Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stærk afslutning: esports-turnering blev afgjort med intens finale i Aalborg

Af Michael Qureshi
Vinderne efter en intens finale
Vinderne efter en intens finale

I marts kunne Aalborg-virksomheden Asetek afsløre, at de ville oprette et eSports akademi på deres hovedkontor i Aalborg Øst.

Asetek med hovedkontor i Aalborg Øst er globalt store med deres vandkøle-systemer, som bruges af gigantiske datacentre og PC-entusiaster verden over.

Derudover er deres systemer implementeret i eksempelvis Dell’s Alienware gaming-computere i hele verden, ligesom Aseteks teknologi står bag vandkølere fra brands som NZXT, eVGA og Corsair

Der er mange synergier mellem deres speciale og eSports-industrien. Derfor gav det mening. Siden har lokalerne og udstyret været flittigt brugt af nogle af landets bedste gamere.

Stærk afslutning: esports-turnering blev afgjort med intens finale i Aalborg

Afviklet syv runder online med finale i Aalborg

På det nye “eSports Academy studio and training center” hos Asetek A/S i Aalborg nåede man lørdag formiddag frem til finalen på den første Danish CoolNation Masters CS:GO Video Gaming Tournament, som akademiet har afviklet hen over foreløbig syv runder de seneste måneder – og med indledningsvis 39 talentfulde danske hold.

eSports-turneringen er frem til nu afviklet online. Men i finalen mødtes de to finalister, Rydhave Efterskole og DoubleGUAT, fra henholdsvis Struer- og Tønder-egnen, face to face.

De var derfor inviteret til Aalborg og ud på Asetek – med hotelovernatning, fuld forplejning og flotte præmier for her at udkæmpe det afgørende eSports-slag.

Vinderholdet blev Rydhave Efterskole fra Struer med en 3-1 sejr, og finalen tog fem timer at afvikle inklusiv pauser.

Stærk afslutning: esports-turnering blev afgjort med intens finale i Aalborg

Turnering bliver global

Vinder- og taber hold fordelte præmier af forskelligt lækkert Asetek-udstyr, der giver stor mening for ambitiøse gamere (vandkøling af processor og grafikkort f.eks.) til en samlet værdi af mere end 65.000 kr.

Aseteks eget nyoprettede, ambitiøse Team Asetek røg i øvrigt ud i semifinalen.

“Dette års turnering er en forløber og danner erfaringsgrundlag for den globale online-turnering, som vi efter samme model planlægger efter at køre sent i 2020, med regionale finaler i fire verdensdele og alle fire regional vindere vil blive inviteret til afgørende slutkamp i Aalborg,” siger André Eriksen, direktør og stifter af Asetek.

Del artikel

Andre læser også