Starter med et tomt excel-ark: Sådan henter Peter stjernerne til Nibe

Skrevet af: Michael Qureshi
Katy Perry spillede på Nibe i 2009
Katy Perry spillede på Nibe i 2009

Af Michael Qureshi

Forestil jer Lady Gaga i Skalskoven i lille Nibe. Lyder næsten for vildt, ikke?

Men det var faktisk tæt på at blive til virkelighed for nogle år siden. I 2009 åbnede muligheden for at hente Lady Gaga sig pludselig, men der havde man allerede brugt hovedparten af budgettet på Katy Perry.

Så selv om der blev forsøgt på alle fronter, så fik man aldrig verdensstjernen. Viljen var der, men tilbuddet kom så sent, at man ikke kunne lukke aftalen.

Vi sidder i selskab med Peter Møller Madsen på en café i Aalborg. Det er frontfiguren. Ansigtet udadtil på Nibe Festival, der hvert år vokser i omsætning, overskud, gæster og ikke mindst budget på kunstnere.

I år har han landet det dyreste line-up nogensinde i festivalens historie, og det er i en bisætning, at han fortæller om Lady Gaga-forhandlingerne.

Masser af stjerner i det nye line up

Peter Møller Madsen og resten af Nibe-ledelsen kan være stolte af, hvad de har hentet til Nibe gennem årene.

Ikke mindst når man kigger på plakaten for i år, så er det et line up som selv større festivaler med gigantiske budgetter letter på hatten af.

Bryan Adams, Emeli Sandé, Rae Sremmurd, Alex Vargas, L.O.C., Suspekt, Nik&Jay, Phlake, Gulddreng bare for at nævne nogle af de stjerner der kommer til det nordjyske i slutningen af juni måned.

Der er også stor tilfredshed med årets program fra Peter Møller Madsen.

”Jeg havde da mine bange anelser, når vi kom efter et år som sidste år, hvor Volbeat jo virkelig trak mange til. Det er altid svært at gentage en succes, og det var sidste år med rekordregnskab og rekordmange gæster.

Det var oplagt at gå ud og bruge en masse penge på et navn, som kunne det som Volbeat, men det måtte ikke gå ud over helheden. Og jeg synes netop, at vi rammer meget bredt og stærkt i dette års line up,” forklarer en stolt Nibe-chef.

Volbeat spillede en vild koncert sidste år på Nibe
Foto: Mads Dalum Poulsen

Det har været et enormt puslespilsarbejde at få budgettet og dette års program til at gå op. Men det ser ud til, at man har ramt bredt i aldersgrupper, og det vidner billetsalget også om. Nibe forventer udsolgt til et rekordstort publikum i år.

”Du kan tage Emeli Sandé, som lige har vundet en Brit Award. Eller Rae Sremmurd som har været på de unges læber hele året (står bag hittet til Mannequin Challenge). Og så Bryan Adams som jo er det her ikon. De tre symboliserer meget godt, hvordan vi favner det hele, og det er jeg stolt af,” lyder det fra Peter Møller Madsen.

Danske artister ønsker at spille på Nibe

Han fokuserer også på de store danske navne, hvoraf flere af dem spiller begrænset antal koncerter i Danmark i sommerens løb. Der er Nibe pludselig bevæget sig op blandt de mere attraktive festivaller.

”Jeg synes, især de seneste år, at vi har mærket, at de større danske artister har ønsket at spille på Nibe. De beder deres management om at prioritere, at de lægger vejen forbi os. Det er et signal om, at vores festival bliver mere og mere anerkendt, og det er blot et skulderklap til os alle omkring Nibe Festival,” siger Nibe’s frontfigur.

Nik&Jay spiller i år til Nibe

Det er faktisk rigtig spændende at høre konkrete detaljer på, hvordan sådan et stjernespækket line up egentlig bliver til virkelighed.

”Jeg starter hvert festivalår med et blankt regneark. Så begynder jeg at skrive artister ind, som jeg godt kunne tænke mig. Jeg laver et overslag på en realistisk pris. Jeg har jo et budgettal helt nederst som skal stemme i sidste ende. Og så går jeg ellers i gang med telefonen og plotter priser og mulighederne ind.

Oftest overlapper det med den festival, jeg skal i gang med, så lige nu sidder jeg faktisk med 2018 allerede. Mange af de største navne forhandler vi flere år i forvejen med. Bryan Adams har vi været i dialog på i adskillige år,” lyder det fra Peter Møller Madsen.

Foto: Vibeke Pedersen
Har været med siden starten

Peter er en legende i Nordjylland. Han har været med lige fra den spæde start for 33 år siden, hvor det i bund og grund mest handlede om at få drukket nogle bajere. I dag er det en topprofessionel organisation, der hvert år sender overskuddet i retning af en masse frivillige foreninger.

”Den største forskel på nu og gamle dage er nok, at det er blevet mere barskt nu. Vi er blevet en større spiller i gamet. Dengang tænkte vi ikke så over det hele og festede selv med. Den første festival mindede mest af alt om en privatfest.

I dag er vi topprofessionelle til fingerspidserne. Vi har et stort publikum, vi er ansvarlige for, og der handler det hele tiden om at være der for dem,” siger Peter Møller Madsen.

Han kigger dog ikke 30 år frem i tiden men blot tre år.

”Vi har i ledelse og bestyrelse givet hinanden hånden på, at vi kun kigger tre år frem. Så er der til gengæld også godt styr på de næste tre år. For mig er jeg stadig enormt motiveret hver eneste dag, og jeg synes, det er så spændende at følge udviklingen af vores festival,” slutter Nibe-chefen.

Hvis du ikke allerede har sikret dig billet til i år – så skal du skynde dig. Læs mere her

Asiatisk trend rammer Aalborg: Stor åbningsfest på nyt Asian Gourmet Take Away-sted

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.