Stærkt corona-tiltag: Lokale centre hitter med gratis hjemmetræning

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Danmark er lukket ned. Problemerne vokser. Ingen ved, hvad de næste uger bringer.

Én af de første brancher, der valgte at sætte CLOSED-skiltene på døren, da statsministeren bad os om at lukke ned, var landets træningscentre.

Det er nu almindelig kendt, at en tur i fitnesscenteret er en smittemagnet, da corona-virussen breder sig gennem dråber – som der jo naturligt nok er en del af, når du sveder og ånder dybt i centeret.

Savner du træningen?

Men hvad med alle os, der er vant til at træne flere gange ugentligt, og nu i stedet er tvunget til at gå i frivillig sofa-isolation?

Et spørgsmål, som flere centre allerede har svaret på. I stedet for at lægge lokaler til rådighed for træningen tilbyder de nu forskellige tiltag med hjemmetræning.

På den måde kan du udnytte corona-tiden fornuftigt, holde din krop stærk og modstandsdygtig – uden at risikere at sprede eller tiltrække smitten.

De fleste centre tilbyder i øjeblikket deres medlemmer alternativer til centertræning. Er du selv medlem et sted i byen, opfordrer vi derfor til, at du selv undersøger, hvad der gør sig gældende i dit center. 

I denne guide har vi – for at imødekomme flest mulige – samlet et overblik (i alfabetisk rækkefølge) over de steder, hvor hjemmetrænings-videoerne er offentligt tilgængelige for alle

NB: Vi har mange at holde styr på, så er dit center blevet glemt, er du velkommen til at sende en mail her.

Crossfit Aalborg

Hvis du er vant til at træne i et crossfit-center, så ved du også, at fællesskabet er en stor del af motivationen for at træne.

Den er svær at få hjemme i stuen. Eller hvad?

CrossFit Aalborgs tiltag BE STRONGER THAN CORONA er opbygget således, at du hver dag kan være til en HOME WOD, der sendes live på deres officielle Facebook-side.

Her kan du være med, mens instruktørerne sveder sig igennem dagens program og kommer med de opmuntrende ord, som en ægte crossfitter har brug for.

Live-sessionen er åben for alle og sendes hver dag kl. 17.

DGI Huset

I DGI Huset  har man valgt at indordne sig i den nye situation, og tilbyder offentlige hjemmetræningsvideoer – i ordets bedste forstand.

Der gives hver dag adgang til en video fra centerets instruktører.

DGI Huset opfordrer til, at man inviterer hele familien med i træningssessionen, og udstyret består blandt andet – meget apropos – af toiletruller.

Så kan de da også bruges til noget fornuftigt!

I videoen kan du se hvordan Stine Rex træner med den yngste generation:

Fisker Performance

Hos Fisker Performance, der i Aalborg holder til i SPH Gym, tilbydes der også gratis hjemmetræningsprogrammer.

Udover at lave “hjemme-venlige” træningsvideoer, hvor det vilde udstyr er sparet væk, så er de på deres hjemmeside også klar med en masse opmuntrende ord.

Vidste du for eksempel, at en 14 dage lang pause fra træningen ikke nødvendigvis betyder noget nævneværdigt for din muskelmasse?

Ved at vedligeholde dine træningsresultater kan du nøjes med træning 2-3 gange om ugen, og her kommer du altså langt med et par lette vægte og en god fantasi.

Fokus Fitness

I anledning af Corona-lockout’en har Fokus Fitness i stedet valgt at starte en YouTube-kanal.

Her byder instruktørerne hver især ind med alt fra dans, udendørstræning og tabata. Derudover har Fokus Fitness planer om at lægge online træninger live på deres Facebook-side. 

Også Terricka, der er instruktør i Fokus Fitness, har lanceret et særligt tilbud til dem, der gerne have inspiration til træningen på stuegulvet.

Hun giver nemlig få en 14-dages gratis prøveperiode, der jo (indtil videre) passer med den tid, vi gerne skal træne hjemmefra.

