Starter torsdag: Festival fylder Aalborg med opera og oplevelser

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Opera og Aalborg er ikke to ting, man normalt forbinder med hinanden.

Men hvert år i august får kunstformen lov til at sprede sine vinger i byen, og i år er ingen undtagelse.

Aalborg Operafestival afholdes for 19. gang denne sommer og vil foregå fra torsdag den 8. august til søndag den 11. august på forskellige venues i Aalborg og Nordjylland.

Hvis tanken om at sidde to timer til en traditionel operakoncert, får dig til at tøve, kan vi forvisse dig om, at der er masser af nytænkning og kant i forestillingerne.

Hiver du én time ud af kalenderen på lørdag den 10. august kl. 18.30, kan du opleve trippelvinder af MC’s Fight Night, rapperen Pede B, og dobbelt verdensmester i scratch, DJ Noize, fusionere rap, opera og hiphop-scratch på C.W. Obels Plads.

Entré er gratis.

Vilde mash-ups

MigogAalborg hev fat i Pede B for at høre, hvordan det hænger sammen, at to erfarne hiphop-herrer skal spille til en operafestival.

“Vi ved ikke noget om opera,” indrømmer rapperen med det borgerlige navn Peter Ankjær Bigaard, men det kommer ikke til at stoppe musikerne fra at lave et fedt show.

“Showet bliver noget helt andet end det, vi spiller på vores sommertour, men vi sagde ja, fordi det lyder sjovt.

Vi prøver at lade os inspirere af operaklassikere som DJ Noize mixer, og jeg rapper til.

Det bliver nogle vilde mash-ups.”

Pede B er især kendt for sin freestyle rap, og det vil man også opleve til lørdagskoncerten, hvor publikum opfordres til at komme med indspark.

 

Torsdag den 8. august afvikles åbningskoncerten for Aalborg Operafestival, og for første gang finder arrangementet sted i Klostergården ved Aalborg Kloster.

Aftenen starter med afsløring af årets modtager af Aalborg Operapris, som i år uddeles i helt nye rammer, når Klostergården lyses op af videokunst og lysdesign i subtilt samspil med jazzikonet Palle Mikkelborg, lydkunstner Mike Sheridan og operasangerinde Helene Gjerris.

Koncertforestillingen foregår udendørs og er særligt skabt til Klostergården, hvor de gamle bygninger og stenbesatte grundplan gør akustikken unik til opera. Klostrets endevæg forvandles til et 60 kvadratmeter stort lærred med lysdesign og kunstnerisk bearbejdede videoprojiceringer af kalkmalerierne.

Opera chill og dødsmetal

Hiphop og opera er ikke de eneste musikgenrer, der bliver godt og grundigt mashet op under operafestivalen.

Fredag den 9. august kl. 21.00 indtager det lokale dødsmetalband Final Hour scenen på Studenterhuset, hvor de i samspil med fire klassiske operasangere blander melodisk dødsmetal og opera i en unik og højtråbende koncertoplevelse.

Er du mere til afslapning og kolde drinks, skal du søge ned til Havnebadet på torsdag den 8. august kl. 17.00, når DJ Katrine Ring mixer værker af bl.a. Nils Frahm og Hans-Erik Philips til Opera Chill.

Find det fulde program for ugen her.

Hvad: Pede B og DJ Noize koncert

Hvor: C.W. Obels Plads. 9000 Aalborg

Hvornår: 10. august, 18.30-19.30

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.