prissætte vores ydelser, undersøge den potentielle kundebase, og generelt været sparringspartner på konceptet.”

Hitter med populære StartUp events

Udover den store interesse for drop-in rådgivning, har der været en overvældende positiv respons på de StartUp events, der hver tirsdag eftermiddag afholdes i caféen.

På bare 8 uger har der været knap 700 besøgende til caféens events.

”Vi har fokus på et varieret udbud af arrangementer, hvor vi fører tæt dialog med iværksætterne om deres behov, og vi mener at det er vigtigt, at vi sikre både et bredt udbud af populære temaer og et for nogle mere specifikt indhold,” fortæller Mark.

StartUp Caféen har indtil videre haft besøg af blandt andre Jeppe Rahbek fra Rahbek Media, som levende har fortalt om videoproduktion med udgangspunkt i smartphonekamera.

Derudover har der været oplæg om online muligheder med sociale medier leveret af GreenClick.

Der har indtil nu været stor opbakning til de mange events, der er blevet afholdt, og der vil være mange flere at se frem til.

Du kan følge med i de kommende arrangementer på caféens facebookside

Casual og seriøs business på samme tid

Den gode stemning og imødekommende atmosfære i caféen er skabt af iværksætterne selv.

”Vi oplever stor lyst til at dele ud af viden mellem hinanden og finde sammen med andre iværksættere.

Der er plads til, at man kan tale sammen eller få ro til at fordybe sig i egen forretningsplan, som en businesscafé bør være; casual og alligevel seriøs business,” fortæller Mark og tilføjer:

”Vi møder både elever fra folkeskolen, handelsskolen, UCN, universitetet og Tech College – til de mere livserfarne iværksættere. Derudover er der en markant stigning i de engelsksprogede iværksættere.”

Der er ingen tvivl om, at med den beliggenhed, og dermed synlighed, StartUp Cafeen har fået, samt de faglige stærke oplægsholdere, der ugentligt deler ud af deres ekspertise, har inspireret flere forskellige målgrupper.

Aalborg på landkortet som iværksætterby

Aalborg har i mange år haft gode tilbud til iværksættere, og med det nye Startup Club koncept der er skabt i samarbejde med mange af byens etablerede virksomheder og StartUp kontormiljøer, har det samlet set givet Aalborg et løft.

”Det er et løft og en fornyelse som kommer til at smitte af på alle, lige fra uddannelsesinstitutionerne og de etablerende virksomheder til hele iværksættermiljøet med både tidligere Startups og vækstvirksomheder,” slutter Mark.

Læs mere om Aalborg StartUp Café her

GrowAAL, på C.A. Olesens Gade 4

Gratis kajaktur på fjorden: Saml affald og hjælp havnemiljøet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Et nyt, grønt initiativ har set dagens lys i Aalborg.

Det er foreningen GreenKayak, der arbejder for at kombinere oplevelser på vand med kampen mod forurening.

Foreningen, der blev etableret i 2017, sigter mod at reducere mængden af affaldet verdens farvande, og ønsker at tilbyde som mange mennesker som muligt chancen for at tage aktiv del i bekæmpelsen af miljøforurening.

Ingen erfaring nødvendig

Derfor er konceptet også henvendt til enhver, der har lyst til at være med:

Er du over 18 år, kan du – kvit og frit – leje en kajak i to timer; på den betingelse, at du i løbet af sejlturen indsamler det affald, du støder på i havnen.

Den grønne kajak har plads til to personer, og dens stabilitet gør, at tidligere kajakerfaring ikke er nødvendig. Samtidigt er kajakken meget fleksibel, hvilket betyder, at du kan bevæge dig tæt på områder, der ellers er svære at komme ind i.

På kajakken er der placeret en affaldsspand, hvor passagererne med en gribetang kan smide det indsamlede skrald i løbende.

Tre tons affald indsamlet på én sæson

GreenKayak blev etableret i 2017 i København, og allerede i den første sæson indsamlede cirka 1000 frivillige i alt tre tons affald i de hovedstadens kanaler.

Og der er ingen tvivl om, at denne slags initiativer er nødvendige, hvis vi vil sikre en sund fremtid på vores klode.

Ifølge FN’s Miljøprogram UNEP udledes der hvert år omkring 6,4 mio. tons affald i verdens have – og heraf havner de 20.000 tons i Nordsøen.

En stor del af det affald, der flyder i havene og langs kysterne, er plastaffald, for eksempel flasker, dunke, kapsler, reb, fiskenet og poser.

Da plast flyder i vandoverfladen, er det også uden tvivl det mest synlige affald – hvorfor der også er meget fokus på netop dette.

Dog anslår kommunernes internationale miljøorganisation, KIMO, at 70 % af det dumpede affald i Nordsøen synker til bunds.

Ifølge Miljø- og Fødevarestyrelsen er 85 % af danskerne bekymrede over mængden af affald i havene og udviser bred opbakning for at gøre noget ved det.

En opbakning, der altså nu bliver mulig og lettilgængelig gennem GreenKayak.

