Starter torsdag: Festival fylder Aalborg med opera og oplevelser

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Opera og Aalborg er ikke to ting, man normalt forbinder med hinanden.

Men hvert år i august får kunstformen lov til at sprede sine vinger i byen, og i år er ingen undtagelse.

Aalborg Operafestival afholdes for 19. gang denne sommer og vil foregå fra torsdag den 8. august til søndag den 11. august på forskellige venues i Aalborg og Nordjylland.

Hvis tanken om at sidde to timer til en traditionel operakoncert, får dig til at tøve, kan vi forvisse dig om, at der er masser af nytænkning og kant i forestillingerne.

Hiver du én time ud af kalenderen på lørdag den 10. august kl. 18.30, kan du opleve trippelvinder af MC’s Fight Night, rapperen Pede B, og dobbelt verdensmester i scratch, DJ Noize, fusionere rap, opera og hiphop-scratch på C.W. Obels Plads.

Entré er gratis.

Vilde mash-ups

MigogAalborg hev fat i Pede B for at høre, hvordan det hænger sammen, at to erfarne hiphop-herrer skal spille til en operafestival.

“Vi ved ikke noget om opera,” indrømmer rapperen med det borgerlige navn Peter Ankjær Bigaard, men det kommer ikke til at stoppe musikerne fra at lave et fedt show.

“Showet bliver noget helt andet end det, vi spiller på vores sommertour, men vi sagde ja, fordi det lyder sjovt.

Vi prøver at lade os inspirere af operaklassikere som DJ Noize mixer, og jeg rapper til.

Det bliver nogle vilde mash-ups.”

Pede B er især kendt for sin freestyle rap, og det vil man også opleve til lørdagskoncerten, hvor publikum opfordres til at komme med indspark.

 

Torsdag den 8. august afvikles åbningskoncerten for Aalborg Operafestival, og for første gang finder arrangementet sted i Klostergården ved Aalborg Kloster.

Aftenen starter med afsløring af årets modtager af Aalborg Operapris, som i år uddeles i helt nye rammer, når Klostergården lyses op af videokunst og lysdesign i subtilt samspil med jazzikonet Palle Mikkelborg, lydkunstner Mike Sheridan og operasangerinde Helene Gjerris.

Koncertforestillingen foregår udendørs og er særligt skabt til Klostergården, hvor de gamle bygninger og stenbesatte grundplan gør akustikken unik til opera. Klostrets endevæg forvandles til et 60 kvadratmeter stort lærred med lysdesign og kunstnerisk bearbejdede videoprojiceringer af kalkmalerierne.

Opera chill og dødsmetal

Hiphop og opera er ikke de eneste musikgenrer, der bliver godt og grundigt mashet op under operafestivalen.

Fredag den 9. august kl. 21.00 indtager det lokale dødsmetalband Final Hour scenen på Studenterhuset, hvor de i samspil med fire klassiske operasangere blander melodisk dødsmetal og opera i en unik og højtråbende koncertoplevelse.

Er du mere til afslapning og kolde drinks, skal du søge ned til Havnebadet på torsdag den 8. august kl. 17.00, når DJ Katrine Ring mixer værker af bl.a. Nils Frahm og Hans-Erik Philips til Opera Chill.

Find det fulde program for ugen her.

Hvad: Pede B og DJ Noize koncert

Hvor: C.W. Obels Plads. 9000 Aalborg

Hvornår: 10. august, 18.30-19.30

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00