Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborgs bedste: Spiret klar med ny spændende brunchmenu

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Hvor går man hen, hvis man vil have byens bedste brunch?

Hvis man skal tro MigogAalborgs læsere, så er det Café Spiret, du skal besøge.

Tre år i træk er den populære café på Boulevarden blevet kåret til “Byens Bedste Brunch” til Aalborg Awards.

En af hemmelighederne bag at holde sig i toppen af brunch-fødekæden er – ifølge ejer Mads Brix – løbende at at opdatere menukortet, så det både indeholder gamle klassikere og nye retter, der passer til sæsonen.

Fra i dag, torsdag d. 23. marts, er Café Spiret derfor klar med et helt nyt brunchkort indeholdende hele syv nyheder.

Aalborgs bedste: Spiret klar med ny spændende brunchmenu
Foto: Simone Kjølby Christensen

“Denne gang har vi valgt at hente inspiration fra det asiatiske køkken til flere af de nye retter, og vi er meget spændte på, hvordan aalborgenserne tager imod det,” siger Mads Brix.

Fuld smæk på farverne – og smagen!

Vi har naturligvis taget den hårde tørn at smage os igennem alle de nye retter.

Der er fuld smæk på farverne på de nye retter, og der er et stort fokus på grønne retter, hvor smagen stadig er i højsædet.

“De dygtige kokke i køkkenet har virkelig fået lov til at give den gas og udvikle en masse spændnede retter. Vi har bl.a. lavet vores helt egen mango-sauce, som vi er helt oppe at ringe over,” fortæller Mads Brix.

Nye retter på Spirets Brunchmenu:

Overnight oats (på grovvalset havre og hørfrø, lavet på mandelmælk toppet med råsyltede bær, fudge karamel og hjemmelavet mysli, pyntet med frysetørrede kirsebær)

Serrano på kartoffelrösti (med pesto, syltede rødløg, hakket persille og kørvel)

Falafel (med sesammayo, pyntet med ristet sesam)

Grøntsagstærte med broccoli, cherrytomat og forårsløg 

Grillet ananas (dyppet i mango og ristet sesam)

Zucchini og spidskål (marineret i mangosauce med sprøde majs, syltet rødløg og hakket persille)

Hjemmelavet grøn vaffel (på spinat og urter, med forårsløg, ristet sesam, koriander, syltet ingefær og mango sauce)

Skal vi udvælge tre af de nye retter, som du SKAL smage, så er vi nødt til at fremhæve deres Overnight Oats med råsyltede bær, fudge karamel og hjemmelavet mysli.

Her er du sikker på at blive dejligt mæt, samtidig med du bliver mødt at mange forskellige konsistenser og smage.

Aalborgs bedste: Spiret klar med ny spændende brunchmenu
Foto: Simone Kjølby Christensen

Du skal også prøve deres falafler med en særdeles velsmagende sesammayo og så den vildeste grønne vaffel lavet på spinat og urter med forårsløg, ristet sesam, koriander, syltet ingefær og mango sauce.

… og BARE ROLIG!

Menukortet er naturligvis stadig fyldt med elskede spiret-klassikere som pankopanerede kyllingesticks, chiagrød, toasts i massevis, scrambled eggs, vafler og smørbagte croissanter.

Aalborgs bedste: Spiret klar med ny spændende brunchmenu
Foto: Simone Kjølby Christensen

Prisen for 3 retter er 150 kr., 5 retter for 185 kr., 6 retter for 210 kr. (og har du den helt store sult med, kan du tilkøbe alle de retter du vil for 30 kr. pr. stk).

Du får som altid fri saft med til din byg selv brunch.

Du kan også gå all in med tilvalget Komplet Brunch, hvor du får 5 retter, valgfri kaffe, juice og et valgfrit shot for 275 kr.

Du kan selv dykke ned i menukortet her.

Del artikel

Andre læser også