Specialbutikken Viccadk – Dit Skoleunivers fejrer 5-års fødselsdag med udvidelse af butikken

Skrevet af: Redaktionen

Viccadk er en specialbutik med et bredt sortiment inden for Leg & Lær, krea, motorik, hjælpemidler, skoletasker og skoletilbehør.

Når børn og voksne besøger butikken i Hjallerup, tager de opfordringen op og hinker ind i butikken på hinketæppet, hvor alfabetet slanger sig rundt på gulvet i hele butikken og forbi spillebordet og stavebordet.

Butikken er efter den seneste udvidelse i marts, nu på 300 kvadratmeter – og alle kvadratmeter er indrettet som en sammenhængende oplevelsesbutik. Her opfordres kunderne til ikke bare at se – men at røre ved og prøve produkterne.

”Det er vigtigt for os, at vores kunder føler sig godt tilpas i butikken og kan prøve tingene, inden de beslutter sig for, om det er noget, de eventuelt vil købe”.

Viccadks afdeling med skoletasker og tilbehør har nu så stort et sortiment, at den har fået en hel butik i butikken. Og i Hjallerup kan Viccadk nu tilbyde et kæmpe sortiment i Danmarks største skoletaskebutik. Her finder man blandt andet populære mærker som Beckmann, Ergobag, Frii of Norway og Satch.

Et populært tiltag i den nye skoletaskebutik, er ”fotovæggen”, hvor børnene kan blive fotograferet med deres nye skoletaske, så der kan komme et minde med hjem om den første skoletaske til skolestart.

Det skal gøre en forskel

Den røde tråd for alle produkter hos Viccadk er, at ”de skal gøre en forskel”. Hvert enkelt af de produkter, som Viccadk har på hylden, skal kunne hjælpe barnet med at gøre læring og skolegangen til en succes.

”Jeg er total nørd inden for vigtigheden af stimulering af den motoriske udvikling, stimulering af alle hjørner i hjernen og fokusset på, at vi alle udvikler os og lærer forskelligt”, fortæller indehaver Charlotte Thyrring Engsig. Viccadk er et af de få steder i landet, hvor man kan købe hjælpemidler til børn og voksne i en fysisk butik.

Og hun fortsætter med at fortælle passioneret om grundlaget for hendes butik: ”Vi har begge børn med diagnoser inden for ordblindhed, ADHD og Aspergers – så vi har de forskellige udfordringer tæt inde på livet og brænder for at hjælpe med at finde de helt rigtige produkter og hjælpemidler, der kan gøre en kæmpe forskel for det enkelte barn”.

Både fysisk butik og webshop

Som navnet antyder, så er Viccadk ikke kun en fysisk butik. Den begyndte faktisk som webshop for 5 år siden – men Charlotte fandt hurtig ud af, at sortimentet også ville egne sig rigtig godt til en fysisk butik.

”Vi er utroligt glade for vores fysiske butik, da de snakke, som vi får med kunderne i butikken, giver os en unik indsigt i deres behov og ønsker samt de spørgsmål, som de har om til vores produkter”.

Som kunde har man mulighed for at sidde hjemme i fred og ro og kigge udvalget igennem for derefter at kigge ned i den fysiske butik. Så står Charlotte og Piaklar med gode råd og professionel og personlig vejledning.

”Vores kunder skal altid kunne mærke, at de er vigtige for os, og at vi brænder for at give den bedste vejledning og shopping-oplevelse. Det bedste vi ved, er når et barn går stolt og glad ud af butikken med den valgte skoletaske, et spil, som de bare ikke kan vente med at komme hjem og spille, eller det helt rigtige hjælpemiddel”.

Webshoppen giver Viccadk mulighed for at have kunder fra hele landet. Samtidig giver det selvfølgelig et helt andet salg, end hvis man kun havde den fysiske butik. Den volumen, det giver, er så med til at sikre, at kunderne har et stort udvalg at vælge imellem – og altid til konkurrencedygtige priser.

Coronakrisen lærte Viccadk, hvor vigtigt det er at have både butik og webshop. Butikken ligger i Hjallerup Arkaden og måtte lukke helt ned, da virusset gjorde sit indtog i Danmark. Heldigvis kunne salget fortsætte online og derved sikre den fysiske butiks overlevelse.

Mange kunder fra Aalborg-området

Den korte køretid via motorvejen fra Aalborg til Hjallerup på kun 15-20 minutter, gratis parkering lige uden for døren og masser af plads og ro til kunderne. Disse ting er medvirkende til, at Viccadk har en stor kundekreds fra Aalborg-området.

”Der er ingen tvivl om, at vores unikke sammensætning af produkter, det store udvalg og den personlige kundeservice er nogle af grundene til, at vi kan få vores kunder til at komme til Hjallerup – og det er vi dybt taknemlige for!”.

Viccadk fejrer 5-års fødselsdag i hele uge 23 med gode tilbud på webshoppen og i butikken. Som tak for opbakningen, vil der også være giveaways til kunderne på deres facebook- og instagramprofil.

Læs mere om viccadk her