Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Starter i denne uge: Her må du kun køre 80 km/t på motorvejen

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto: Vejdirektoratet
Arkivfoto: Vejdirektoratet

Vejdirektoratet er i fuld gang med at sætte støjskærme op på Nordjyske Motorvej E45 for at reducere støjgenerne for de borgere, der bor tæt på motorvejen.

Arbejdet har stået på siden september 2023 i de nordgående spor, men nu udvides vejarbejdet til også at omfatte de sydgående spor på E45 i Aalborg.

Fra fredag den 1. marts 2023 går næste fase i gang, og det betyder, at der vil være en hastighedsbegrænsning på 80 km/t i sydgående retning fra tilkørsel 24: Øster Uttrup Vej til frakørsel 26: Aalborg Ø.

Det sker samtidigt med, at der fortsat er vejarbejde i nordgående retning.

Hastigheden sættes ned af hensyn til trafikanternes og vejarbejdernes sikkerhed. Der vil fortsat være to spor farbare, men sporene vil være smallere end normalt.

Starter i denne uge: Her må du kun køre 80 km/t på motorvejen
Arbejdet med at opsætte støjskærme langs motorvejen i Aalborg er inddelt i fire faser. Vejdirektoratets entreprenør arbejder nu på fase 1, 2 og 3 samtidigt. Illustration: Vejdirektoratet.

Ny strækning i maj

I løbet af maj vil der igen ske ændringer i projektet. Her påbegynder Vejdirektoratets entreprenør arbejdet ved Bavnevangen.

Vejarbejdet i nordgående retning er efter planen færdig i august, mens vejarbejdet i sydgående retning varer frem til december 2024.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og beboere i området.

Fakta om støjskærmene i Aalborg

Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne har med “Infrastrukturplanen 2035” afsat en pulje på i alt 3 milliarder kroner i perioden fra 2022 til 2035 til bekæmpelse af trafikstøj.

Med aftalen blev der afsat cirka 600 millioner kroner i 2022 til etablering af nye støjskærme langs statsvejene, som bliver opført over de kommende år, herunder støjskærmene i Aalborg.

Del artikel

Andre læser også