Fik ja tak-trenden til at eksplodere: Spar Visse trækker kunder fra hele Nordjylland

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Medmindre du har levet under en sten det sidste år, er du nok bekendt med ”ja tak” fænomenet på Facebook.

Lokale købmænd smider et stort parti af varer på deres Facebook-side til en billig penge, og kunderne skriver et ganske simpelt ”ja tak” i kommentarfeltet, hvis de vil købe det.

Tilbudsformen nærmest eksploderede fra den ene dag til den anden, og danskerne er stadig vilde med de gode tilbud.

Men hvor startede det mytiske ”ja tak” tilbud henne?

Med tanke på hvor højt nordjyder elsker et godt tilbud, er det måske ikke overraskende, at det var den aalborgensiske købmand, Dennis Krog, der var en af first movers i Aalborg på den simple tilgang til gode tilbud.

Vi har mødt Ja-Tak-Kongen i Visse, hvor han i fællesskab med sin hustru, Karina Krog Rosendal, driver Spar Visse i det sydøstlige Aalborg, kun 10 minutters kørsel fra centrum.

Landskendt for 2.6 tons Black Angus striploin

Den 38-årige nordjyde har efterhånden været i købmands-gamet i lang tid.

14 år er kommet og gået, siden han købte Spar Visse for første gang i 2005.

Ejerskabet blev afbrudt af en pause i 2011, da Dennis solgte butikken til Coop, men i 2017 var han atter tilbage med fornyede kræfter.

Med så mange år bag disken kan man hurtigt komme til at sidde fast i den samme gamle rutine, men det er bestemt ikke tilfældet i Visse.

”Jeg holder mig selv til ilden.

Man bliver hele tiden nødt til at finde på noget nyt for at holde sig relevant,” forklarer Dennis Krog.

Det må man sige er en strategi, der har virket særdeles godt.

Den simple idé om at give kunderne et godt tilbud online, som de kan købe med den korte, men høflige frase ”ja tak” gjorde Spar Visse landskendte sidste år.

Et opslag om et kæmpe parti Black Angus striploin gik viralt på kort tid, og før Dennis havde kigget sig om, var der solgt 2.6 ton kød til folk fra hele Nordjylland.

Begejstringen er bestemt ikke døet ud siden.

Knap 11.000 mennesker synes godt om Spar Visses Facebook-side i skrivende stund, og de kunne bl.a. sige ja tak til tilbud på 2.000 rammer sodavand og 400 stk. oksemørbrad, som langes over disken her i weekenden.

 

God gammeldags ekspedition

Hvis du svinger forbi butikken på Vissevej 93, vil du hurtigt få øje på en mini-byggeplads ved siden af bygningen.

Grundet den store succes har lokalkøbmanden valgt at udvide butikken med ekstra 250 kvm salgsareal.

Den ekstra plads skal bl.a. bruges på en ny stor bagerafdeling, en større vinafdeling, en udvidet frugt- og grønt-afdeling med flere økologiske varer og generelt et større sortiment af varer.

Hvad er så nøglen til den store fremgang i Visse?

Ægteparret er hurtige til at påpege, at det er en blanding mellem attraktive online tilbud og god gammeldags ekspedition.

Udover de daglige ”ja tak” tilbud har butikken åbnet hele fire pakkeshops for at imødekomme den stigende nethandel og har for nyligt udvidet åbningstiden fra 07.00 til 22.00 alle ugens dage.

Fokusset på den personlige og nærværende service, hvor der altid er plads til en sludder, har også vundet dem mange lokale kunder, og da MigogAalborg besøger butikken spørges der både ind til børnebørn og fødselsdage, mens kunderne kører kreditkortet gennem terminalen.

Det gør bestemt heller ikke noget, at den nye Egnsplanvej, der forbinder motorvejen til området, har gjort vejen til Spar Visse fremkommelig for kunder udenfor Aalborgområdet

Det er en livsstil

Med succes følger dog også travlhed, og Dennis Krog bruger hurtigt 70 timer om ugen i butikkens lokaler, hvor han både er at finde bag kassen, på lageret og blandt hylderne.

