Helt unik mulighed: Spis gourmetmiddag på hemmeligt slot tæt på Aalborg
Der var engang … en helt unik mulighed for at besøge det “hemmelige” Lindenborg Slot kun 20 minutters kørsel fra Aalborg med udsigt til de flotteste omgivelser, 6-retters gourmetmiddag kreeret af selveste Michael ”Miv” Pedersen – og en helt særlig rundvisning på det historiske og sagnomspundne slot.
Bare rolig!
Eventyret er heldigvis ikke fundet sted endnu, og det her er rent faktisk et, der kan gå i opfyldelse for dig, hvis du booker en eller flere af de eksklusive pladser til de helt særlige gourmetaftener med rundvisning på Lindenborg Slot fredag den 19. april og lørdag den 20. april.
“Det er over otte år siden, at vi sidst har inviteret offentligheden ind på slottet, så det er ikke lige noget, der sker hver dag,” fortæller Pernille Ulf Nielsen, Sales- and Guest Relations Manager, på Lindenborg Slot.
Lindenborg Slot er normalt område, men på de her to helt særlige aftener, åbner man helt eksklusivt op for en historisk aften i de vildeste rammer, hvor du får rundvisning, fortællinger og 6-retters gourmet-middag med udvalgte vine til 1.990 kr. pr. kuvert.
“Vi er til dagligt et eksklusivt hide-away, hvor man eksempelvis kan booke middage, jagtophold og holde møder helt uforstyrret i nogle ret vilde omgivelser,” forklarer Pernille.
Du kan booke din plads her.
En spektakulær oplevelse i vente
Lindenborg Slots historie kan føres helt tilbage til år 1367, og det er et vaskeægte stykke danmarkshistorie, som alle dine sanser nu har mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med.
Lindenborg Slot blev i 1534 angrebet og ødelagt af Skipper Clements bondehær under Grevens Fejde, i 1672 blev den daværende ejer snigmyrdet af Christian IV’s barnebarn, Sophie Amalie Lindenov (… som efter sigende stadig spøger på slottet), og siden 1762 har Den Schimmelmannske slægt ejet godset.
Den historie kan du blive meget klogere på, når de særlige gourmetaftener starter med en rundvisning af Lindenborg Gods’ administrerende direktør Henrik Thorlacius-Ussing, der også vil holde et kort oplæg om slottets historie inden middagens indtages.
En helt særlig middag
MigogAalborg fik lov at få lille indblik i den oplevelse, som venter gæsterne 19. og 20. april, da vi blev vist rundt af Pernille Ulf Nielsen på en smuk og solrig forårsdag.
Middagen må vi vente med til senere på måneden, men vi tør allerede nu godt love, at gourmetaftenerne på Lindenborg Slot bliver noget helt særligt – udelukkende baseret på rundvisningen i de spektakulære rammer.
Mens vi blev vist rundt i slottes Nordfløj og den fredede Sydfløj, var det første vi tænkte: “Hvis bare vægge kunne tale …”
Man går vitterligt rundt i historiens vingesus, og man kommer helt tæt på de smukke og helt unikke værelser, de overdådige sale og de hyggelige og detaljerede stuer.
Vi vil naturligvis ikke afsløre for meget fra rundvisningen, men du får både mulighed for at se flotte gamle malerier, lensgrevens kontor med hele 1378 gevirer på væggene, historien om et bur til brune bjørne (der blev holdt som kæledyr!), smukke værelser, overdådige sale, spændende “hemmeligheder” – og meget, meget, MEGET mere.
En historisk gourmetmiddag i vente
Historien er naturligvis også med i køkkenet, og her har Michael ”Miv” Pedersen fra bl.a. TABU fået en helt speciel opgave.
Han skal nemlig forfriske og nyfortolke Lensgrevinde Birthe Marie von Schimmelmanns selskabsbøger til en gastronomisk fortælling, der skal sparke benene væk under gæsterne på aftenen.
Til den særlige middag får gæsterne serveret Hors D’oeuvre og champagne i den smukke spejlsal, mens middagen indtages i slottets hyggelige spisesal, hvor du kan føle dig som en greve eller grevinde for en aften, mens du nyder udvalgt mad og drikke i de vildeste, historiske omgivelser.
Der er begrænset antal pladser til de særlige gourmetaftener.
MENU
HORS D’OEUVRE
(Serveres i slottets smukke spejlsal)
– Gratineret østers med champagnesauce & vilde løg.
Crouton med skaldyr & dild.
Krustade med skinke, karse & mayonnaise.
Drikke: 1 glas Xavier Leconte, Reserve Signature de Hameau VN
MIDDAG
(Serveres i slottets hyggelige spisesal)
Forret
Hjemmerøget laks med asparges med sauce hollandaise & krydderurter
Drikke: Carl Ehrhard Riesling Feinherb Old School 2022.
Hovedret
Vildtsteg med grøntsager samt vildtsauce & tranebær.
Hertil nye små kartofler med smør & persille
Drikke: The Vinum, Chianti RISERVA DOCG ’Etichetta Blu’ 2017.
Mundrenser
Granite med hyldeblomst & skovmærke
Dessert
Nøddekurv med rabarber & is
Drikke: André Petit Pineau des Charentes rouge
Kaffe/te & sødt
Pris pr. person kr. 1.990,- inkl. rundvisning og middag
Tilmelding:
Fredag den 19. april 2024 kl. 18.00 – 23.00 – BOOK HER
Lørdag den 20. april 2024 kl. 18.00 – 23.00 – BOOK HER
Tilmeldingsfrist: senest d. 15. april. Minimum bestilling: 2 pladser.