ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter fusion: Sparekassen Danmark har åbnet ny afdeling i Aalborg Øst

Af Nathalia Hentze Nielsen
Fotograferne Vesterbro
Fotograferne Vesterbro

Det er et bryllup af kærlighed og ikke af nød.

Sådan beskriver regionsdirektør Bo Bojer den ligeværdige fusion mellem Sparekassen Vendsyssel og Jutlander Bank, som fandt sted i september sidste år.

Navnet på den nye konstellation er Sparekassen Danmark og med fusionen har de nu fremtidssikret sparekasse-tankegangen, hvor der er fokus på den personlige relation til kunderne og investeringer i lokalområdet.

De to banker kunne have løbet ind i at være for små hver især, men med fusionen kan de deles om udgifterne til bl.a. myndighedsindberetning, således at kunderne ikke skal stå med regningen for de mange omkostninger, der er til dokumentation.

Og ovenikøbet bliver der endnu flere penge til lokalsamfundet.

“Jutlander Bank var gode syd for fjorden, og Sparekassen Vendsyssel var gode nord for fjorden, så det gav rigtig god mening for os at fusionere. Vi har ikke gjort det for bare at blive større, men for ikke at miste det vi hver især er stærke på.

Vi er nu blevet endnu mere lokale og kommer til at skabe en masse fonde, som skal uddele penge til lokalområdet. Det betyder, at vi kan bakke endnu mere op om vores lokalsamfund,” fortæller Bo Bojer, regionsdirektør hos Sparekassen Danmark.

Efter fusion: Sparekassen Danmark har åbnet ny afdeling i Aalborg Øst
Fotograferne Vesterbro

Ny afdeling i det østlige Aalborg

Sparekasse-tankegangen er kendetegnet ved netop forholdet til lokalsamfundet og muligheden for at træffe beslutninger, der er rigtige på lang sigt og ikke påvirket af profit til ejerne.

Ulig almindelige banker er sparekasser ikke ejet af aktionærer, og det vil sige, at det er garanterne i sparekassen, der får del i overskuddet.

Med fusionen bliver pengene i lokalsamfundene, og det samme gør Sparekassen Danmarks medarbejdere. Faktisk kommer medarbejderne endnu tættere på deres kunder, da sparekassen går imod trenden i branchen og åbner nye afdelinger.

Efter fusion: Sparekassen Danmark har åbnet ny afdeling i Aalborg Øst
Fotograferne Vesterbro

Det seneste eksempel er deres flotte nye afdeling på Kollegievej 2G i Aalborg, hvor Søren Nissen er afdelingsdirektør.

“Vi har samlet to erhvervsafdelinger nede i Eternitten, og så er vi rykket herop for at komme lidt tilbage til rødderne i vores egen afdeling og tættere på det østlige Aalborg. Det betyder også, at vi kan sætte vores eget præg på det og køre det i den retning, vi gerne vil,” forklarer han.

Med sin placering ud til de trafikerede veje Sohngårdsholmsvej og Th. Sauers Vej og den tætte afstand på den østlige del af Aalborg, er Sparekassen Danmark nu dækket godt ind i hele Aalborg Kommune.

“Vi ville ikke samle al vores aktivitet i en stor fabrik midt inde i Aalborg. I stedet er vi gået efter at dække Aalborg ind med afdelinger i samtlige dele af byen. Vi var allerede til stede i Vestbyen, på Budolfi Plads og i City Syd, og nu er vi med åbningen på Kollegievej også til stede i Aalborg Øst,” supplerer Bo Bojer.

Aalborg Øst er også bestemt et område, der kan klare at have sin egen lokalafdeling. Med Storvorde, Gistrup og Klarup tæt på samt det nye Supersygehus på vej, er der et stort flow i området.

Efter fusion: Sparekassen Danmark har åbnet ny afdeling i Aalborg Øst
Fotograferne Vesterbro

Glade medarbejdere betyder glade kunder

Sparekassen Danmark lægger også stor vægt på trivsel blandt deres medarbejdere, og det har de bibeholdt med omrokeringer og åbning af en ny afdeling i Aalborg.

Hver afdeling har enheder af 10-14 personer, således at en afdelingsdirektør som Søren Nissen fortsat kan være tæt på sine medarbejdere.

“Dem, der sidder her nu, er også dem, som var nede i vores afdeling i Eternitten, da vi hed Jutlander. Vi er et rigtigt godt team, og det betyder meget for medarbejderne, at de kunne fortsætte sammen,” siger Søren Nissen.

“Vi havde individuelle samtaler med alle medarbejderne i forbindelse med fusioneringen for at høre, hvad de ville. Når de er glade for Sørens lederstil, er der ingen grund til at sende dem rundt alle mulige andre steder.

Det betyder meget for os, at medarbejderne er glade, fordi det giver overskud, og det overskud kan kunderne mærke,” tilføjer Bo Bojer.

Efter fusion: Sparekassen Danmark har åbnet ny afdeling i Aalborg Øst
Fotograferne Vesterbro
Efter fusion: Sparekassen Danmark har åbnet ny afdeling i Aalborg Øst
Fotograferne Vesterbro

Lokal kunst til en lokal afdeling

En ny afdeling i et nyt boligkompleks skal selvfølgelig også dekoreres på ny, og her var der lagt vægt på at finde fotokunst, der reflekterer sparekassens værdier.

Valget er faldet på Spot Byen, der har foreviget Aalborgs mest ikoniske steder i en samling af fotografier, der kan købes både som plakat og collage.

“Vi har valgt Spot Byen, fordi det er lokal fotokunst, og der er en genkendelighed i billederne for kunderne. Når de kommer ind, oplever vi, at de står og kigger på vores store luftfoto for at se, hvor de bor. Det giver anledning til en god dialog,” forklarer Søren Nissen om valget og tilføjer:

“Det er enormt flot, og kunderne er vilde med det.”

Læs mere om Sparekassen Danmark her.

Del artikel