ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stærke kræfter i Aalborg lover 600 millioner til ny Limfjordsforbindelse

Af Stine Kjølby Christensen

Der har været snak om det længe – men nu ser det ud til, at ønsket om en tredje Limfjordsforbindelse kunne gå hen at gå i opfyldelse.

Aalborg Kommune har nemlig besluttet sig for at tilbyde staten et medfinansieringsbeløb.

Man forventer, at en tredje limfjordsforbindelse vil løbe op i omegnen af 6,2 milliarder kr. Kommunens tilbud om medfinansiering lyder på cirka 1/10 af beløbet: 600 millioner kr.

“Limfjordstunnelen er i dag totalt overbelastet. Vi ser i stigende grad massiv kødannelse, vi ser nedbrud, hvor trafikken står stille i flere timer.

Det er en situation, der er helt uholdbar for Aalborg og hele Nordjylland,” siger borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S) til TV2.

Pengene skal komme fra dækningsafgift

Pengene til medfinansieringen af den tredje limfjordsforbindelse skal hentes fra en såkaldt dækningsafgift, som kommunen opkræver hos erhvervslivet – denne afgift sikrer hvert år kommunen 90 millioner kr.

“Vi mener, at 600 millioner kr. er en markant håndsrækning, der viser, at vi selv er klar til at lægge hånden på den økonomiske kogeplade, fordi forbindelsen er så vigtig for os,” siger Thomas Kastrup-Larsen til TV2.

Transportministeren er positiv

Udskydelsen af den tredje forbindelse skyldes blandt andet at der ikke har været økonomisk råderum pga. et anlægsstop fra 2014. Det forventes dog at ophøre fra 2021.

Transportministerieren Ole Birk Olesen (LA) ser derfor meget positivt på kommunens tilbud.

“Regeringen mener, at en tredje Limfjordsforbindelse er et meget relevant projekt, som indgår i overvejelserne om, hvilke projekter der skal prioriteres, når der igen er økonomisk råderum.

Et finansieringsbidrag gør alt andet lige finansieringsudfordringen mindre,” siger han i en skriftlig kommentar til TV2.

Del artikel