Spiller i Musikkens Hus på fredag: Wangel er et nyt dansk stjerneskud

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Wangel Facebook
Foto: Wangel Facebook

Af Stine Kjølby Christensen

Navnet er ikke velkendt som L.O.C eller Burhan G. Endnu.

For bid mærke i navnet Wangel. Ja, faktisk burde du tage i Musikkens Hus på St. Bededag på fredag for at se lidt nærmere på det, man kalder for et nyt stjerneskud i dansk musik.

I forhold til normale koncertoplevelser kan du se Wangel Live for 145 kr..

Allerede i 2016 forudsagde musikmagasinet GAFFA, at Wangel ville blive et af de helt store up-coming navne. Lige siden er det dalet ned med stjerner for hans optrædener, og GAFFAs anmeldere har ikke været nærige med at give topkarakterer.

Et cv der tæller optræden på Roskilde Festival, P3’s Ugens Uundgåelige og en 10 dage lang turné i Sydkorea.

Frontfigur er Peter Wangel men ligesom med Lukas Graham, så er det faktisk et band. Kasper Ejlerskov og Ask Bock er også med på scenen på lørdag.

GAFFA skrev om Wangel;

”Én ting er at høre Wangels brede register på hans debutalbum “Freedom” fra marts – en anden ting er, hvordan det så udarter sig live. I hans tilfælde har man ingen grund til bekymring. Det er imponerende, så dyb hans klang er, samtidig med hans falset står lige så knivskarpt”. – GAFFA

Vi ringede derfor til GAFFA for at lære lidt mere om det her nye spændende navn, der kommer til Aalborg i weekenden.

Hos musikmagasinet med fingeren på pulsen roser man Peter Wangel og det stykke musik, som han har produceret i samarbejde med keyboardspiller og producer Kasper Leonhard.

”Musikken er en sammensmeltning af keyboard-toner og Wangels dybe og karakteristiske stemme. Og netop stemmen er også det, som har fængslet hans lyttere og gjort ham så populær. Den fyldige stemme er et flot og levende modspil til den halvelektroniske musik, han præsterer,” siger webredaktør Ole Rosenstand Svidt til migogaalborg.dk.

Wangel har modsat andre ladet talentet tale for sig selv og ikke gjort så forfærdeligt meget ud af de sociale medier som eksempelvis Gulddreng.

“Der er som sådan ingen usædvanlig historie bag Wangel som kunstner. Han er i stedet kommet igennem nåleøjet ved at være en meget dygtig musiker, sanger og sangskriver,” siger Ole Rosenstand Svidt fra GAFFA.

I marts 2016 udkom hans debutalbum ”Freedom”, som fortsatte i EP’ens melankolske, elektroniske univers, men som lytter kom vi endnu tættere på Wangel.

Peter Wangel tager udgangspunkt i sine egne oplevelser og erfaringer, når han skriver musik. Wangel oplevede en turbulent teenagetid, og musikken blev hans frirum. Også derfor hedder albummet ”Freedom”, fordi det for Peter Wangel blev en stor frihed at få muligheden for at udgive musik og på den måde udtrykke de følelser, der i mange år har presset sig på.

Du kan købe billetter til Wangel her

Du kan lytte til Wangel her

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.