”Du kan altid høre Dennis i butikken,” fortæller Karina Krog om ægtemanden og tilføjer med et skævt smil:

”Han lider ikke i stilhed. Når han slår sig, kan du kan høre ham gennem hele butikken.”

Det er den karismatiske og bramfrie ”Købmand” – som Dennis kærligt kaldes af alle – som sammen med personalet har gjort Spar Visse til områdets samlingspunkt og et særdeles vellidt bekendtskab.

Kærligheden er bestemt også gengældt, og man fornemmer hurtigt at butikken er meget mere end et arbejde for parret.

”Det er en livsstil,” siger Dennis og Karina sammenstemmende.

Du kan hold øje med Spar Visses mange gode tilbud her.

Vind to torsdagsbilletter til Nibe Festival

I ”ja tak” tilbuddets ånd udlover Spar Visse i samarbejde med MigogAalborg 2 torsdagsbilletter til Nibe Festival.

Her kan du bl.a. opleve L.O.C, Magtens Korridorer, Gnags, Clara og mange flere.

Sådan deltager du:

  • Find opslaget om Spar Visse på MigogAalborgs Facebook-side
  • Skriv ”ja tak” og navnet på den person, du vil dele festivaloplevelsen med og vær med i lodtrækningen om 2 stk. torsdagsbilletter til Nibe.
  • Vi trækker vinderne af billetterne mandag den 1. juli.

Verdens bedste handsker: Kendt designermærke åbner pop up butik i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Kongelig hofleverandør, Randers Handsker, der kan spores tilbage til 1200-tallet, er en af verdens fineste og længst stående handskemagere – og udvikler stadig udsøgte handsker til konger, dronninger og connaisseurs.

Fredag 15. november åbner de en pop-up shop i Friis Shoppingcenter med deres nye brand RHANDERS – helt eksklusivt i Aalborg.

Der bliver serveret the og jule småkager til dem, der kigger ind.

RHANDERS kollektionen indeholder håndlavede, one-of-a-kind skindhandsker og tilbehør som tørklæder og tasker.

Produkterne i kollektionen er alle ’limited edition’, dvs. der er kun en begrænset mængde af hver variant.

RHANDERS åbner kun pop up butikker i det eksklusive modehus Birger Christensen i København, hos design- og møbelhuset Paustian i Århus og så Friis Shoppingcenter i Aalborg.

En ny generation, samme fokus på håndværk, kvalitet og bæredygtigt design

Mærket RHANDERS er lanceret som led i et generationsskifte i virksomheden Randers Handsker. Det bygger på en stolt historie om 200 års handskeproduktion ved Gudenåen i Randers, men tages ind i en ny tidsalder via moderne designs og tilpasninger til det modebevidste publikum.

Det betyder nye farver og produkttilpasninger såsom et 14-karat guldbelagt smykke udformet som brandets kendetegn, kalmusblomsten, – et vidnesbyrd om den arv, handsker fra Randers repræsenterer.

I gamle dage var byens handsker nemlig kendt vidt og bredt for den helt særlige duft fra kalmus-blomsten, som voksede i Gudenåen

Markedsførings-og salgsstrategien er dog ny. Produkterne er lanceret via sociale mediekanaler og sælges primært gennem egen webshop og egne butikker for på den måde at skabe den reneste oplevelse af brandet.

Det er den tidligere marketingdirektør for By Malene Birger og ph.d. i Omnichannel Retail, Rina Hansen, der står i spidsen for det nye RHANDERS, og hun glæder sig meget til at komme til Aalborg:

“Pop-up butikker er en test af markedet, og vi glæder os til at se hvilke reaktioner, vi får i Aalborg.

Selvom vi har mange års modeerfaring og handskeerfaring inden for murene i virksomheden, betragter vi os som en start-up.

Vi skal bygge virksomheden op i den digitale tidsalder og lære en masse af de eksperimenter, vi gør os. Erfaringerne fra Aalborg vil derfor få betydning for, hvordan vi udvikler os fremadrettet,” fortæller Rina Hansen.

En oplagt julegave

Det er ikke tilfældigt, at det netop er i julen, RHANDERS åbner deres pop-up.

