Spring ud i nye efterårs-eventyr med fede apps

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

Nyd Aalborg by og Limfjordens natur med smartphonen som følgesvend

Det omskiftelige, men smukke sensommervejr er over os og dagene bliver langsomt kortere, men det ingen grund til at gå helt i vinterhi endnu. Faktisk er sensommeren og det tidlige efterår den bedste årstid til at tage ungerne og vennerne med på friske eventyr: Efterårsnaturen vrimler af liv og flotte fænomener, mens vejret er tilpas køligt til lidt mere fysiske aktiviteter.

Har du fået blod på tanden efter at drage på udendørs-eventyr efter de lange søde sommerferie-dage? Her bringer vi lidt inspiration til anderledes udflugter ved skov og fjord, såvel som lige midt i Aalborg.

Geocaching – find Aalborgs skjulte skatte!

Har du en opdagelsesrejsende i maven og elsker ungerne skattejagt, så vil geocaching med garanti blive jeres nye yndlingsaktivitet. Kort sagt går geocaching ud på at finde en skjult skat, kaldet “cache”, ud fra GPS-koordinater. Download blot en gratis geocaching-app, så vil du få en god oversigt over de mange skjulte skatte – der findes mange både i Aalborg midtby, ved fjord og skov og i oplandet.

Alt hvad du har brug for til geocaching er det rette tøj, at downloade app’en til din smartphone og en fornuftigt datapakke på mobilen – særligt hvis ungerne bliver bidt af eventyret! Du kan derfor med fordel udnytte muligheden for at sammenligne mobilabonnementer, datamængder og priser på mp.dk.

Sheltertur og stjernekig

Er der stemning for en weekend i vildmarken, kan du med fordel kombinere lækker og autentisk bålmad på en sheltertur tæt ved Aalborg med lidt mere high-tech apps. Camperer I tæt ved fjorden vil I for eksempel få unik udsigt til efterårets stjernehimmel, hvor det klare, mere kølige vejr og den lidt tidlige solnedgang både giver klart kig til mælkevej og stjerneskud.

En meget populær app til fritids-astronomerne er Star Walk, som på interaktiv vis giver mulighed for at lære mere om de stjernetegn, planeter og astronomiske fænomener, der findes lige over vores hoveder. App’en giver dig mulighed for at lokalisere stjernetegn, vise dig banerne for fx månen, Venus og Mars, og ikke mindst blive meget klogere på astronomi og de enorme afstande i universet.

Apps til mini-biologen og plante-elskeren

Er dine børn derimod blevet bidt af en gal Doktor Pjuskebusk, så er det oplagt at komme i gang med de mange forskellige apps om det lokale dyreliv, planter og træer. Danmarks Naturfredningsforening har flere forskellige apps til alle aldre, som både retter sig mod det unikke danske dyre- og planteliv i den nære natur, dvs. haver og parker, såvel som skoven, fjorden og søens insekter, planter og hele biosfærer. Download apps såsom Project Noah (på engelsk, men ganske nem og overskuelig at forstå), Kriblekrable, Dyr i Vand og Dyr i Sø og Å, som er særligt egnede til børn, der elsker at hoppe i gummistøvlerne, gribe fiskenettet og undersøge naturen med alle sanser.

Der findes desuden et væld af plante-bestemmelses apps, som du nemt og gratis kan downloade. Herefter tager du blot et foto af blade eller blomsterhoveder, hvorefter app’en kommer med navn og mange andre informationer om planten eller træet.

Vild start: Over 5000 gæster besøgte Jul i Zoo i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

I fredags var der premiere på Jul i Zoo for første gang nogensinde i havens historie.

Det er i den grad noget, som har tiltrukket folks opmærksomhed, og allerede i den første åbningsweekend har flere tusind gæster oplevet den fantastiske julestemning i haven.

Aalborg Zoo melder om, at over gæsterne strømmede til fra fredag og weekenden igennem, hvor over 5000 besøgte dyrene omgivet af det nye julelys.

“Vi har forberedt Jul i Zoo i de sidste mange måneder og har glædet os enormt til at vise det frem, så det er naturligvis en stor glæde, at se så mange gæster og høre deres meget positive reaktioner,” siger Henrik Johansen, direktør i Zoo.

Lysvandring gennem haven

Når gæsterne træder indenfor i Zoo bydes de velkommen af en Bjørnemand i juleudgave og herefter begynder en stemningsfuld vandring gennem smukke lyslandskaber, der tager udgangspunkt i de egne dyrene kommer fra.

Ruten gennem Zoo er designet sådan, at lys og stemninger skifter og der hele tiden venter gæsterne nye overraskelser.

På vejen gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter. De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, og i den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

For de mindste er det især Julemandens hytte, der vækker begejstring. Her kan man gå indenfor og møde Julemanden og hviske sine største ønsker i hans øre.

Udover de smukke lyslandskaber kan julegæster i Zoo også glæde sig til en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog. Og det er selvfølgelig ikke jul uden noget til ganen.

