Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Starter mandag: Vejarbejde påvirker trafikken på Limfjordsbroen i en måned

Af Michael Qureshi

Fredag aften var Limfjordsbroen i centrum for Danmarkshistoriens største fyrværkerishow.

Men mandag morgen bliver det i den grad hverdag for broen, der forbinder Aalborg med resten af Nordjylland. Bilister kan i spidsperioder se frem til kødannelse og længere rejsetid.

Her igangsættes et større vejarbejde, der kommer til at vare fra mandag d. 8. juli frem til 11. august.

Det vil indsnævre Limfjordsbroen og reducere kørebanerne fra fire til to spor.

Helt ekstraordinært var det først i går lørdag, at der blev opsat skilte med information omkring det forstående vejarbejde på Limfjordsbroen.

Man ville undgå et skiltekaos, når man nu også skulle varsle om, at broen ville blive lukket fredag aften.

Belægning på kørebaner, fortov og cykelsti

Arbejdet på Limfjordsbroen omfatter udskiftning af belægning på kørebaner, fortov og cykelsti samt udskiftning af broens fuger.

Der arbejdes kun på den nord-østlige side af broen i området fra klapfaget til landfæstet i Nørresundby.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelse.

I forbindelse med arbejdet vil antallet af kørebaner blive reduceret fra fire til to, så  der kun er én kørebane i hver kørselsretning.

Det må derfor forventes, at der i forbindelse med arbejdet vil opstå kødannelse ved passage af broen. Det anbefales, at bilister i videst muligt omfang benytter Limfjordstunnelen.

Man skal følge skiltene

Arbejdet gennemføres i sommerferieperioden, hvor der erfaringsmæssigt er langt mindre trafik i myldretiden. Det vil derfor være muligt for bilister at benytte Limfjordstunnelen uden dette vil give anledning til kødannelse ved tunnelen.

Cyklister og fodgængere kan kun benytte fortov og cykelsti i broens vestlige side. Der etableres en skiltning, hvor ruter for cyklister og fodgængere anvises. Det anbefales, at disse anvisninger følges for at sikre, at der ikke opstår farlige situationer på broen.

I forbindelse med gennemførelsen af arbejdet vil alle normale køretøjer kunne passere broen. Det vil dog ikke være muligt for brede transporter af passere broen. Dette betyder bl.a., at brede landbrugsmaskiner ikke kan passere broen i denne periode.

Arbejdet er en del af en større renovering af belægningerne på Limfjordsbroen.

Arbejdet i år vil omfatte ca. en fjerdedel af broen. De øvrige dele af arbejdet vil blive gennemført i sommerferieperioden i 2020, 2021 og 2022.

Del artikel