Stærkt corona-tiltag: Lokale centre hitter med gratis hjemmetræning

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Danmark er lukket ned. Problemerne vokser. Ingen ved, hvad de næste uger bringer.

Én af de første brancher, der valgte at sætte CLOSED-skiltene på døren, da statsministeren bad os om at lukke ned, var landets træningscentre.

Det er nu almindelig kendt, at en tur i fitnesscenteret er en smittemagnet, da corona-virussen breder sig gennem dråber – som der jo naturligt nok er en del af, når du sveder og ånder dybt i centeret.

Savner du træningen?

Men hvad med alle os, der er vant til at træne flere gange ugentligt, og nu i stedet er tvunget til at gå i frivillig sofa-isolation?

Et spørgsmål, som flere centre allerede har svaret på. I stedet for at lægge lokaler til rådighed for træningen tilbyder de nu forskellige tiltag med hjemmetræning.

På den måde kan du udnytte corona-tiden fornuftigt, holde din krop stærk og modstandsdygtig – uden at risikere at sprede eller tiltrække smitten.

De fleste centre tilbyder i øjeblikket deres medlemmer alternativer til centertræning. Er du selv medlem et sted i byen, opfordrer vi derfor til, at du selv undersøger, hvad der gør sig gældende i dit center. 

I denne guide har vi – for at imødekomme flest mulige – samlet et overblik (i alfabetisk rækkefølge) over de steder, hvor hjemmetrænings-videoerne er offentligt tilgængelige for alle

NB: Vi har mange at holde styr på, så er dit center blevet glemt, er du velkommen til at sende en mail her.

Crossfit Aalborg

Hvis du er vant til at træne i et crossfit-center, så ved du også, at fællesskabet er en stor del af motivationen for at træne.

Den er svær at få hjemme i stuen. Eller hvad?

CrossFit Aalborgs tiltag BE STRONGER THAN CORONA er opbygget således, at du hver dag kan være til en HOME WOD, der sendes live på deres officielle Facebook-side.

Her kan du være med, mens instruktørerne sveder sig igennem dagens program og kommer med de opmuntrende ord, som en ægte crossfitter har brug for.

Live-sessionen er åben for alle og sendes hver dag kl. 17.

DGI Huset

I DGI Huset  har man valgt at indordne sig i den nye situation, og tilbyder offentlige hjemmetræningsvideoer – i ordets bedste forstand.

Der gives hver dag adgang til en video fra centerets instruktører.

DGI Huset opfordrer til, at man inviterer hele familien med i træningssessionen, og udstyret består blandt andet – meget apropos – af toiletruller.

Så kan de da også bruges til noget fornuftigt!

I videoen kan du se hvordan Stine Rex træner med den yngste generation:

Fisker Performance

Hos Fisker Performance, der i Aalborg holder til i SPH Gym, tilbydes der også gratis hjemmetræningsprogrammer.

Udover at lave “hjemme-venlige” træningsvideoer, hvor det vilde udstyr er sparet væk, så er de på deres hjemmeside også klar med en masse opmuntrende ord.

Vidste du for eksempel, at en 14 dage lang pause fra træningen ikke nødvendigvis betyder noget nævneværdigt for din muskelmasse?

Ved at vedligeholde dine træningsresultater kan du nøjes med træning 2-3 gange om ugen, og her kommer du altså langt med et par lette vægte og en god fantasi.

Fokus Fitness

I anledning af Corona-lockout’en har Fokus Fitness i stedet valgt at starte en YouTube-kanal.

Her byder instruktørerne hver især ind med alt fra dans, udendørstræning og tabata. Derudover har Fokus Fitness planer om at lægge online træninger live på deres Facebook-side. 

Også Terricka, der er instruktør i Fokus Fitness, har lanceret et særligt tilbud til dem, der gerne have inspiration til træningen på stuegulvet.

Hun giver nemlig få en 14-dages gratis prøveperiode, der jo (indtil videre) passer med den tid, vi gerne skal træne hjemmefra.

Også YOGA HUSET er med på vognen … eller måtten … og tilbyder én måned gratis på YogaStream.

Fitness For Life

I centeret på Hobrovej må Fitness For Life også se sig slået af coronaen.

Centeret er dog heller ikke interesseret i at undvære sine medlemmer, så hver dag uploader de videoer på deres Facebook-side, hvor du kan blive guidet gennem CON.EX træning og flow.

Videoerne ligger tilgængelige for alle, og har man brug for træning på engelsk, så er det også en mulighed.

