ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Står snart klar: Så fed bliver Aalborgs nye bypark

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto, taget maj 2022. Foto: Stine Kjølby Christensen
Arkivfoto, taget maj 2022. Foto: Stine Kjølby Christensen

Der er mange ting at glæde sig til denne sommer  – lige fra Aalborg Karneval til Vi Elsker 90’erne, The Tall Ships Races, Royal Run og Colorz Festival.

Udover udsigten til en masse fede oplevelser, sker der også noget ganske ekstraordinært på det rekreative område i løbet af sensommeren, hvor Aalborgs helt nye bypark, Karolinelund, endelig er klar til at byde aalborgenserne indenfor til en helt ny, grøn (og blå) oase.

“Tidsplanen holder, og hvis alt går vel, så kan aalborgenserne tage parken delvist i brug i løbet af august,” fortæller projektleder på Østerå-anlægsprojektet, Anders Christian Nielsen, til MigogAalborg.

I efteråret vil der stadig være enkelte områder, hvor man er nødt til at spærre af for at færdiggøre de sidste detaljer.

“Derudover vil den store beplantning af området først gå i gang i efteråret, da det er meget årstidsbestemt, hvornår det kan lade sig gøre,” forklarer Anders Christian.

Står snart klar: Så fed bliver Aalborgs nye bypark
De store sten i å-løbet skal fungere som skjulested for fiskene Foto: Stine Kjølby Christensen

Så langt er man med projektet

Som billederne afslører, begynder man allerede at kunne ane udformningen på den nye bypark.

I den nordlige ende har man færdiggjort første del af stisystemet, som man kommer til at kunne følge hele vejen gennem parken.

“Gangstien står stort set færdig hen mod den første af i alt tre gangbroer, der kommer til at være placeret mod nord, ved Langesgade ved Kanalstien og så mod syd ved Kjellerupsgade,” siger Anders.

Står snart klar: Så fed bliver Aalborgs nye bypark
Den stort set færdige gangsti

Lige nu er man i fuld gang med at etablere et såkaldt bygværk i den sydlige del af parken.

“I den sydlige ende “slår vi hul” på åen for at lade vandet løbe igennem parken og i den nordlige ende, har vi slået hul, så vandet løber ind i kanalen igen,” forklarer Anders.

Står snart klar: Så fed bliver Aalborgs nye bypark
Bygværket mod syd Foto: Per Madsen
Står snart klar: Så fed bliver Aalborgs nye bypark
Bygværket mod syd Foto: Per Madsen

Selvom beplantningen af parken først for alvor tager fart i efteråret, bliver der stadig masser af grønt at kigge på, når byparken åbner for offentligheden.

“Inden vi gik i gang med det omfattende projekt, har vi lavet en registrering af alle bevaringsværdige træer, og dem har vi med vilje passet rigtig godt på, så de står flot og pryder parken,” siger Anders.

Rigt dyreliv vil være en del af parken

Udover en masse grønt at kigge på, bliver åen i Karolinelund forhåbentlig også hjemsted for en rig fauna på flere områder.

Med åbningen af Østerå er man nemlig i gang med at lave en generel forbedring af vandmiljøet ved at konvertere det lukkede kanalsystem til et åbent system med grusbund og brinker på langt de fleste strækninger gennem byen – som forhåbentlig skaber gode forhold for en masse fisk.

Grusbunden er allerede etableret i Karolinelund, og man har desuden placeret store sten i åen, der skal fungere som gemmesteder for fiskene.

Østerå kommer til at have en dybde fra cirka 30 cm og helt op til 1,20 meter i Karolinelund.

“Vandspejlet varierer lidt efter årstiden, og derudover vil åen være noget dybere mod nord, for terrænet stiger mod syd,” siger Anders.

Hvad: Åbning af Østerå i Karolinelund
Hvor: Karolinelund
Hvornår: I løbet af august

Du kan læse mere om projektet her.

Del artikel

Andre læser også