Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spottet i dag: Delfin boltrer sig i Aalborg Havn

Af Stine Kjølby Christensen

Den 29. april erfarede vi, at en delfin igen boltrede sig i Limfjorden.

Begejstringen var stor – og det  skyldtes nok især, at vi i Aalborg i 2018 havde et langvarigt besøg af delfinen Mogens.

Mogens blev i løbet af vintermånederne aalborgensernes absolutte yndlings-underholdning, og sorgen var stor, da Mogens efter nytår var forsvundet lige så pludseligt som han kom.

Da en delfin så viste finnen igen i den nordjyske fjord – i området omkring Klarup – opstod spørgsmålet med det samme: Var det Mogens, der var tilbage?

Ud fra vidneudsagn, billeder og et tilbageblik på Mogens-sagen er vi næsten ikke i tvivl: Det er efter al sandsynlighed ikke den samme delfin.

Det ville dog ikke være usandsynligt, hvis det var, da delfiner sagtens kan vende tilbage til de samme steder. Farverne på hhv. Mogens og den nye delfin er dog så forskellige, at det nok ikke er tilfældet her.

Delfinen Mogens, som var på besøg i 2018:

Spottet i dag: Delfin boltrer sig i Aalborg Havn
Foto: Steen Petersen

Den “nye” Delfin:

Spottet i dag: Delfin boltrer sig i Aalborg Havn
Foto: Daniel Løth

Spottet i Aalborg i dag

Som tidligere nævnt var det området omkring Klarup, der havde haft fornøjelsen af den nyeste gæst – men nu ser det ud til, at  delfinen har udvidet ruten. Her til formiddag (onsdag d. 13. maj) spottede vi den nemlig i Aalborg Havn.

Tæt på en grøn bøje, til højre for Hedegaard-siloen (set fra Aalborg-siden), har delfinen fundet sig et nyt favoritspot.

Så er spørgsmålet bare, hvor længe vi har glæde af delfinen i Nordens Paris.

“At en delfin er kommet på besøg her hos os, er langt fra et ukendt mønster. Det er slet ikke ualmindeligt mere, at delfiner opholder sig i Danmark, og der bliver observeret flere hvert år.

Lige nu er vi dog inde i en periode, hvor de er her hyppigere, end de plejer. Dette skyldes primært forskellige klimaindikatorer, der gør, at sydligere faunaer bliver forskudt mod nord og dermed giver varmere farvande, der er ideelle for delfinerne,” har Carl Kinze. hvalekspert og tilknyttet Fiskeri- og Søfartsmuseet, samt flere universiteter i Danmark, tidligere udtalt til MigogAalborg.

Skyder du et godt billede af den nye ven af byen, må du meget gerne sende dem her.