GreenKayak udlejes gennem Aalborg Cable Park og er altså som udgangspunkt i to timer ad gangen.

Efter turen, hvor du forhåbentlig også tager dig tid til at nyde fjorden, fragter du affaldet tilbage til Kabelparken, får det vejet og registreret.

Du lejer din GreenKayak lige her.

Perfekt sommervejr i vente: 6 bud på de bedste strande i Nordjylland

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Palmestranden i Frederikshavn. Foto: Visit Frederikshavn
Palmestranden i Frederikshavn. Foto: Visit Frederikshavn

Det har ladet vente lidt på sig, men nu skulle den være god nok: Den danske sommer rammer for alvor i denne uge.

Således også her i Nordjylland, hvor vi i skrivende stund kan se frem til 27 grader og sol i løbet af ugen.

Derfor skal i naturligvis ikke snydes for vores bud på de bedste seks strande i Nordjylland, som vi første gang skrev om sidste sommer.

For når vejret viser sig fra sin varme og solrige side, findes der intet bedre end at pakke strandkurven og begive sig ud på et eventyr, hvor målet er sand under fødderne, frisk havluft i lungerne, afslapning, leg og masser af kvalitetstid med vores nærmeste.

Nordjylland er helt i top når det gælder strandoplevelser i Danmark, og de mange nordjyske badestrande byder på noget for enhver smag.

Ved østkysten og Limfjorden finder man det rolige og børnevenlige vand, mens vestkysten er fyldt med de mere spektakulære, rå og brede af slagsen med unikke klitplantager langs stranden.

Mulighederne er mange, men lige meget om du er til palmer, surfing, leg, afslapning eller solnedgang, har vi udvalgt de strande i og omkring Aalborg, som du bare må besøge i løbet af sommeren.

Vestre Fjordpark (Aalborg)

Man behøver ikke tage ud af byen for at få både strand og sjov, og hvis det danske sommervejr tilmed fortsætter sådan her spår vi, at Vestre Fjordpark igen bliver en af de mest populære sommerdestinationer for aalborgenserne.

Friluftsbadet i Aalborg har i mere end 70 år været et tiltrængt åndehul for Aalborgs borgere, og i 2017 stod den helt nye Vestre Fjordpark klar.

Området Stranden er et stort badeområde med lækker sandbund, et 50 meter bassin hvor man kan svømme baner og et dybere bassin med vipper, udspringstårn og klatrevæg.

Derudover er der også opsat en forhindringsbane, hvor den eneste konsekvens ved at falde ned er et forfriskende plask i det friske fjordvand.

Som en nyhed i år, kan du nu også leje de populære SUP Boards i Vestre Fjordpark – læs mere om det her.

Udover aktiviteterne i vandet, er der også masser af andre oplevelser i den 165.000 kvadratmeter store Fjordpark. Området Kilen har åbne græsarealer, hvor man kan udfordre vennerne i både frisbee, parkour, streetbasket, beachvolley og meget, meget mere.

I områderne Krattet og Skoven kan man boltre sig på den nybyggede tarzanbane, eller bestige det 15 meter høje arkitektoniske tårn, som er skabt af kunstneren Thomas FOS Poulsen.

I Vestre Fjordpark finder man også den populære SALT Café, som byder på kolde is og lækre sandwich, mens Aalborg Street Food kan friste med alverdens specialiteter, bare 500 meter fra parken.

Hesteskoen (Aalborg)

Selvom vi er vilde med Vestre Fjordpark, findes der også et helt naturligt strandområde her i byen. I Aalborg Øst finder man Hesteskoen, hvor man kan komme helt tæt på fjorden.

Det helt store plus er den børnevenlige strand, hvor det lave vand er helt ideelt, når børnene skal køle af i sommervarmen. Derudover kan de også prøve lykken i det lave vand, for at se om de kan fange både rejer og krabber.

Hvis man ankommer til Hesteskoen i kajak eller kano, kan man overnatte i hyggelige shelters på den lille lejrplads, som hører til området.

Ved stranden har man desuden anlagt en alternativ sti; nemlig en snorkelsti, hvor man kan svømme langs et tov på ca. 100 meter, der er udspændt langs bunden. Langs torvet er der forskellige poster, hvor man eksempelvis kan læse om dyre – og plantelivet i Limfjorden.

Foto: VisitAalborg

Blokhus Strand (40 min. kørsel fra Aalborg)

Man kan ikke sige strand og sjov i Nordjylland uden at sige Blokhus. Her finder man én af Nordeuropas allerbedste badestrande og det fine, hvide sand og de karakteristiske høje klitter danner rammen om et væld af uforglemmelige sommerminder.

Der er ofte stor kø på landevejen til Blokhus, og som et af de eneste steder i Danmark er det endda muligt at køre direkte på stranden i sin bil.

Du må heller ikke snyde dig selv for at nyde solnedgangen, enten i læ af de lune klitter eller måske af den parkerede bil, hvis vestenvinden er særlig kraftig.

Sommeren i Blokhus er kendt for at være spækket med fede aktiviteter for både store og små og i år er ingen undtagelse; der er blandt andet de populære torsdagskoncerter, som byder på underholdning fra blandt andre Hjalmer og Johnny Madsen. Læs mere om det her.