Også YOGA HUSET er med på vognen … eller måtten … og tilbyder én måned gratis på YogaStream.

Fitness For Life

I centeret på Hobrovej må Fitness For Life også se sig slået af coronaen.

Centeret er dog heller ikke interesseret i at undvære sine medlemmer, så hver dag uploader de videoer på deres Facebook-side, hvor du kan blive guidet gennem CON.EX træning og flow.

Videoerne ligger tilgængelige for alle, og har man brug for træning på engelsk, så er det også en mulighed.

Også her er man kreative med rekvisitterne, men har du en stol og en klud i husstanden, er du allerede godt på vej.

Conscious exercise er i forvejen kendetegnet ved at være en træningsform, der ikke overbelaster din krop. Derfor er træningen også nem at udføre i hjemmet.

LOOP Fitness

Fitnesskæden har opnået stor succes i Danmark ved at have fokus på cirkeltræning, hvor man får trænet hele kroppen på kun 24 minutter.

Dette center er selvfølgelig også lukket ned, og hvad gør man så lige i disse corona-tider?

Svaret er selvfølgelig simpelt, hvis du har en helt masse fitnessmaskiner stående i dagligstuen – men har du ikke det, så har LOOP Fitness fundet et alternativ.

Hver dag er der et nyt program på hjemmesiden, og de første tre karantæne-programmer byder på både mave- og rygtræning, høj puls samt ben og baller.

Programmerne har en hyggelig julekalender vibe – og måske er det lige præcis det, man har brug for i øjeblikket.

Grand Opening på torsdag: Se de første billeder fra Aalborgs nye Bronuts

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De er runde, de er bløde – og så er de blandt de virkelig søde.

Vi taler selvfølgelig om donuts; kagens kokain, der i den grad har gjort sit indtog i Danmark … og Aalborg.

Først åbnede Donut Shoppen på Boulevarden, der siden har haft travlt med at mætte de sukker-hungrende aalborgensere. På torsdag er der endnu en donut-fætter klar i byen.

Eller skulle vi sige donut-bror… Der er nemlig tale om selveste Bronuts, der med åbningen i Aalborg kan prale af fire butikker på landsplan.

Ejeren af den hastigt voksende donutkæde Bronuts er foruden Ninos Oraha også den tidligere realitydeltager Türker Alici, der især er kendt for sin medvirken i både Paradise Hotel og Robinson.

Berømmelsen, der fulgte med, har han blandt andet brugt på at bygge et donut-imperium op fra bunden, og det skarpe koncept har i den grad vist sig som et stærkt trækplaster i Aarhus og ikke mindst i København, hvor der dagligt er flere hundrede meter lang kø af folk, der drømmer om at få fingrene i de karakteristiske gule æsker.

… og selvfølgelig dele dem på deres Instagram-profil, hvor hele 74.000 følger med.

“Planen var egentlig at vente med Aalborg, men vi oplevede oftere og oftere, at folk herfra kørte hele vejen til byen for at besøge os. Efterspørgslen var stor, så det er på tide,” fortæller Türker, da vi i dag besøgte den nye donutshop.

