Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Står du overfor det næste skridt, som er dit karriereliv, så kunne du sikkert godt få brug for lidt råd og vejledning

Af Annoncør

Når man er studerende er der rigtig mange ting at forholde sig til, og selvom man bliver klogere og får flere informationer, så sidder man stadig med følelsen af ikke at være blevet klogere. Denne følelse mærker man især, når det kommer til ting, der omhandler “det virkelige liv” – altså de ting, som man skal forholde sig til, når man ikke længere er studerende. 

Hvis du er ny studerende, eller har været studerende i længere tid, og nu skal overveje hvordan dit liv skal være udenfor universitet. Det kan være en ret skræmmende tanke, men noget der kan hjælpe dig på vejen er en fagforening for dig som studerende.  

Hvad kan en fagforening hjælpe dig med? 

Fagforeningen DM kan med fordel hjælpe dig, som er tæt på dimission og dig, som først lige er begyndt på universitet.

For dig, som lige har taget dit første skridt som universitetsstuderende, kan der være mange nye ting, som kan være forvirrende. Når man kun er ét skridt fra at være dimittend, og dermed færdiguddannet, så er karrierelivet det næste skridt. Man er vant til og tryg i universitetsverdenen, så hvordan klæder man sig bedst på til at træder ind i denne nye arbejdsverden, og hvad skal man have styr på? Det kan DM hjælpe dig med. 

DM kan som fagforening hjælpe dig, næsten uanset problemet. Der er hjælp, at hente, hvis du har brug for afklaring ift. din karrierer. Du kan også få hjælp, hvis du er blevet opsagt eller afskediget. DM er der også til at tjekke dine ansættelsesvilkår, din kontrakt og til at hjælpe dig med at sætte krav til din nye arbejdsplads. DM har en masse svar og gode råd til lige, hvad du har brug for. Hvis du vil vide mere om dette, så klik her.

En fagforening til dig som er studerende

Det kan være en rigtig god idé at blive medlem af DM, mens du studerer. “Hvorfor” spørger du sikkert. Årsagen er, at det giver dig muligheden for at få hele pakken, som er inklusiv fagforening og a-kasse. Hele pakken giver dig også adgang til rådgivning under dit studie, studieforsikring og studiekonto, arrangementer og workshops.

Specielt a-kassen kan være en god sikkerhed for dig, som er nyuddannet. Hvis du bliver medlem af DM som studerende, har du automatisk ret til dagpenge fra den dag du er nyuddannet.