Derudover er Blokhus én af de hyggeligste byer i Nordjylland, og der er masser af gode spise – og shoppingmuligheder i byen.

Hvis børnene trænger til at få brændt endnu mere energi af efter afslapning på stranden, ligger en af Nordeuropas bedste forlystelsesparker, Fårup Sommerland, kun 10 minutters kørsel fra byen.

Løkken Strand (45 min. kørsel fra Aalborg)

Ligesom Blokhus har Løkken også udmærket sig på landkortet som én af Danmarks bedste strande, og i løbet af sommeren, er der masser af muligheder for både sjov og strand

Er du til sjov på stranden er området omkring Løkken Strand af de bedste surfområder i landet. North Shore Surf har specialiseret sig i alt inden for surfing – lige fra traditionel surfing, Stand Up Paddle, Skimboarding og meget, meget mere.

Derudover har de både saunaer og vildmarksbade, hvor man kan komme helt ned i gear og nyde den vilde udsigt over Vesterhavet.

Vandet i Løkken er rent, sandet er fint – men samtidigt helt perfekt til at lade fantasien få frit løb og udfolde sin kreativitet inden for sandkunstens verden.

Hvert år afholdes der nemlig ugentligt en sandskulptur-konkurrence for børn, hvor det handler om at være kreativ med både sand, sten, skaller og tang.

Det sker hver onsdag fra 3. juli – 7. august ved stranden mellem Ndr. Strandvej og Sdr. Strandvej og dommerne kommer forbi og bedømmer de flotte kunstværker.

Læs meget mere her.

Palmestranden (50 min. kørsel fra Aalborg)

Hvorfor ikke spare flybilletten til de sydlige himmelstrøg og bare tage den korte køretur til Frederikshavn? Her finder du nemlig også ægte sydlandsk stemning på Palmestranden, som er helt unik i Danmark.

Palmerne er importerede hørpalmer fra Kina og daddelpalmer fra De Kanariske Øer. De plantes hvert år i kummer i sandet, og det er altså bare helt specielt at opleve en strand i Danmark, hvor der er palmer.

Der er også plads til masser af aktiviteter på Palmestranden, såsom beachvolley, petanque- og strandfodboldbaner.

Foto: ToppenAfDanmark. Palmestranden i Frederikshavn

Bisnap Strand (30 min. kørsel fra Aalborg)

Mens vestkysten er kendt for den rå natur med vilde vinde og høje bølger, er strandene ved østkysten kendetegnet ved læ og lavvande. Men det betyder bestemt ikke, at de ikke også kan noget særligt.

Bisnap Strand er en 6 kilometer lang strækning mellem Hou og Bisnap (lige ved Hals). Den er tidligere kåret til Nordjyllands bedste strand, på grund af de børnevenlige omgivelser, det varme vand og det hvide strandsand.

Det helt unikke ved området er, at kysten er en såkaldt barre-kyst. Det betyder, at der bliver mere og mere sand med årene, og derfor dannes der laguner og småøer. Hvem drømmer ikke om at have sin helt egen ø og så ovenikøbet i perfekt køreafstand fra Aalborg?

Du kan også gå på vaskeægte skattejagt på østkysten – det er nemlig her du finder Nordens guld: Rav.

Dette er en ny udgave af vores artikel fra 10. juli 2018: Sol og sommer: Her er 6 bud på de bedste strande

Gratis guidet gåtur: Oplev Vestbyens gavlmalerier i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Himmerland Boligforening står denne sommer bag en række gratis guidede ture gennem Aalborgs gader under konceptet som tiden dog går, og vi har før skrevet om deres guidede gåture fra Frederikstorv og ikke mindst de gratis rundvisninger på Aalborg Stadion og på AaB’s træningsanlæg.

Nu er tiden kommet til at opleve Vestbyens mange flotte gavlmalerier.

Gratis guidet tur i Vestbyen

Hvis du synes det lyder interessant er det bare at møde ved Gåsepigen kl. 14 på søndag, og så går man i samlet ud i Vestbyens mange sjove kroge og ser på gavlmalerier.

Foto: Himmerland Boligforening

Himmerland Boligforening har denne gang sørget for en højtaler, så alle har mulighed for at få de fascinerende historier om gavlmalerierne.

På den guidede tur kan man se frem til at se nogle af de “hemmelige” malerier, som man måske ikke lige ser i dagligdagen, når man færdes på de større veje, og derudover vil man også få et indblik i de mange hyggelige gårdhaver og mange andre spændende steder.

Himmerland Bolligforening oplyser, at turen cirka er 5 kilometer lang.

Arrangementet er åbent og gratis for alle, og det er en del af boligforeningens “Som tiden dog går”-koncept, hvor de hver uge arrangerer nye spændende gåture.

Hvad: Gavlmalerier i Vestbyen
Hvor: Start ved Gåsepigen, Vesterbro.
Hvornår: Søndag d. 28 juli kl. 14.
Pris: Gratis

Du kan finde mere info her.