Rundt om i de hyggelige boder kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler eller spændende specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika.

Ny juleattraktion

Det er første gang Aalborg Zoo satser så massivt på fejring af julen, og i Zoo håber de, at det i mange familier bliver en fast tradition at besøge Zoo i juletiden.

“Vi har længe haft ambitioner om at gøre noget særligt ud af julen og give gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af dyrene og haven, og nu kan vi endelig præsentere en unik juleoplevelse, som henvender sig til hele familien,” siger Henrik Johansen.

Med Jul i Zoo føjes en ny dimension til julefejringen i Aalborg, og gennem et stærkt samarbejde på tværs af byens interessenter, Aalborg City, Visit Aalborg, Aalborg Events og City Syd, er Aalborgs position og brand som Juleby nr. 1 blevet styrket.

Åbningstider Jul i Zoo
15.-30. november: Fredag – søndag kl. 16-21

1.-30. december: Alle dage kl. 16-21, dog undtaget 24. december

Trak mange turister til: The Tall Ships Races førte til 51 mio. kr. i turismeforbrug

Skrevet af: Redaktionen
Foto: The Tall Ships Races
Foto: The Tall Ships Races

The Tall Ships Races var en gigantisk begivenhed i Aalborg, der samlede flere hundredetusinder gæster på Havnefronten og i Aalborgs midtby.

De i alt 105.000 tilrejsende personer (de resterende 135.000 var lokale) brugte fortrinsvis de 51 millioner kr. på spisning, transport og shopping.

Det konkluderer en rapport fra VisitDenmark, der netop er offenliggjort.

Omkring halvdelen af turismeforbruget (25,6 millioner) blev lagt i Aalborgs restauranter og spisesteder.

Gav økonomisk afkast

Rapporten er udarbejdet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt de besøgende gæster under sommerens store aalborgensiske begivenhed.

“Vi er glade for, at vi med denne rapport i hånden kan konkludere, at The Tall Ships Races ikke bare var en stor oplevelse for de mange mennesker, der havde nogle festlige dage i Aalborg, men at det også gav nogle oplevelsesøkonomiske afkast, der er til at tage og føle på,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Med udgangspunkt i spørgeskemaundersøgelsen, hvor deltagerne er blevet spurgt, om hvor mange dage de vil besøge The Tall Ships Races, har VisitDenmark kunnet beregne, hvor mange personer publikumstallet på 509.000 dækker over.

Mange tyskere, briter og nordmænd

De 240.000 personer besøgte i gennemsnit Aalborg og Nørresundby Havnefronter 2,1 gang.

Der var i blandt de 240.000 personer i alt 8.500 overnattende eventturister, hvor af de 32 procent var udenlandske turister. Der var især tyskere, briter og nordmænd, der brugte The Tall Ships Races som anledning til at besøge Aalborg.

“Selvom vejret betød noget for det samlede publikumstal, synes det ikke at have betydet noget i forhold til mængden af udenlandske besøgende, der svarer til, hvad vi havde håbet på.

Det er fortrinsvis aalborgenserne, der har valgt at blive hjemme i tørvejr på dagene med regn og blæst,” forklarer Aalborgs borgmester.

Aalborg skal igen være vært for The Tall Ships Races i 2022.

I forbindelse med værtskabet i 2022 vil resultaterne af rapporten blive brugt i arbejdet med at udnytte effekterne, Aalborg oplever i forbindelse med The Tall Ships Races.

“Det kunne være skønt, hvis vi kunne få endnu flere udenlandske turister til at lægge vejen forbi i 2022, og få de, der allerede kommer til at blive lidt længere, shoppe lidt mere og spise flere måltider på byens restauranter,” afslutter Thomas Kastrup-Larsen.

Mads Steffensen som konferencier: Aalborg Symfoniorkester spiller julen ind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er næsten ikke noget som de helt klassiske julesange, der kan få det til at kilde gevaldigt i julemaven.

Den 12. december inviterer et af Aalborgs mest stemningsfulde steder, Musikkens Hus, til en ganske særlig aften i julens tegn.

Det eneste du skal gøre, er at læne dig godt tilbage i stolen og blot nyde lyden af den skønneste julemusik såsom Silent Night, Have Yourself A Merry Little Christmas, In the Wee Small Hours og Chestnuts Roasting. 

Det hele fremføres af Aalborg Symfoniorkester, der med sine messingblæsere, slagtøjsspillere og harpenister er klar til at fylde koncertsalen med ægte julestemning.

De assisteres af sopran Susanna Andersson, Klarup Pigekor, Nordjysk Pigekor, dirigent og solist Ian Bousfield på basun.

Som konferencier finder vi selveste Mads Steffensen, der ser frem til at spille julen helt ind under huden.

Hvad: Messingklang – Silent Night
Hvor: Musikkens Hus, Aalborg
Hvornår: 12. december,

Du kan købe billet til arrangementet her