Sporarbejde i to måneder: Togbusser indsættes til og fra Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: RenéŽ Strandbygaard
Foto: RenéŽ Strandbygaard

Rejser du med tog på strækningen mellem eksempelvis Århus og Aalborg? Eller bor du i en af stationsbyerne tæt på den nordjyske hovedstad, så bør du læse grundigt videre.

For allerede i næste uge starter et omfattende sporarbejde, der kommer til at vare to måneder frem til 26. august.

Det vil skabe forsinkede rejsetider med tog, der kører på strækningen mellem Langå og Aalborg.

Der indsættes Togbusser i perioden fra lørdag den 30. juni frem til lørdag den 26. august oplyser DSB. Men før man begynder at bande og svovle over DSB, der tit står for skud, så er de uden skyld i ændringerne på strækningen.

“Forklaringen er den, at Banedanmark skal forny skinnerne på strækningen og lave de indledende forbederelse til eltog. Normalt forsøger man at placere det i weekender eller om natten, men det er så omfattende et arbejde, at det ikke er muligt.

Derfor har man valgt at placere arbejdet i sommerferien, så færrest mulige rejsende generes af det,” forklarer Tony Bispeskov, informationschef i DSB, til MigogAalborg.

“Vi ville jo ønske at de vedligeholdelsesfri skinner var opfundet, men det er desværre ikke tilfældet endnu. Så det er klart, at Banedanmark engang imellem er nødt til at gennemføre et arbejde for at sikre, at det hele er optimeret,” tilføjer informationschefen.

Der indsættes togbusser fra Langå til Aalborg og den modsatte vej i perioden. Der kan derfor ikke undgås øget rejsetid. Men man har forsøgt at minimere generne fra DSBs side.

“Rejser man fra Århus til Aalborg og vil hurtigt frem, så skal man tage den grønne togbus i Langå. Den standser kun i Hobro på vej mod Aalborg, så det går væsentligt hurtigere end nogle af andre løsninger,” fortæller Tony Bispeskov.

Informationschefens bedste råd er at tjekke Rejseplanen, før man begiver sig ud på sin rejse, for den giver hele tiden de opdaterede og hurtigste forslag til turen.

Du kan læse mere om togbusserne her