Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spot dit hjem eller kendte steder: Billeder viser Danmark fra oven

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE).
Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE).

Vi kan hurtigt blive enige om, at Aalborg er smuk at bevæge sig rundt i.

Men det er som om, at byen bliver endnu mere fascinerende, når man ser den fra oven og har mulighed for at spotte alle de steder, man kender, fra nye vinkler.

Og det er faktisk lige netop, hvad man kan med en masse nye fotos, som er blevet tilgængelige for offentligheden.

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har været på vingerne og fotograferet Danmark fra luften, og det er der kommet nogle utroligt spændende billeder ud af.

Nørderi fra fugleperspektiv

De såkaldte “skråfotos” er taget med en vinkel på 45 grader fra alle fire verdenshjørner, så man kan få et godt og detaljeret overblik over bygninger og landskab.

Billederne er tilgængelige online, så alle, der har lyst, kan kigge på dem og måske spotte kendte bygninger, parker eller egen bolig set fra luften.

Ved at klikke ind på skråfotoviseren her kan du se Aalborg Stadion, Aalborgtårnet, Musikkens Hus, Utzon Center, dit eget hus eller din lejlighedsbygning.

Alt, du skal gøre, er at klikke på søgefeltet øverst på hjemmesiden og taste en adresse eller et sted ind, som du er nysgerrig efter at se ovenfra.

Men pas på. For er du ligeså nørdet som os, hvad den slags angår, kan der hurtigt gå en time eller to med at se byen fra fuglesperspektiv.

Et stort hit hos danskerne

Det er fjerde gang, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har været på vingerne og fotograferet Danmark fra luften, så du kan også se skråfotos fra 2017, 2019 og 2021.

Tidligere har styrelsen skrevet, at de i 2023 lancerede en ny skråfotoviser og et tilhørende API, som gør det nemmere både at se og bruge skråfotos.

Billederne bliver brugt til alt fra ejendomsvurderinger til vurdering af træfældninger og af private droneoperatører.

Del artikel

Andre læser også