Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stærke regnskaber: Nordjyske banker leverer flotte overskud

Af Michael Qureshi

To af Nordjyllands største banker Nordjyske Bank samt Spar Nord har i dag leveret fantastiske regnskabstal for 2017.

Nordjyske Bank kan glæde sig over en fremgang på hele 43% i forhold til det forrige regnskabsår.

Resultatet før skat blev på massive 329 mio. kr.

“Ledelsen er meget tilfredse med det foreliggende årsregnskab. Resultatet og bankens robuste kapitalforhold giver mulighed for at udbetale 81 millioner kroner i udbytte og det er 10 procent mere end sidste år.

Vi høster nu for alvor gevinsterne af fusionen for tre år siden samt af de seneste års fokus på kundepleje. Det er medarbejdernes fortjeneste, at det er lykkedes så godt,” siger administrerende direktør Claus Andersen i en pressemeddelelse.

Samarbejdspartner på ClubAalborg

Nordjyske Bank vil for 2017 udbetale 30 procent af årets resultat før skat til aktionærerne. Der er reserveret 81 millioner kroner til udbytte, svarende til et udbytte på 4,40 kroner pr. aktie.

Nordjyske Bank er samarbejdspartner med MigogAalborg på ClubAalborg. Her tilbyder de alle deres kunder mellem 18-27 år et års gratis medlemsskab af ClubAalborg eller ClubAalborg Studie. Læs mere om det her

Endnu vildere gik det for de nordjyske kolleger fra Spar Nord. Overskuddet blev på en lille milliard kr. nærmere betegnet 989 mio. kr.

Resultatet hænger blandt andet sammen med, at kundeudlånet i 2017 voksede med godt 6 procent til 37,3 milliarder kroner, mens formidlingen af realkreditlån voksede med 5 procent til 77 milliarder kroner. Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

“Vi er naturligvis tilfredse med en bundlinje, der vokser med 151 millioner kroner sammenlignet med 2016, og som betyder, at vi i 2017 kan forrente vores egenkapital med 12 procent,” siger administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby.

Del artikel

Andre læser også