Starter i næste uge: Aalborg-restauranter laver gourmetmenu til vild pris

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Fire af Aalborgs mest anmelderroste restauranter deltager alle i et ekstraordinært gourmet-event fra og med den kommende uge.

Tirsdag d. 17. november, onsdag d. 18. november og torsdag d. 19. november i Uge 47 laver Tabu, Applaus, Nam og Fusion en Gourmet-uge, som MigogAalborg står bag som arrangør.

De regnes alle blandt de allerbedste restauranter i hele Nordjylland, og på disse dage har kreeret en særlig menu, hvor der skrues helt op for blusset på deres kokke-evner samtidig med at man bliver ekstra forkælet på vin og bobler.

Priserne er også sat helt skarpt op, så du kan blandt andet få en storslået gourmet-aften på Tabu for 500 kr. eller 16 serveringer på Restaurant Nam for 595 kr.

Går du ALL In kan du på alle fire steder få menu kombineret med afstemt vinmenu og bobler til under 1000 kr.

Disse aftener plejer at være udsolgt på ganske kort tid, så det gælder om at slå hurtigt til.

Book her – se alle menuer nederst i artiklen

Kåret til Aalborgs bedste restaurant

Det er ikke længe siden, at Restaurant TABU blev kåret til Aalborgs bedste restaurant til AALBORG AWARDS.

Her var de tre øvrige alle nominerede i slutfeltet.

Der er ingen tvivl om, at der er skruet op for den helt store gourmet-oplevelse, som man ellers kun kan opleve i København.

Det er samtidig også en mulighed for at støtte fire af Aalborgs bedste restauranter i en tid, hvor julefrokoster, selskaber og meget andet aflyses på stribe.

Her er menuer og priser

Restaurant Tabu

Aftenens menu:
“En tur i det nordjyske”
4 forskellige snacks efter sæson
Serritslev
Surdejsbrød & smør
Hirtshals
Vesterhavsfisk
Dronninglund
Frilandsand fra Rosenbeck
Anhøj
Frugter fra plantagen
Pris per person:
500 kr for snacks og 4 retters middag
(plus billetgebyr på 25 kr)
Tilkøb af 4 glas vin- eller saftmenu: 300 kr pr person
Se mere og book her
Tabu

Restaurant Fusion

Gourmetugen på Restaurant Fusion starter kl. 17.30

Aftenens menu:

  • Terrin af tun & yellowtail – avocadocreme – sojarogn og små urter
  • Torsk – porre – løvstikke – citron
  • Duroc gris – BBQ – græskar – passion
  • Krondyr – kartoffelcreme – urtebuket – pistacie – røget sauce
  • yuzucreme – æbler – pistacie – cremefraiche

Pris per person: 495 kr for 5 serveringer
(plus billetgebyr på 25 kr)
Pris per person: 925 kr for 5 serveringer med vinmenu
(plus billetgebyr på 25 kr)

Se mere og book her

Restaurant Nam

Gourmetugen på Nam starter kl. 17.30

Nam laver “Dim Sum” aften hvor menuen vil være inspireret af den traditionsrige kinesiske spise – dim sum. Masser af små serveringer som bao, Jian dui og dumplings i forskellige former og tilberedninger.

Aftenens menu:
Reje m. modnet skinke & kartoffel
Jomfruhummer m. pomelo & ristet løg
Løjrom, porre & saltet lime

Kål m. trøffelponzu & løg
Asian æbleskiver m. rødkål & svampe
Enoki m. tomat & chili

Kimchi m. tørret okse & teriyaki
Rå okse m. shiso & XO sauce
Char siu bao fyldt m. marineret gris & bbq marinade

Kold bouillon m. varme krydderier & havgus
“Jian dui” klassisk kinesisk weinerbrød m. confiteret andelår

“Yakitori” andespyd m. sesam & ristet hvidløg
Andebryst “Peking style” m. løg & szechuan m.
Saltet karamel & lychee
“Banana balls” m. sesam, chokolade & lime
Kokos is m. Klisterris, mango & hvid chokolade

Pris per person: 595 kr for 16 serveringer
(plus billetgebyr på 25 kr)
Pris per person: 990 kr for bobler, 16 serveringer, vinmenu med 6 vine og kaffe/the
(plus billetgebyr på 25 kr)

Se mere og book her

Restaurant Applaus

Gourmetugen på Restaurant Applaus starter kl. 17.30

Aftenens menu:

Snacks:

Tatar med øster, sennepskorn og kaviar

Grillet jomfruhummer med lardo

Vagtellår med timian

5 retters menu:

  • Kammusling med æbler, hasselnødder, dild og muslingefumé
  • Pighvar med kål og foie gras sauce
  •  Røget gåsebryst med gastrik, endive, chips og frisk trøffel
  •  Mamoreret okse med farseret jumbo-morkel, løg og aromatisksauce
  • Kirsebærsorbet med vaniljemousse, kirsebærsirup og kandiseret mandler

Pris per person: 595 kr for 8 serveringer
(plus billetgebyr på 25 kr)
Pris per person: 995 kr for bobler, 8 serveringer, vinmenu og kaffe
(plus billetgebyr på 25 kr)

Se mere og book her