Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Starter i dag: Nu kan du gå på museum til halv pris

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: VisitAalborg
Foto: VisitAalborg

I skolernes sommerferie – fra lørdag 27. juni til og med søndag 9. august – kan du komme på museum til halv pris.

Rabatten er muliggjort via den sommerpakke til kulturen, som regeringen og en række støttepartier vedtog i sidste uge.

Det skriver Nordjyske Historiske Museum.

Det er museer i Aalborg, Hobro, Mariager, Hadsund og Rold, der nu bliver billigere at besøge i en periode, og rabatten ydes på en almindelig voksenbillet og kan ikke kombineres med andre rabatter.

Starter i dag: Nu kan du gå på museum til halv pris
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Her får man rabat

De to vikingemuseer Lindholm Høje Museet i Nørresundby lige nord for Aalborg og Vikingecenter Fyrkat ved Hobro har en ordinær voksen-billetpris på 75 kr. Den falder i sommerferien til 37,50 kr. Børn under 18 år har i forvejen gratis adgang, så en hel familie kan komme på museum for bare 75 kr.

Endnu billigere bliver det på syv andre museer, som normalt har en entré-pris på bare 40 kroner. Den kommer i skolernes sommerferie til at lyde på bare 20 kr. Det drejer sig om følgende museer:

Aalborg Historiske Museum, der ligger på Budolfi Plads midt i byen og fortæller byens lange, tumultariske og spændende historie. Den seneste særudstilling undersøger, om nordjyder er specielt oprørske. Udstillingen har også et børnespor.

Starter i dag: Nu kan du gå på museum til halv pris

Hobro Museum, der blandt andet viser de mange fine arkæologiske fund, der er udgravet vikingeborgen Fyrkat.

Lystfartøjsmuseet, der ligger i et fint gammelt pakhus på havnen i Hobro. Her er alt, hvad et sejlerhjerte kan begære inkl. krydseren Silvana, som man meget gerne må gå ombord i.

Mariager Museum er indrettet i en hyggelig 300 år gammel købmandsgård, der ligger pittoresk midt i den gamle købstad og klosterby.

Cirkusmuseet i Rold har til huse i Cirkus Miehes gamle vinterhi og fortæller flere hundrede års cirkushistorie. Her er netop åbnet en særudstilling om Cirkus Schumann og dyr i cirkus.

På museerne i Hadsund får man i forvejen to museer for én pris – nemlig den lokale Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling, der fortæller bredt om dansk møllehistorie.