Stadionbelysning i døgndrift: Aalborg Portland Park skal have nyt græs

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Fra 13. til 30. august skal der installeres nyt hybridgræs på Aalborg Portland Park.

Et arbejde der kommer til at foregå døgnet rundt og kræver lys. Derfor vil stadionbelysningen være tændt under installationen.

Der skal etableres et nyt hybridgræstæppe på Aalborg Portland Park for bedre at kunne leve op til de kvalitetskrav og krav til sportsfunktionelle egenskaber, der i dag stilles i Superligaen. Samtidig vil det begrænse stigningerne på driftsudgifter, der følger sæsonudvidelserne.

Arbejdet med at installere hybridgræs kommer til at køre 24 timer i døgnet i en periode på 10 dage afhængigt af vejret.

Ved installationsarbejdet er der behov for at kunne benytte stadionbelysningen døgnet rundt, og det vil derfor være tændt i hele perioden. Der er tale om arbejdsbelysning og lysanlægget vil derfor ikke lyse med fuld styrke under installationen.

Arbejdet med at installere hybridgræs vil foregå i perioden 13.-30. august.

Minimale støjgener

Al arbejdet kommer til at foregå inde på græstæppet.

Derfor vil der være minimale støjgener ude omkring stadion. Der bliver en smule kørsel med materialer i forbindelse med arbejdet, men det drejer sig om to europaller i døgnet, som skal køres ind på stadion.

I forbindelse med installationsarbejdet skal den eksisterende græs og vækstjord køres ud fra stadion. I den periode vil minitraktorer køre jorden ud på p-arealerne omkring stadion.

Kørsel med jord kommer til at foregå i perioden 24. juli til 13. august i tidsrummet kl. 6.00-21.00 på hverdage og i weekender. Der er kun tale om kørsel med traktor inde på stadion og på p-arealerne.

Leverancer med lastbil til stadion vil blive leveret i normal arbejdstid.