View this post on Instagram

Okay okay… Hvad er vi mest til? – 1) Daim med karamel? 2) Oreo med vanille? – Begge varianter findes i alle butikker 🍩❤️ – – ÅBNINGSTIDER – Å𝐁𝐘𝐇Ø𝐉: Mandag-Torsdag: 12-22 Fredag-Søndag: 10-22 𝐒𝐢𝐥𝐤𝐞𝐛𝐨𝐫𝐠𝐯𝐞𝐣 𝟐𝟒𝟕 – 𝐁𝐔𝐒𝐆𝐀𝐃𝐄𝐍: Søndag-Torsdag: 10-19 Fredag-Lørdag: 10-21 𝐅𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐢𝐤𝐬𝐠𝐚𝐝𝐞 𝟐𝟓 – 𝐊Ø𝐁𝐄𝐍𝐇𝐀𝐕𝐍: Søndag-Torsdag:10-21 Fredag-Lørdag: 10-23 𝐕𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐛𝐫𝐨𝐠𝐚𝐝𝐞 𝟑𝟕 – Udbrining via @waiteer 🚴🏽‍♂️ *𝙂æ𝙡𝙙𝙚𝙧 𝙠𝙪𝙣 𝙞 Å𝙧𝙝𝙪𝙨 𝙗𝙪𝙩𝙞𝙠𝙠𝙚𝙧𝙣𝙚* – 𝐏𝐫𝐢𝐬𝐞𝐫 1 for 25kr 6 for 139kr 12 for 259kr – #foodporn #foodlover #foodblogger #foodstagram #bronutsdk #teambronuts #donut #donuts #donuts🍩 #donutlover #lovedonut #donutshop #food #foodlover #oreodonut #toffifeedonut #snickersdonut #daimdonut #donutcoffee #kinderdonut #buenodonut #maxidonut #marsdonut #twixdonut

A post shared by Bronuts Donuts Denmark Aps (@bronutsdk) on

Åbner i Vestbyen på torsdag

Lokationen bliver i Dannebrogsgade, hvor Art By Me tidligere har haft til huse. Og ifølge Türker og Ninos er Vestbyen det helt perfekte sted at introducere Aalborg for Bronuts.

“Det er meget velovervejet, at vi åbner her. Selvom vores erfaring siger os, at uanset hvor vi ligger, så kommer folk.

Vi er en destinationsforretning, så vi har prioriteret at ligge ud til en trafikeret vej med gode parkeringsmuligheder, hvor folk kører til og fra arbejde.

Sådan er vores butik i København også opbygget, og det fungerer rigtig godt,” siger Türker.

Bronuts åbner på torsdag 16. juli – på Türkers 28 års fødselsdag. Dermed kan aalborgenserne på alle måder forvente en kæmpe festdag.

“Vi ville egentlig gerne have lavet en åbningsreception, men alt vores tid er gået med at gøre butikken klar, så vi åbner egentlig bare dørene – men jeg er slet ikke i tvivl om, at det nok skal blive en fest i sig,” siger Ninos.

Nye donutsvarianter hver uge

Keramikcafé-stemningen (ja, det er et ord) er ikke længere at spore i lokalerne, der i stedet stråler af gult og pink inventar.

Ved indgangen bliver man mødt af et grafisk vægmaleri, hvor Bronuts-banden er repræsenteret i Aalborgs genkendelige gader.

Et par skridt længere inde i den nye butik, møder du donut-montréen, der hver dag frister med hele 24 forskellige slags.

Bronuts kører – som i de andre af deres butikker – en månedsmenu, der suppleres af tre nye varianter hver uge.

Selvom udvalget jævnligt skifter, så er snask-faktoren altid tilstede – uanset om du er til sur, sød eller noget midt i mellem.

Måske netop derfor har Bronuts formået på rekordtid at blive en kæmpe succes. Her imødekommes nemlig enhver donutsmag – eller næsten enhver i hvert fald.

Med succes følger selvfølgelig også udfordringer. Det måtte Bronuts sande, da Politikens anmelder forleden gav dem kun 2 stjerner og efterlod dem med meget få rosende ord.

Det skal dog mere til at slå Bronuts ud, der siden har postet en video, hvor de svarer igen på kritikken.

De lange køer taler vel for sig selv: Folket er vilde med Bronuts.

Uanset hvad, så må vores bedste anbefaling være, at du helt selv beslutter, om Bronuts’ donuts er noget for dig – og det gør du vel bedst ved at aflægge butikken et besøg, når Türker og Ninos slår dørene op på torsdag.

Adressen er Dannebrogsgade 9, og de foreløbige åbningstider lyder på 10-21.

