Friske fisk og delikatesser: Her åbner en helt ny specialbutik i byen

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Kunder hos Bak’s Friske Fisk & Delikatesser fik sig noget af et chok i sidste måned, da de blev mødt med lukkede døre og et skilt, der proklamerede at butikken var permanent lukket.

Det var en konkurs, der tvang fiskebutikken i knæ efter syv år i Øgadekvarteret, men nu kan MigogAalborg fortælle, at lokalerne på Sjællandsgade 55 ikke vil stå tomme meget længere.

mandag den 8. juli kl. 10.00 åbner en ny fiskebutik ved navn Fisk & Ost, der – akkurat som navnet lægger op til – kommer til at sælge friske fisk og nordjysk ost.

Det er Flemming Pedersen, der er den nye mand bag disken, og nogle nordjyder vil måske kunne genkende fiskehandleren.

Flemming blev nemlig udlært fra netop Bak’s i 2017 og har de seneste to år kørt Nordjylland tyndt med sin egen fiskebil, FP Fisk.

Nu lukker og slukker FP Fisk dog til fordel for drømmen om at have sin egen butik, og selvom det hele er sket noget hurtigere, end han regnede med, glæder hjørringenseren sig til at sætte sit eget præg på stedet:

“Jeg ville gerne have overtaget butikken den 1. januar 2020, men pga. konkursen måtte jeg lige pludselig overveje ‘skal jeg, skal jeg ikke’ overtage den nu.

Så besluttede jeg mig for, at det skal jeg.”

Høj kvalitet og nytænkning

Selvom Flemming Pedersen har sin træning fra Bak’s og lokalerne er de samme, skal man ikke forvente, at alt er som det plejer, når man handler hos Fisk & Ost.

Planen er at forny sig, og det kommer man til at mærke helt fra start.

“Jeg vil gerne et niveau op kvalitetsmæssigt og fokusere på, at det skal være en specialforretning,” fortæller Flemming Pedersen.

Special-elementet kommer især i form af takeaway retter og produkter fra Ingstrup mejeri, som f.eks. ost, smør, fløde og mælk.

Man kommer bl.a. til at kunne bestille en bakke med forskellige typer fisk, som rangerer fra kulmule til torsk, lyssej og knorhale m.m., tilsat ristede kartofler og ristede rodfrugter.

Et sundt og godt alternativ til klassikerne pizza og burger.

“De kloge siger, at salget af takeaway vil stige med 3 milliarder kroner indenfor de næste tre år, så det er med at komme ind, mens man kan,” forklarer den erfarne fiskehandler.

Vi kunne heller ikke dy os for at spørge, hvorfor butikken sælger både fisk og ost – en kombination man ikke lige møder andre steder.

Til det svarer Flemming helt kort og kontant:

“Fisk og ost er en god kombination.”

Ingen spild

Udover de nye koncepter med takeaway og ost, vil Flemming Pedersen også introducere kunderne for en bæredygtig måde at tænke den ferske spise på:

“Jeg arbejder udfra princippet, at der ikke skal være noget spild.

Vi skal bruge den råvare, vi har.”

Det må siges at være en forfriskende holdning i en madindustri, der først i nyere tid er begyndt at få øjnene op for madspild.

Udover den bæredygtige fremgangsmåde fremhæver den nye butiksejer også, at alt fisk skal være helt frisk, og at de som udgangspunkt aldrig fryser det ned.

“Man skal lære at bruge sit fisk før, man tager sidste udvej og fryser det,” forklarer Flemming og viderefører dermed en af de mange værdifulde lektioner, han har taget med sig fra sit studie på Fiskeriskolen i Thyborøn samt fra tiden med FP Fisk.

Læs mere om Fisk & Ost her.

Hvad: Fisk & Ost

Hvor: Sjællandsgade 55, 9000 Aalborg

Hvornår: Mandag den 8. juli, kl. 10.00.

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.