Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En del af spareplanen: Aalborg Kommune vil slukke byens springvand

Af Stine Kjølby Christensen

Som en del af strategien for at spare penge, har Aalborg Kommune for nylig præsenteret en række budgetforslag, der skal hjælpe økonomien i den rigtige retning.

Det er kombinationen af lavere befolkningsvækst og stramme økonomiaftaler i de seneste år, der har forårsaget, at service- og udgiftsniveauet har været for højt i forhold til de indtægter, som kommunen har haft.

Derfor skal der spares markant.

Tørlagte springvand i vente

Én af de forslag, Aalborg Kommune har præsenteret, er at slukke for en række af byens springvand.

Springvandene, der påvirkes af denne ændring, inkluderer Louise Plads, 0 kilometer stenen, Nørresundby Torv, Springtudser, Bispensgade, Fontænefigur Vestergade, Hasseris brønden, Vandkunst byhaven Mellem broerne og Skomagertorvet i Nibe.

Derudover vil driftsperioden for springvandet på Tolbod plads også blive reduceret.

En del af spareplanen: Aalborg Kommune vil slukke byens springvand

Beslutningen om at sætte springvandene på pause er en økonomisk foranstaltning, der forventes at resultere i en årlig besparelse på 200.000 kr. i 2024 og 400.000 årligt de efterfølgende år.

Selvom dette skridt vil bidrage til at lette økonomiske udfordringer, skal det bemærkes, at Aalborg Kommune også vurderer i budgetforslaget, at det vil medføre en serviceforringelse for både byens beboere og besøgende, der nyder synet af springvandene.

I budgetforslaget står der ligeledes, at beslutningen vil have en positiv indvirkning på miljøet ved at reducere CO2-udledningen som følge af det lavere energiforbrug til springvandenes drift.

Del artikel

Andre læser også