Også her er man kreative med rekvisitterne, men har du en stol og en klud i husstanden, er du allerede godt på vej.

Conscious exercise er i forvejen kendetegnet ved at være en træningsform, der ikke overbelaster din krop. Derfor er træningen også nem at udføre i hjemmet.

LOOP Fitness

Fitnesskæden har opnået stor succes i Danmark ved at have fokus på cirkeltræning, hvor man får trænet hele kroppen på kun 24 minutter.

Dette center er selvfølgelig også lukket ned, og hvad gør man så lige i disse corona-tider?

Svaret er selvfølgelig simpelt, hvis du har en helt masse fitnessmaskiner stående i dagligstuen – men har du ikke det, så har LOOP Fitness fundet et alternativ.

Hver dag er der et nyt program på hjemmesiden, og de første tre karantæne-programmer byder på både mave- og rygtræning, høj puls samt ben og baller.

Programmerne har en hyggelig julekalender vibe – og måske er det lige præcis det, man har brug for i øjeblikket.

Legendarisk quiz går online: Dyst med i sofaen og støt et formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

The Wharf er kendt (og elsket) for deres store udvalg af drikkevarer, og ikke mindst de legendariske pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men gaderne (og barerne … og øl-glassene) står tomme lige i øjeblikket, og derfor må vi nøjes med at hygge os #sammenhverforsig.

Det bliver der også rig mulighed for tirsdag den 14. april, hvor The Wharf traditionen tro afholder Pub Quiz, men denne gang i en online version.

Men det er ikke kun deltagelsesformen, der er anderledes.

Støt et godt formål

I stedet for at betale et beløb for at deltage i quizzen, opfordrer The Wharf i stedet til, at man donerer pengene til Røde Kors og deres arbejde for at bekæmpe COVID-19 over hele verden.

De har oprettet en indsamling her, som man kan støtte – også selvom man ikke deltager i quizzen.

Derfor er der heller ingen kontante præmier til denne særudgave af quizzen, men hvad gør det også, når man støtter et godt formål og samtidig kan få håneretten over de andre deltagere.

Quizzen består som altid af 40 spørgsmål, som man kan svare på i god ro og orden i sofaen.

Man dyster i Zoom-app’en, og nærmere detaljer vil følge på begivenheden på Facebook, når quizzen nærmer sig.

Hvad: Pub Quiz Online
Hvor: Lige hvor du har lyst
Hvornår: Tirsdag den 14. april kl. 19.00

Du finder mere info her.

Du støtter indsamlingen lige her.

Helt genialt: Populær isbutik i Aalborg lancerer træstamme-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, som vi virkelig har brug for i disse Corona-tider, så er det i den grad selvforkælelse.

Solen skinner i dag, og man får lyst til is.

Derfor er vi bare nødt til at bukke og løfte hatten i respekt for seneste initiativ fra Paradis i Aalborg.

Hvis der er noget de fleste danskere elsker, så er det en god is eller en træstamme fra bageren.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem de to elementer?

Klar med kold nyhed

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Paradis Is i Aalborg selvfølgelig er klar med endnu en kold nyhed.

Denne gang har de produceret en træstamme-is. Prøv lige at hør hvor lækker den lyder;

Is med chokolade, marcipan, chokolade stykker og romsmag.

Det lyder som HIMLEN for is- og kageelskere.

Det bedste af det hele? Paradis er i Corona-tider for første gang nogensinde begyndt at bringe ud, så du kan få træstamme-is leveret direkte til din hoveddør.

Åbner på havnen

Her i Aalborg finder du både Paradis i Aalborg Storcenter og i Algade og Reberbansgade.

Sidste år åbnede de deres fjerde butik i Aalborg nede på havnefronten, og den genåbner her i påsken.

Det sker på søndag, hvor du kan købe masser af lækkerier – men husk nu at holde god afstand til de andre ishungrende nordjyder.

Stor politiaktion i Aalborg i morges: 26-årig anholdt i verserende terrorsag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I forlængelse af den fortsatte efterforskning i en større sag om planlægning af terror har Københavns Politi tidligt i morges anholdt en 26-årig mand i Aalborg. Det er sket i tæt koordination med Nordjyllands Politi.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politi-aktion den 11. december 2019, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet i en tæt koordineret aktion mellem Københavns Politi, flere andre politikredse og PET.

”Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi. Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 26-årige vil blive fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret fredag kl. ca. 13. Her vil Københavns Politi begære om lukkede døre.