Stadig en vinder: Spiret præsenterer store ændringer på brunchkortet
For en uge siden fejrede vi byens dygtige mennesker til årets Aalborg Awards.
Ikke overraskende var Spiret i finalen igen i Byens Bedste Brunch, og efter at have hevet prisen hjem tre år i træk, var nervøsiteten stor.
Desværre for Spiret måtte trofæet rykke et nyt sted hen i år, men ifølge Mads Brix, der er indehaver af Spiret, satser man på, at den flytter “hjem” igen i 2024.
“Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi tager det ikke så tungt. Den skal nok komme tilbage,” siger han, da MigogAalborg besøger ham kort tid efter Awardshowet.
Vinder eller ej, så stopper Spiret aldrig med at udvikle på den brunch, som hver dag trækker masser af sultne nordjyder ind i caféen på Boulevarden.
Konceptet med, at man selv kan sammensætte sin brunchtallerken, har i den grad vundet aalborgensernes hjerter, og med jævnlige udskiftninger på kortet, bliver der hele tiden nye gode grunde til at vende tilbage.
Og det er der også nu.
Den største udskiftning i historien
For ganske nylig har Spiret nemlig lavet sin hidtil største udskiftning i brunchhistorien. Hele ni nye retter er kommet på kortet, og flere er endda røget i svinget.
“Vi har skåret lidt til, for at gøre det endnu mere simpelt at vælge sin tallerken,” fortæller Mads Brix.
Blandt andet har man fjernet de ellers populære toasts, og i stedet erstattet det med en ny Croque Monsieur, der med skinke, sennep, tomattapenade, ostecreme og parmesan allerede er blevet en ny favorit på kortet.
Mens man tidligere har kørt i temaer, når det kom til at udvælge nye retter, er Mads og Co. denne gang i stedet gået all in på at finde de retter, de selv synes er allermest lækre.
Derfor har kortet også fået selskab af Burrato med peberfrugt, forårsløg og cherrytomater, Gammel Knas med kiks og abrikosmarmelade, Timianbagte jordskokker med jordskokkepuré og parmesan, kartoffel/porresuppe, svampetærte, stegte bønner og bulgursalat.
Skulle man udvælge et overordnet tema, så er efteråret uden tvivl et godt bud.
Den nye menu er nemlig skabt med udgangspunkt i sæsonens råvarer, og som altid med fokus på at genbruge elementer på tværs af kortet, for at undgå madspild.
Skulle vi kåre vores (nye) favoritter på det opdaterede menukort, så må vi altså bukke os i støvet for de retter, der dufter allermest af årstiden.
Vinderne er i vores øjne den ultracremede kartoffel/porresuppe, den lækre svampetærte og så de geniale jordskokker med jordskokkepuré og parmesan!
Du rører ikke min pankokylling!
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at MigogAalborgs egen personlige brunchfavorit uden tvivl er de pankopanerede kyllingesticks med hjemmelavet trøffelmayo – og de er her naturligvis stadig.
Mens vi nyder den nye brunch i caféen, ser vi da også tallerken efter tallerken forlade køkkenet med netop pankokyllingen på … Men overraskende nok, så er den langt fra en gennemgående favorit, afslører Mads.
“Den er ikke engang i Top 3,” siger han, mens vi er ved at få en jordskokke galt i halsen.
Det viser sig nemlig, at det er noget så simpelt som scrambled eggs, der bliver bestilt allerflest af – efterfulgt af den populære bananvaffel.
Uanset om du er til nyt, gammelt, friteret eller friskt, så er det at finde på Spirets nye brunchkort.
Du finder Spiret på Boulevarden 24.
Se menukortet lige her.