Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lokalt eventyr: Spilsucces fra Aalborg høster stor opmærksomhed og ros i udlandet

Af Nathalia Hentze Nielsen
Galdra Studios - Jesper Green, Daniel Svejstrup Christensen og Mette Jakobsen -fotograf: Bastian Ilsø Hougaard
Galdra Studios - Jesper Green, Daniel Svejstrup Christensen og Mette Jakobsen -fotograf: Bastian Ilsø Hougaard

Historien om det Aalborg-producerede computerspil Arcadia Fallen er i den grad historien om “det lille lokomotiv der kunne”.

Siden spillet udkom til PC tilbage i november har Arcadia Fallen, indenfor sin genre, været det mest omtalte spil til dato på verdensplan.

Ligeledes har spillet også været et af de mest omtalte danske spil i nyere tid i udlandet. Flere medier har udover flotte anmeldelser også tildelt den danske succes priser og hæder.

Arcadia Fallen er efterfølgende udkommet til Nintendo Switch, hvilket har givet et yderligere skub, da Nintendo koncernen selv valgte at tildele spillet ekstra fokus. Fremtiden vil også kigge i retning af mulig udgivelse til yderligere spilplatforme.

Det skriver Galdra Studios, virksomheden bag spillet, i en pressemeddelelse.

Hjertevarmende modtagelse

Arcadia Fallen har toppet hitlisten over bedste sælgende spil i Otome genren på verdens største spilplatform Steam. Spillet vandt også kort før nytår prisen Editor’s Choice – Indie of the Year 2021 for bedste narrativ via den australske spil organisation IndieDB, der har millioner af tilhængere verden over.

Det seneste i rækken af succeser for Arcadia Fallen er nomineringen til den anerkendte danske Spilprisen i kategorierne “Bedste Debut” og “Bedste Narrativ”. Det vil endeligt afsløres om Galdra Studios vinder, når prisuddelingen finder sted den 26. april.

“Modtagelsen af Arcadia Fallen har været hjertevarmende. Der er rigtig mange spil derude som handler om brutal og meningsløs vold, men vores spil handler i stedet om romance og intimitet.

Det er noget anderledes fra, hvad de fleste forbinder med computerspil. Derfor var vi heller ikke sikre på, hvordan spillet ville blive modtaget.

Det skulle dog vise sig, at der ikke var nogen grund til vores bekymring, da Arcadia Fallen er blevet positivt modtaget verden over, og det glæder mig, hver gang nogen deler deres oplevelse på de sociale medier,” udtaler Daniel Svejstrup Christensen, én af medstifterne af Galdra Studios.

Meningsfulde bånd i spillet

Hvad handler spillet så om?

Arcadia Fallen er et LGBTQ+ venligt spil, hvor man spiller som en ung alkymist lærling, der ufrivilligt bliver trukket ind i en konflikt mellem mennesker og magiske væsner. Det er et spil, der i høj grad handler om rejsen, og på denne rejse får spilleren følgeskab af fire karakterer, som spilleren har mulighed for at skabe romantiske forhold med.

Hvis romantik ikke er noget for dig, kan du ligeledes gå på opdagelse og danne meningsfulde platoniske bånd til de karakterer, du nu møder gennem spillet. Som en del af spillet skal man også finpudse sine evner som alkymist for at løse kriser og hjælpe folkene omkring sig.

“Inden vi grundlagde Galdra Studios, håbede jeg på at få arbejde som forfatter i den danske spilindustri, men alle jeg mødte fortalte mig, at dette ikke ville være muligt, da der allerede var én person som sad på alt arbejde, der var som forfatter i Danmark.

I trods startede jeg Galdra Studios og med succesen af Arcadia Fallen har vi ikke blot skabt plads til mig selv i industrien, men ligeledes skabt plads til flere med ønske om at arbejde som forfatter. Vi er nu er i gang med at ansætte vores anden forfatter i virksomheden,” udtaler Mette Jakobsen, medstifter af Galdra Studios.

Følg @arcadiafallen og besøg arcadiafallen.com for at læse mere.

Del artikel

Andre læser også