Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spring ud i nye efterårs-eventyr med fede apps

Af Redaktionen

Annonce

Nyd Aalborg by og Limfjordens natur med smartphonen som følgesvend

Det omskiftelige, men smukke sensommervejr er over os og dagene bliver langsomt kortere, men det ingen grund til at gå helt i vinterhi endnu. Faktisk er sensommeren og det tidlige efterår den bedste årstid til at tage ungerne og vennerne med på friske eventyr: Efterårsnaturen vrimler af liv og flotte fænomener, mens vejret er tilpas køligt til lidt mere fysiske aktiviteter.

Har du fået blod på tanden efter at drage på udendørs-eventyr efter de lange søde sommerferie-dage? Her bringer vi lidt inspiration til anderledes udflugter ved skov og fjord, såvel som lige midt i Aalborg.

Geocaching – find Aalborgs skjulte skatte!

Har du en opdagelsesrejsende i maven og elsker ungerne skattejagt, så vil geocaching med garanti blive jeres nye yndlingsaktivitet. Kort sagt går geocaching ud på at finde en skjult skat, kaldet “cache”, ud fra GPS-koordinater. Download blot en gratis geocaching-app, så vil du få en god oversigt over de mange skjulte skatte – der findes mange både i Aalborg midtby, ved fjord og skov og i oplandet.

Alt hvad du har brug for til geocaching er det rette tøj, at downloade app’en til din smartphone og en fornuftigt datapakke på mobilen – særligt hvis ungerne bliver bidt af eventyret! Du kan derfor med fordel udnytte muligheden for at sammenligne mobilabonnementer, datamængder og priser på mp.dk.

Sheltertur og stjernekig

Er der stemning for en weekend i vildmarken, kan du med fordel kombinere lækker og autentisk bålmad på en sheltertur tæt ved Aalborg med lidt mere high-tech apps. Camperer I tæt ved fjorden vil I for eksempel få unik udsigt til efterårets stjernehimmel, hvor det klare, mere kølige vejr og den lidt tidlige solnedgang både giver klart kig til mælkevej og stjerneskud.

En meget populær app til fritids-astronomerne er Star Walk, som på interaktiv vis giver mulighed for at lære mere om de stjernetegn, planeter og astronomiske fænomener, der findes lige over vores hoveder. App’en giver dig mulighed for at lokalisere stjernetegn, vise dig banerne for fx månen, Venus og Mars, og ikke mindst blive meget klogere på astronomi og de enorme afstande i universet.

Apps til mini-biologen og plante-elskeren

Er dine børn derimod blevet bidt af en gal Doktor Pjuskebusk, så er det oplagt at komme i gang med de mange forskellige apps om det lokale dyreliv, planter og træer. Danmarks Naturfredningsforening har flere forskellige apps til alle aldre, som både retter sig mod det unikke danske dyre- og planteliv i den nære natur, dvs. haver og parker, såvel som skoven, fjorden og søens insekter, planter og hele biosfærer. Download apps såsom Project Noah (på engelsk, men ganske nem og overskuelig at forstå), Kriblekrable, Dyr i Vand og Dyr i Sø og Å, som er særligt egnede til børn, der elsker at hoppe i gummistøvlerne, gribe fiskenettet og undersøge naturen med alle sanser.

Der findes desuden et væld af plante-bestemmelses apps, som du nemt og gratis kan downloade. Herefter tager du blot et foto af blade eller blomsterhoveder, hvorefter app’en kommer med navn og mange andre informationer om planten eller træet.

Del artikel

Andre læser også