ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stærkt corona-tiltag: Lokale centre hitter med gratis hjemmetræning

Af Stine Kjølby Christensen

Danmark er lukket ned. Problemerne vokser. Ingen ved, hvad de næste uger bringer.

Én af de første brancher, der valgte at sætte CLOSED-skiltene på døren, da statsministeren bad os om at lukke ned, var landets træningscentre.

Det er nu almindelig kendt, at en tur i fitnesscenteret er en smittemagnet, da corona-virussen breder sig gennem dråber – som der jo naturligt nok er en del af, når du sveder og ånder dybt i centeret.

Savner du træningen?

Men hvad med alle os, der er vant til at træne flere gange ugentligt, og nu i stedet er tvunget til at gå i frivillig sofa-isolation?

Et spørgsmål, som flere centre allerede har svaret på. I stedet for at lægge lokaler til rådighed for træningen tilbyder de nu forskellige tiltag med hjemmetræning.

På den måde kan du udnytte corona-tiden fornuftigt, holde din krop stærk og modstandsdygtig – uden at risikere at sprede eller tiltrække smitten.

De fleste centre tilbyder i øjeblikket deres medlemmer alternativer til centertræning. Er du selv medlem et sted i byen, opfordrer vi derfor til, at du selv undersøger, hvad der gør sig gældende i dit center. 

I denne guide har vi – for at imødekomme flest mulige – samlet et overblik (i alfabetisk rækkefølge) over de steder, hvor hjemmetrænings-videoerne er offentligt tilgængelige for alle

NB: Vi har mange at holde styr på, så er dit center blevet glemt, er du velkommen til at sende en mail her.

Crossfit Aalborg

Hvis du er vant til at træne i et crossfit-center, så ved du også, at fællesskabet er en stor del af motivationen for at træne.

Den er svær at få hjemme i stuen. Eller hvad?

CrossFit Aalborgs tiltag BE STRONGER THAN CORONA er opbygget således, at du hver dag kan være til en HOME WOD, der sendes live på deres officielle Facebook-side.

Her kan du være med, mens instruktørerne sveder sig igennem dagens program og kommer med de opmuntrende ord, som en ægte crossfitter har brug for.

Live-sessionen er åben for alle og sendes hver dag kl. 17.

DGI Huset

I DGI Huset  har man valgt at indordne sig i den nye situation, og tilbyder offentlige hjemmetræningsvideoer – i ordets bedste forstand.

Der gives hver dag adgang til en video fra centerets instruktører.

DGI Huset opfordrer til, at man inviterer hele familien med i træningssessionen, og udstyret består blandt andet – meget apropos – af toiletruller.

Så kan de da også bruges til noget fornuftigt!

I videoen kan du se hvordan Stine Rex træner med den yngste generation:

Fisker Performance

Hos Fisker Performance, der i Aalborg holder til i SPH Gym, tilbydes der også gratis hjemmetræningsprogrammer.

Udover at lave “hjemme-venlige” træningsvideoer, hvor det vilde udstyr er sparet væk, så er de på deres hjemmeside også klar med en masse opmuntrende ord.

Vidste du for eksempel, at en 14 dage lang pause fra træningen ikke nødvendigvis betyder noget nævneværdigt for din muskelmasse?

Ved at vedligeholde dine træningsresultater kan du nøjes med træning 2-3 gange om ugen, og her kommer du altså langt med et par lette vægte og en god fantasi.

Fokus Fitness

I anledning af Corona-lockout’en har Fokus Fitness i stedet valgt at starte en YouTube-kanal.

Her byder instruktørerne hver især ind med alt fra dans, udendørstræning og tabata. Derudover har Fokus Fitness planer om at lægge online træninger live på deres Facebook-side. 

Også Terricka, der er instruktør i Fokus Fitness, har lanceret et særligt tilbud til dem, der gerne have inspiration til træningen på stuegulvet.

Hun giver nemlig få en 14-dages gratis prøveperiode, der jo (indtil videre) passer med den tid, vi gerne skal træne hjemmefra.

Også YOGA HUSET er med på vognen … eller måtten … og tilbyder én måned gratis på YogaStream.

Fitness For Life

I centeret på Hobrovej må Fitness For Life også se sig slået af coronaen.

Centeret er dog heller ikke interesseret i at undvære sine medlemmer, så hver dag uploader de videoer på deres Facebook-side, hvor du kan blive guidet gennem CON.EX træning og flow.

Videoerne ligger tilgængelige for alle, og har man brug for træning på engelsk, så er det også en mulighed.

Også her er man kreative med rekvisitterne, men har du en stol og en klud i husstanden, er du allerede godt på vej.

Conscious exercise er i forvejen kendetegnet ved at være en træningsform, der ikke overbelaster din krop. Derfor er træningen også nem at udføre i hjemmet.

LOOP Fitness

Fitnesskæden har opnået stor succes i Danmark ved at have fokus på cirkeltræning, hvor man får trænet hele kroppen på kun 24 minutter.

Dette center er selvfølgelig også lukket ned, og hvad gør man så lige i disse corona-tider?

Svaret er selvfølgelig simpelt, hvis du har en helt masse fitnessmaskiner stående i dagligstuen – men har du ikke det, så har LOOP Fitness fundet et alternativ.

Hver dag er der et nyt program på hjemmesiden, og de første tre karantæne-programmer byder på både mave- og rygtræning, høj puls samt ben og baller.

Stærkt corona-tiltag: Lokale centre hitter med gratis hjemmetræning

Programmerne har en hyggelig julekalender vibe – og måske er det lige præcis det, man har brug for i øjeblikket.

Del artikel

Andre læser også