Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis rundvisninger og æbleskiver: Springeren skruer op for julehyggen i december

Af Nathalia Hentze Nielsen

Aalborgs hyggelige maritime museum, Springeren, har haft et rigtigt godt år.

Faktisk har de slået rekord i besøgstal med mere end 30.000 gæster i 2022.

“Det er mere end 20 år siden, vi har haft så mange gæster, så det er vi naturligvis stolte over,” fortæller direktør Mads Sølver Pedersen.

Den fantastiske nyhed følger de op med et usædvanligt initiativ, der skal spare på elforbruget på museet, men stadig forsøde tilværelsen for de mange gæster.

Hver weekend i december kan du få gratis rundvisninger, spise æbleskiver og klippe-klistre.

Kreativ besparelse

Om sparetiltagene siger Mads Sølver Pedersen:

“Vi fornemmer tydeligt på vores gæster, at de synes, der virkelig er noget at komme efter, og at et besøg på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter betyder en god dag for bedsteforældre, forældre og børn.

Men vi er naturligvis ikke upåvirket af den høje inflation i samfundet, så derfor tilpasser vi os situationen med et helt nyt og anderledes tiltag.

Selvfølgelig rettet mod at skabe gode oplevelser for vore gæster.”

Museet har også fokus rettet mod de voldsomt stigende elpriser, som har stor betydning, når man skal tænde lyset i en stor og omfattende udstilling af spændende og interessante maritime genstande.

“Vi er derfor som andre oplevelsesinstitutioner nødt til at tænke kreativt i forhold til besparelser, og da vi i forvejen ikke har mange besøgende på hverdage i julemåneden, fordi folk er travlt optaget af den kommende højtid, så har vi besluttet at holde lukket på alle hverdage i december,” forklarer direktøren.

Men denne beslutning har til gengæld skabt et usædvanlig godt initiativ.

“Vi tilbyder nemlig gratis rundvisninger alle lørdage i julemåneden, og souschef Susi Bolander og historiker Andreas Parmo Hansen samt jeg selv har valgt at sætte os selv i spidsen for dette initiativ,” uddyber Mads Sølver Pedersen.

Æbleskiver og klippe-klistre

Normalt er der ikke meget tid i de ledende medarbejderes kalendere til at lave rundvisninger, der som oftest ligger i hænderne på de dygtige frivillige guider på det Maritime Oplevelsescenter, men nu er der altså mulighed for en tur rundt på museet sammen med ledelsen.

“Der vil selvfølgelig også på hverdage være adgang til vores udearealer og det store legeområde, der benyttes i stor stil af områdes børn, ligesom museumsbutikken vil være åben hver dag.

Her er der et righoldigt udvalg af spændende gaveartikler, hvis man lige er på jagt efter noget helt særligt eller anderledes til at lægge under juletræet,” supplerer han.

Om søndagen er der gratis gløgg og æbleskiver til alle besøgende, og man kan deltage i en kreativ workshop og klippe og klistre sammen med børnene.

Trænger man til en anderledes, lærerig eller blot afslappende dag i juleræset, kan man dermed besøge Springeren med familien.

Del artikel

Andre læser også