Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Modtager stor donation: Springerens hovedattraktion skal renoveres

Af Emil Kjær Jørgensen

Det er ikke hver dag, man får et fint brev underskrevet af Danmarks førende erhvervskvinde Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der er bestyrelsesformand i Den A. P. Møllerske Støttefond.

Og når brevet så indeholder et tilsagn om støtte på trekvart million kroner, så er der tale om noget ganske særligt.

Det er ikke desto mindre, hvad Springeren – Maritimt oplevelsescenter netop har modtaget.

“Jeg er både utrolig glad og meget stolt over, at vi er blevet tilgodeset med så stor og betydelig en donation, der er målrettet renoveringen af vores hovedattraktion ubåden Springeren, lyder det fra direktør Mads Sølver Pedersen fra Springeren – Maritimt Oplevelsescenter, i en pressemeddelelse.

“Vores ubåd, der er vores hovedattraktion, repræsenterer et stykke skibsbygningshistorie og ingeniørkunst, da det var den sidste dansk byggede og dansk designede ubåd i flådens tal.

Den har gennem mange år vakt både forundring og glæde hos såvel børn som voksne, fordi det jo ikke er hverdagskost, at komme ind i en rigtig ubåd.

Men vind og vejr har tæret på ubådens tynde overbygning, som trænger til en gennemgribende fornyelse samtidigt med, at vi har store planer om at skabe en endnu mere oplevelsesrig tur gennem ubådens indre via interaktive oplevelser,” supplerer Mads Sølver Pedersen.

Modtager stor donation: Springerens hovedattraktion skal renoveres

Perspektiverer historie og nutid

Ubåden Springeren er særdeles aktuel som et helt specielt marinefartøj, der spillede en stor rolle i perioden med den Kolde Krig, hvor truslen fra Warszawapagten var betydelig. Et forhold, som med den nuværende situation i Europa, fortsat er aktuel.

“Dermed er ubåden Springeren faktisk med til at skabe forståelse for både de historiske fakta, men også i høj grad nutidens handlinger og udenrigspolitiske overvejelser,” forklarer Mads Sølver Pedersen.

Donationen fra Den A. P. Møllerske Støttefond har bragt Springeren – Maritimt Oplevelsescenter et meget væsentlig skridt frem mod, at man kan iværksætte istandsættelsen af ubåden.

Aalborg Kommune har også givet tilsagn om at støtte arbejdet, ligesom andre fonde med afsæt i det maritime har doneret penge til formålet.

“Samtidigt er den betydelige donation fra Den A. P. Møllerske Støttefond en stærk anerkendelse af, at Aalborg vedkender sig sin maritime tilknytning og det faktum, at byen er skabt på grundlag af søfart og nærheden til Limfjorden. Det er reelt også en hyldest til dansk skibsbygning, der også står som et betydeligt fundament for Aalborgs udvikling,” udtaler direktør Mads Sølver Pedersen.

Sætter ord og billeder på Aalborgs historie

Springeren – Maritimt Oplevelsescenter er i den grad med til, at profilere Aalborg og ikke mindst, at præsentere Aalborgs maritime baggrund.

Året rundt tiltrækker oplevelsescentrets fine og omfattende samlinger tusindvis af udenlandske turister og danske gæster, der er interesseret i Aalborgs og landets imponerende maritime historie. Et faktum, der har stor betydning for turismeomsætningen på byens hoteller, overnatningssteder, restauranter og i detailhandlen.

Modtager stor donation: Springerens hovedattraktion skal renoveres

“Men vi er især stolte over at være stedet, der sætter ord og billeder på Aalborgs historie som en by, der er bygget på sin nære tilknytning til søfart, sejlads og placeringen ved Limfjorden,” lyder det fra Mads Sølver Pedersen.

Et faktum der blandt andet er symboliseret ved, at rigtigt mange uddannelsesinstitutioner og tech-virksomheder i dag har domicil langs med fjorden og havnen.

“Og vores vigtige opgave med netop at fortælle den historie, er nu blevet sikret i betydelig grad med den usædvanligt flotte donation fra Den A. P. Møllerske Støttefond,” slutter Mads Sølver Pedersen fra Springeren – Maritimt Oplevelsescenter.

Del artikel

Andre læser også