En lækker skindhandske er en oplagt gave at lægge under juletræet, og med muligheden for at få indgraveret initialer på handskens kalmusformede smykke, kan gaven også gøres personlig.

“Vi vil gerne vise andre, at vi har tænkt over den gave, vi giver dem. Personaliserede gaver viser både omtanke og kærlighed,” siger Rina.

Med rødder tilbage til 1811 er Randers Handsker en af de fineste og ældste handskemagere i verden. Den danske virksomhed har leveret handsker og andre lædervarer til de royale familier siden sin spæde begyndelse.

Den franske dronning Marie Antoinette skulle efter signede specifikt have købt handsker fra Randers, fordi de fik hendes hænder til at føles bløde og glatte, og fordi de havde en meget genkendelig aroma.

Virksomheden leverer også handsker til søværnet, jægerkorpset, politiet og Den Kongelige Livgarde.

I detailhandlen vil man møde Randers Handsker i mode- og specialforretninger i flere lande.

I 60 år har man desuden kunne købe hele handskeudvalget i Randers Handskers egne butikker på Strøget i København og i Randers centrum.

Et kig i arkivet har afsløret, at virksomheden, der dengang hed Randers Handskefabrik, havde butik i Aalborg sidst i 1800-tallet, og nu vendes blikket altså mod Aalborg igen.

Butikken i Aalborg er den eneste pop-up butik, der åbnes af virksomheden i år.

Derudover vil mærket RHANDERS ’ som nævnt poppe op’ hos modehuset Birger Christensen på Strøget og hos design- og møbelhuset Paustian i Aarhus, ligesom det nye mærke sælges i virksomhedens egne butikker.

Pop-op butikken i Friis Shoppingcenter slår dørene op 15. november og holder åbent indtil 11. januar.

Butikken vil være placeret i stuetagen ved udgangen mod Magasin.

På åbningsdagen vil der være særlige kampagner og konkurrencer, og butikken vil være vært for en kop kalmus the og kalmus-julesmåkager.

Åbent Hus i weekenden: Kendt kunstner rykker ind i lokaler på Østre Havn

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Har man passeret Østre Havnegade 26 inden for de sidste par måneder, har man nok bemærket, at der sker ting og sager bag de store ruder.

Det går nemlig ikke stille for sig, efter at den anerkendte kunstner, Betina Jung, har flyttet sit art studio ind i lokalerne, der, med et råt look og højt til loftet, sender ens tanker direkte til New York.

Det er takket være A. Enggaards bylivskoordinatorer, at Betinas kunst og arbejdsproces nu finder sted på Østhavnen.

At have fået en anerkendt kunstner som Betina Jung ind, er bare endnu et skridt på vejen mod at få skabt et nyt, attraktivt område i Aalborg.

De nye og større omgivelser har sat gang i både Betinas kreativitet og virketrang, og nu er hun efterhånden klar til at invitere aalborgenserne med indenfor i hendes kunstneriske proces og nye atelier.

I weekenden den 15. – 17. november kl. 11-16 inviterer hun derfor til åbent hus, hvor alle er velkomne til at komme forbi og fordybe sig i kunsten med et godt glas vin.

Her vil man kunne opleve noget af det, som Betina er kendt og beundret for; både hendes skulpturer og malerier – men samtidigt også et indblik i, hvordan hendes stil har taget nogle overraskende drejninger.

Fra New York til Aalborg

For 20 år siden sprang Betina ud som autodidakt kunster, og har siden levet af sin kunst. I dag laver hun kunst til både private og erhverv.

Hendes kunst kan blandt andet ses på Restaurant TABU, hos Centrica Energy Trading, på handelsskolen i Saxogade og Nordjyske Bank m.fl., og omfatter alt fra fantasifulde malerier til unikke skulpturer.

Betina og hendes kunst har været vidt omkring, og har deltaget på udstillinger i både London, Luxembourg, New York og Jersey.

Listen er lang, og kan ses lige her.

Byens puls vækker kunsten

For Betina har kunst altid fyldt meget og haft stor betydning i hendes liv.

På samme måde har hendes liv og omgivelser også haft stor betydning for hendes kunst – hvilket hun især mærker, efter at være rykket ind i de nye lokaler.

