Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Til kamp mod kræft: Stafet for Livet løber i Aalborg til sommer

Af Nathalia Hentze Nielsen

Mange af os har det sørgelige tilfælles, at vi kender én eller flere, der har været ramt af kræft.

Alligevel er det ikke altid noget, vi taler om, og det er netop derfor, at Stafet for Livet eksisterer.

Formålet med Stafet For Livet er nemlig at sætte fokus på kræftsagen.

Med deltagelse i Stafet For Livet skabes rammerne for et fællesskab, hvor man støtter dem, som kæmper mod kræft selv eller de, som har mistet nogle til kræften.

Til kamp mod kræft: Stafet for Livet løber i Aalborg til sommer
28. august 2021, Stafet for Livet, Ringsted. Augusta Falkenberg og Andreas Poulsen.

Rent praktisk forløber stafetten den 27. og 28. august på Dyrskuepladsen i Aalborg, hvor der vil være en gå/røberute på 860 meter.

Stafet for Livet sætter fokus på, at kræften aldrig holder pause og derfor skal hvert hold stille op med minimum én deltager på banen i hele tidsperioden for stafetten.

Stafetten samler penge ind hos deltagerne, idet der er et deltagergebyr pr. person pr. hold på 100 kr. og for børn 50 kr.

Derudover kan man som hold skaffe sponsorer, der eksempelvis støtter med et beløb for hver runde, der bliver gået eller løbet.

Til kamp mod kræft: Stafet for Livet løber i Aalborg til sommer
Stafet for Livet i Rødovre den 31.8.2019.

Smuk lysceremoni

Om årets begivenhed fortæller Bettina Bøjstrup, der er medarrangør i Aalborg, at de fejrer livet og fællesskabet samtidig med, at de samler ind til kræftsagen.

“Stafet For Livet er også en anledning til at mindes dem, vi har mistet til kræft – og give håb, til dem der kæmper.

Det sker blandt andet under den smukke lysceremoni, som finder sted ved mørkets frembrud. Især efter en tid med corona, hvor mange kræftramte i værste fald har følt sig mere alene end ellers, vil vi rigtig gerne at denne dag bliver en hyldest til dem, og de får en følelse af ikke at stå alene.

Det gør vi blandt andet ved at invitere kræftramte med til stafetten kvit og frit, hvor de kan mærke og se deres kære gå eller løbe i 24 timer,” forklarer hun.

I løbet af de 24 timer stafetten varer vil der være underholdning, og det er muligt at købe mad fra lokale spisesteder, som sætter boder op.

Det er også muligt at overnatte på dyreskuepladsen i campingvogn eller telt, hvis et hvil bliver nødvendigt under de 24 timer.

Det er et event, hvor folk i alle aldre kan deltage, og arrangørerne sørger for det er underholdende at komme forbi pladsen i de 24 timer, uanset om man er deltager til stafetten, eller man er tilskuer.

Læs mere og tilmeld dig her.

Hvad: Stafet for Livet
Hvor: Dyrskuepladsen, Aalborg SV
Hvornår: 27-28. august 2022