Spiller i Aalborg i aften: Stjernen plantede træ nummer 90 i Kildeparken

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

I aften gæster endnu en international stjerne Aalborg Kongres & Kulturcenter. Aftenens hovedperson er ingen ringere end James Morrison.

James Morrison er kendt og elsket over hele verden og er især kendt for sange som ”You Give Me Something” og ”Broken Strings”. Klassikere, som de fleste efterhånden kan synge med på.

Aalborg Kongres og Kulturcenter er som altid taknemmelige og imødekommende overfor de stjerner, som gæster deres scener – store som små. Det har de valgt at vise på en helt unik måde:

Siden midten af 80’erne har store berømtheder foreviget sig ved at plante i træ i Kildeparken. Det allerførste træ blev plantet tilbage i 1987 af Cliff Richard – og i dag blev det James Morrisons tur.

Det var faktisk træ nummer 90 plantet af en stjerne.

Ernst Trillingsgaard bød James Morrison velkommen ved indgangen til parken.

Det helt specielle ved træerne er, at hvert enkelt af dem har fået deres egen stander, som kan spille en melodi fra den pågældende kunstner. Deraf navnet ”De syngende træer”.

Direktøren for AKKC Ernst Trillingsgaard havde fået æren af at vise James Morrison vejen til hans nyplantede træ. Der blev snakket om stort og småt, og James var meget ivrig for at prøve standerne og ledte ihærdigt efter Stevie Wonder.

Turen endte ved hans eget træ – et lille kirsebærtræ og (efter hans eget udsagn) hans yndlingstræ. Om det var sorten eller det faktum, at træer symboliserede ham selv, er ikke til at sige.

James Morrison satte selv første spadestik til sit nyplantede træ.

Ved spørgsmålet hvordan James havde det med, at han havde fået sit eget træ, var svaret at han var enormt stolt og beæret over at få lov at dele pladsen med så mange store kunstnere.

Han fortalte desuden, at det var første gang, at han skulle plante et træ – en speciel oplevelse, som han helt sikkert ville huske tilbage på.

Han var selvfølgelig også meget nysgerrig over at finde ud af, hvilken af hans sange som den lille stander i fremtiden skal synge for aalborgenserne. Og det var selvfølgelig “You Give Me Something”.

James Morrison var meget fascineret af standeren, som selvfølgelig spillede én af hans egne melodier.