Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Planlægningen er i gang: Til sommer må du springe ud fra Limfjordsbroen

Af Stine Kjølby Christensen

Limfjordsbroen er ét af Aalborgs helt store vartegn, og der findes vel nok ikke en aalborgenser, der ikke har krydset den til lands, til vands eller i luften.

Er du blandt dem, der har passeret broen på gåben, så har du nok også prøvet det sus i maven, det giver, når man træder over den lille åbning i asfalten, hvor der er et 14 meter langt udsyn til fjorden.

Måske har du endda tænkt, at det da kunne være sjovt at tage springet – og den tanke kan du faktisk godt lade spire videre i dig.

Til sommer, når årets Idrætsmøde afholdes, er der nemlig et helt nyt og eksklusivt event på programmet, der aldrig før er set lignende i Aalborg: Bridge Jump.

150 personer får mulighed

Her er det planen, at 150 deltagere får chancen for at gøre det, der ellers er drønulovligt – nemlig at tage springet fra Limfjordsbroen.

Bag initiativet står Carsten Jørgensen og Jess Reese Jacobsen, der havde en drøm om at bruge en af byens faste installationer til noget helt nyt.

“De fleste almindelige mennesker har jo nok tænkt, at det kunne være sjovt at hoppe fra broen – samtidig med, at det måske ikke ville være så sjovt,” forklarer Carsten Jørgensen, der i går selv var én blandt de seks personer, der fik lov at lave testspring fra broen i går.

Planlægningen er i gang: Til sommer må du springe ud fra Limfjordsbroen

For selvom det lyder simpelt “bare” at springe ud fra broen, så er der naturligvis langt mere planlægning i det end dét.

“Det er klart, at vi ikke kan udføre sådan et projekt uden at være helt sikre på, at sikkerheden er helt i top. Og efter at have testet både udstyr og sikkerhed i går kan vi sige, at risikoen faktisk er mindre, end vi regnede med,” siger Carsten.

Eksempelvis skal der i og ved fjorden være både kystlivreddere, en læge og forskellige sikkerhedsbåde, der alle står klar, hvis noget skulle gå galt.

“Idéen med at lave testspring er for at lave en konkret vurdering af, hvad der i praksis kan gå galt. Heldigvis forløb alt problemfrit i går, så det hele ser meget lovende ud,” siger Carsten.

Sådan kan du tage springet …

Eventet skal som sagt finde sted i forbindelse med Idrætsmødet, der ifølge planen løber af stablen først i juni 2021. Carsten Jørgensen mener, at netop denne begivenhed er helt oplagt til at introducere nordjyderne for bridge jump-konceptet.

“Det bliver jo næsten ikke mere folkeligt end at gøre det til Idrætsmødet – og i modsætning til lignende events skal man jo hverken være professionel eller elitesvømmer for at deltage.

De eneste krav er, at du skal kunne svømme 600 meter og have prøvet at springe fra 10-meter-vippen,” siger Carsten.

Eventet bliver afholdt over fire timer, hvor i alt 150 får muligheden for at springe.

Derudover bliver det også corona-venligt i den forstand, at der max må samles 10 deltagere på broen ad gangen – herefter får deltagerne hver to chancer til at springe. Misser man dem, bliver man trukket ned igen.

“Nu prøvede jeg jo at springe i går, og jeg må sige … det giver altså et sus i maven,” siger han med et grin.

“Men det var en rigtig dejlig oplevelse! Når man er i luften, så var mine tanker mest omkring, at jeg skulle sørge for at ramme vandet rigtigt, men man når bestemt også at nyde det.”

Planlægningen er i gang: Til sommer må du springe ud fra Limfjordsbroen
Det er denne udsigt, der venter de 150 deltagere, der får lov at springe, til sommer.

Før springet skal man iføres både våddragt og sko, da faldet på 14 meter altså godt kan risikere at gøre ondt, hvis du ikke springer korrekt. Derfor er det også kun tilladt at springe med benene først og ingen skæve vinkler eller saltomortaler.

Men wa’ koster’d  … ?

Tilblivelsen af Bridge Jump er sket i samarbejde med Nichlas Tougaard fra Det Nye Sort, der også er bagmand til Waater Festival.

“Nichlas har blandt andet hjulpet os med at finde sponsorer, så vi kunne ramme en billetpris, som de fleste almindelige mennesker kan være med på. Som det ser ud nu, så kommer det til at koste omkring 500 kr. at deltage,” siger Carsten.

Drømmer du om at springe ud, så kan du altså allerede nu begynde at øve dig på 600-meter-banen og lige få krydset 10-meter-vippen af, hvis den mangler.

“Vi laver et samarbejde med nogle svømmehaller, så de kan krydse én af, når man har gennemført de 600 meter.

At man har sprunget fra 10-meter-vippen, er mere op til ens egen sunde fornuft at få gjort, så man ikke får en ubehagelig overraskelse, når man står foran de 14,” slutter Carsten.