Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Starter torsdag: Kulturministeren åbner IDRÆTSMØDET i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

I starten af juni blev det officielt, at Aalborg bliver vært for IDRÆTSMØDET, der kommer til at danne ramme for masser af fede sportsaktiviteter i hele byen, opvisninger, talkshows og en masse andet.

Det kan du finde meget mere info om her.

IDRÆTSMØDET finder sted fra på torsdag frem til til søndag d. 1. september, og byen kommer virkelig til at summe af liv med besøg fra flere store sportspersonligheder.

Starter torsdag: Kulturministeren åbner IDRÆTSMØDET i Aalborg
Foto: © Lars Horn / Baghuset.

Nu kan IDRÆTSMØDET så afsløre, at en af gæsterne bliver kulturminister Joy Mogensen, der glæder sig over at idrætten i Danmark får fokus og sin egen mødeplads.

“Nu har idrætten fået sit eget folkemøde – og jeg glæder mig at være med til den første udgave. Idrætsmødet spænder imponerende bredt og samler ikke bare idrætslivet til vigtige diskussioner om idrættens mange muligheder, men også interesserede borgere til aktiviteter, foredrag og debatter i idrættens tegn,” siger kulturminister Joy Mogensen.

Målet med IDRÆTSMØDET er at skabe en årligt tilbagevendende mødeplads, hvor alle grene af idrætslivet kan mødes og skabe nye synergier.

Starter torsdag: Kulturministeren åbner IDRÆTSMØDET i Aalborg
Kulturminister Joy Mogensen. Pressefoto.

Masser af aktiviteter i Aalborg

IDRÆTSMØDET er delt op i tre dele:

En idrætskonference med over 130 oplæg og nyeste viden på idrætsområdet. En aktivitetsdel, hvor man på havnefronten i Aalborg og i vandmekkaet Vestre Fjordpark kan prøve et væld af idrætter.

Og så er der folkemødedelen, hvor syv scener på havnefronten og Vestre Fjordpark danner ramme om folkelige talks, debatter og underholdende koncepter indenfor idrættens verden.

Og her er man meget glad for at Kulturministeren deltager i åbningen af idrættens nye folkemøde:

“IDRÆTSMØDET er hele Danmarks mødeplads for idrætten, så derfor er vi meget glade for at den nye kulturminister prioriterer at deltage. Vi er stolte af den politiske anerkendelse og fokus på idrætten som en vigtig del af det danske samfund og kultur, og så betyder det også meget for anerkendelse af IDRÆTSMØDETS som en vigtig brik i det fremtidige fokus og diskussion af idrætsområdet,” siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Starter torsdag: Kulturministeren åbner IDRÆTSMØDET i Aalborg
DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival.4 dage med idræt om dagen og fest og koncerter om aftenen. Mere end 25 idrætter og flere end 400 aktiviteter. Aalborg 1 .7. 2017 Foto: Jens Astrup

Kulturministeren skal holde afslutningstale på konferencedelen fredag eftermiddag, mens hun derefter også skal holde åbningstalen på IDRÆTSMØDETS folkemødedel.

Læs mere om IDRÆTSMØDET lige her.

Seneste nyt