Starter med et tomt excel-ark: Sådan henter Peter stjernerne til Nibe

Skrevet af: Michael Qureshi
Katy Perry spillede på Nibe i 2009
Katy Perry spillede på Nibe i 2009

Af Michael Qureshi

Forestil jer Lady Gaga i Skalskoven i lille Nibe. Lyder næsten for vildt, ikke?

Men det var faktisk tæt på at blive til virkelighed for nogle år siden. I 2009 åbnede muligheden for at hente Lady Gaga sig pludselig, men der havde man allerede brugt hovedparten af budgettet på Katy Perry.

Så selv om der blev forsøgt på alle fronter, så fik man aldrig verdensstjernen. Viljen var der, men tilbuddet kom så sent, at man ikke kunne lukke aftalen.

Vi sidder i selskab med Peter Møller Madsen på en café i Aalborg. Det er frontfiguren. Ansigtet udadtil på Nibe Festival, der hvert år vokser i omsætning, overskud, gæster og ikke mindst budget på kunstnere.

I år har han landet det dyreste line-up nogensinde i festivalens historie, og det er i en bisætning, at han fortæller om Lady Gaga-forhandlingerne.

Masser af stjerner i det nye line up

Peter Møller Madsen og resten af Nibe-ledelsen kan være stolte af, hvad de har hentet til Nibe gennem årene.

Ikke mindst når man kigger på plakaten for i år, så er det et line up som selv større festivaler med gigantiske budgetter letter på hatten af.

Bryan Adams, Emeli Sandé, Rae Sremmurd, Alex Vargas, L.O.C., Suspekt, Nik&Jay, Phlake, Gulddreng bare for at nævne nogle af de stjerner der kommer til det nordjyske i slutningen af juni måned.

Der er også stor tilfredshed med årets program fra Peter Møller Madsen.

”Jeg havde da mine bange anelser, når vi kom efter et år som sidste år, hvor Volbeat jo virkelig trak mange til. Det er altid svært at gentage en succes, og det var sidste år med rekordregnskab og rekordmange gæster.

Det var oplagt at gå ud og bruge en masse penge på et navn, som kunne det som Volbeat, men det måtte ikke gå ud over helheden. Og jeg synes netop, at vi rammer meget bredt og stærkt i dette års line up,” forklarer en stolt Nibe-chef.

Volbeat spillede en vild koncert sidste år på Nibe
Foto: Mads Dalum Poulsen

Det har været et enormt puslespilsarbejde at få budgettet og dette års program til at gå op. Men det ser ud til, at man har ramt bredt i aldersgrupper, og det vidner billetsalget også om. Nibe forventer udsolgt til et rekordstort publikum i år.

”Du kan tage Emeli Sandé, som lige har vundet en Brit Award. Eller Rae Sremmurd som har været på de unges læber hele året (står bag hittet til Mannequin Challenge). Og så Bryan Adams som jo er det her ikon. De tre symboliserer meget godt, hvordan vi favner det hele, og det er jeg stolt af,” lyder det fra Peter Møller Madsen.

Danske artister ønsker at spille på Nibe

Han fokuserer også på de store danske navne, hvoraf flere af dem spiller begrænset antal koncerter i Danmark i sommerens løb. Der er Nibe pludselig bevæget sig op blandt de mere attraktive festivaller.

”Jeg synes, især de seneste år, at vi har mærket, at de større danske artister har ønsket at spille på Nibe. De beder deres management om at prioritere, at de lægger vejen forbi os. Det er et signal om, at vores festival bliver mere og mere anerkendt, og det er blot et skulderklap til os alle omkring Nibe Festival,” siger Nibe’s frontfigur.

Nik&Jay spiller i år til Nibe

Det er faktisk rigtig spændende at høre konkrete detaljer på, hvordan sådan et stjernespækket line up egentlig bliver til virkelighed.

”Jeg starter hvert festivalår med et blankt regneark. Så begynder jeg at skrive artister ind, som jeg godt kunne tænke mig. Jeg laver et overslag på en realistisk pris. Jeg har jo et budgettal helt nederst som skal stemme i sidste ende. Og så går jeg ellers i gang med telefonen og plotter priser og mulighederne ind.

Oftest overlapper det med den festival, jeg skal i gang med, så lige nu sidder jeg faktisk med 2018 allerede. Mange af de største navne forhandler vi flere år i forvejen med. Bryan Adams har vi været i dialog på i adskillige år,” lyder det fra Peter Møller Madsen.

Foto: Vibeke Pedersen
Har været med siden starten

Peter er en legende i Nordjylland. Han har været med lige fra den spæde start for 33 år siden, hvor det i bund og grund mest handlede om at få drukket nogle bajere. I dag er det en topprofessionel organisation, der hvert år sender overskuddet i retning af en masse frivillige foreninger.

”Den største forskel på nu og gamle dage er nok, at det er blevet mere barskt nu. Vi er blevet en større spiller i gamet. Dengang tænkte vi ikke så over det hele og festede selv med. Den første festival mindede mest af alt om en privatfest.

I dag er vi topprofessionelle til fingerspidserne. Vi har et stort publikum, vi er ansvarlige for, og der handler det hele tiden om at være der for dem,” siger Peter Møller Madsen.

Han kigger dog ikke 30 år frem i tiden men blot tre år.

”Vi har i ledelse og bestyrelse givet hinanden hånden på, at vi kun kigger tre år frem. Så er der til gengæld også godt styr på de næste tre år. For mig er jeg stadig enormt motiveret hver eneste dag, og jeg synes, det er så spændende at følge udviklingen af vores festival,” slutter Nibe-chefen.

Hvis du ikke allerede har sikret dig billet til i år – så skal du skynde dig. Læs mere her

Asiatisk trend rammer Aalborg: Stor åbningsfest på nyt Asian Gourmet Take Away-sted

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.