Hvad: Grand Opening af Bronuts
Hvor: Dannebrogsgade 9, 9000 Aalborg
Hvornår: Torsdag d. 16. juli, kl. 10

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

Aalborg-restaurant fejrer World Cucumber Day: Byt din agurk til en Gin & Tonic

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Let’s face it … det er agurketid på Aalborgs største bymedie.

Derfor bør det ikke overraske nogen, at vi blev vildt begejstrede, da vi spottede en sommernyhed, der involverer både grøntsager og alkohol.

Skagen Fiskerestaurant på Budolfi Plads fejrer World Cucumber Day på fredag, og hvis du svinger forbi i tidsrummet 15.00 til 17.00 med en agurk – ja, du læste rigtigt, en AGURK – kan du bytte den til en Gin & Tonic.

Så er du ved at gå agurk over det manglende sommervejr, kan du i det mindste drikke dine sorger væk i restaurantens nystartede fredagsbar.

Nyt fredagskoncept

Tilbuddet gælder maks én gang, så hvis du øjnede en mulighed for at tømme det lokale supermarked for agurker, må vi desværre skuffe dig.

Til gengæld kan du gemme den i bukselommen, og hvis nogen spørger om du bare er glad for at se dem, kan du tørt konstatere, at det altså bare er en agurk.

Spøg til side.

Fredagsbaren kommer til at køre hver fredag og lørdag i juli og august med DJ, bobler og snacks.

Læs mere om Skagen Fiskerestaurants fredagstilbud og deres vinbar her.

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

Stadig ledige pladser: Tag en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nedlukningen af Danmark de seneste par måneder har betydet, at danskernes hverdag er blevet væsentligt ændret.

For nogle har det betydet, at de bruger mere tid derhjemme i stedet for på arbejdspladsen eller på skolen, mens det for andre har betydet, at de har måttet se sig om efter et nyt arbejde.

De store ændringer har sat nogle tanker i gang – også på positiv vis. Mange er nemlig begyndt at nytænke deres liv og ønsker at skifte livsbane.

Går du for tiden og overvejer nye karrieremuligheder, så kan en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium være det rette valg for dig.

Som det eneste sted i Region Nordjylland er det muligt at læse en STX på kun 2 år, der åbner dørene for både de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

STX på kun 2 år

Hvis du tænker ”jamen, tager en studentereksamen ikke 3 år?”, har du delvist ret.

Den traditionelle studentereksamen tager nemlig 3 år, men hos Aalborg City Gymnasium kan man klare den på kun 2 år.

Årsagen er, at man på en 2-årig STX kun har boglige fag og heller ikke starter uddannelsen med et grundforløb.

Det betyder, at du starter direkte i en stamklasse og samtidig ikke bruger timer på f.eks. idræt, billedkunst eller musik, men i stedet fylder dit skema med de fag, som du skal bruge for at komme ind på drømmeuddannelsen.

Uddannelsen giver dermed de samme muligheder, som hvis du tog den på et almindeligt gymnasium – forskellen er at du bliver hurtigere færdig på Aalborg City Gymnasium.

Samtidig bliver du også en del af et dynamisk og fagligt ambitiøst studiemiljø, der sætter høje krav til din motivation og modenhed.

Skridtet videre mod drømmeuddannelsen

Den 2-årige STX er relevant for mange forskellige typer af mennesker.

Nogle har måske været ude at rejse, før de starter, mens andre har gået på efterskole eller været ude på arbejdsmarkedet.

Fælles for alle er ønsket om at færdiggøre ungdomsuddannelsen på kort tid og tage skridtet videre mod drømmeuddannelsen.

Heri ligger også Aalborg City Gymnasiums styrke: forskelligheden blandt eleverne er med til at sikre et spændende og rummeligt studiemiljø.

Gymnasiet er en privatejet institution, hvilket betyder, at der er flere frihedsgrader, som er til gavn for den enkelte elev.

Der er løbende optag frem til studiestart den 11. august og stadig plads på alle studieretninger.

Er du også blevet interesseret i at søge den 2-årige STX, kan du kontakte studievejledningen for at blive optaget her.