Hun har før haft et atelier i sit hjem i Gl. Hasseris, men er nu rykket i A. Enggaards lokaler i Østre Havnegade 26, hvor alle hendes nye indtryk efterhånden omdannes til kunst.

Og så er der blevet både tid og plads til at tænke i endnu flere og større projekter.

”Der er en kæmpe omvæltning for mig at være inde i byen. Jeg bliver mere spontan i det jeg laver, og der kommer meget mere energi i det.

Jeg får mere puls af den opadgående by omkring mig, og jeg tænker i større projekter og nye retninger, hvilket de højloftede lokaler her giver mig mulighed for at føre ud,” fortæller Betina.

 

Udover at det præger kunsten at flytte fra et sted til et andet, så sker der også noget ved at være ”udstillet” i arbejdsprocessen, hvilket Betina må siges at være nu.

Gennem de store vinduespartier møder hun mange nysgerrige blikke, og fra de der også kommer ind, opstår der også mange nysgerrige spørgsmål.

”Det er ikke nogen negativ ting for mig, at folk kan følge med udefra – tværtimod.

Jeg oplever at blive utroligt inspireret af de spørgsmål, folk stiller, og tit kan jeg blive ledt i nye retninger gennem dialogen med andre,” fortæller Betina.

Kærlighed til det skæve og surrealistiske

Da vi træder ind i Betinas nye art studio, er det med det samme tydeligt, at Betinas kunst er noget for sig.

Udstoppede dyr, aflagt tøj, skæve og mystiske figurer og støvler i alle størrelser er nogle af de ting, der er fremtrædende i Betinas kunst.

”Jeg elsker det, der er skævt og surrealistisk. Når noget bliver for rigtigt, taber jeg interessen.

Jeg skal have en fordrejning af figurer, for sådan ser jeg også mennesker. Der er ikke noget ved at se det pudsede billede hele tiden. Jeg vil gerne vise det, der er inde bagved,” fortæller Betina.

Derudover går Betina meget op i selve håndværket, når hun skaber kunst.

Hun går bestemt ikke den lette vej i noget af det, hun laver, og i hendes studie kan man følge med, når hun med en masse værktøj, redskaber og vildfarende tanker skaber sin særprægede kunst.

I påsken 2020 holder Betina Grand Opening i hendes nye studie, som hun allerede nu har store planer for.

Præcis hvad der kommer til at ske ved Betina endnu ikke helt selv, da kunst jo kan udvikle sig meget over tid. Hun kan dog afsløre, at det bliver stort, skævt, måske forargende og højst sandsynligt med nogle dyrehoveder.

Hvad: Åbent hus
Hvor: Østre Havnegade 26
Hvornår: 15. – 17. november, kl. 11-16

Aalborg Teatercafé forkæler: Laver lækker 3 retters menu til 299 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Har du endnu ikke spist på Aalborg Teatercafé, så bør du gøre dig selv den tjeneste at få prøvet den.

Teatercaféen er kendt for deres fokus på økologi og bæredygtighed og udover, at de serverer lækre retter med høj kvalitet i forbindelse med forestillinger på Aalborg Teater, er de også en selvstændig café med et helt fantastisk menukort.

Caféen er inspireret af de forskellige årstider og har derfor altid et nyt og spændende menukort.

Nu inviterer MigogAalborg med vores fordelsklub til en ClubAalborg Aften.

Det sker lørdag d. 23. november – og koster kun 299 kr. Du kan booke en plads her

Vi har nu åbnet op for, at alle kan købe en plads, så man kan få en fornemmelse af de her eksklusive aftener, man får som ClubAalborg medlem.

Har du endnu ikke gennemskuet, hvad du får for 35 kr. som medlem af ClubAalborg endnu? Så læs med her – og lige nu får du medlemsskab resten af året ganske gratis – og det er uden binding.

3 retters middag til fordelagtig pris

Tilbage til Aalborg Teatercafé og vores fælles arrangement på næste lørdag den 23. november kl. 18.00, hvor du kan glæde dig til en lækker 3 retters middag til en rigtig fordelagtig pris.

Det bliver en 3 retters menu med en velkomstdrink samt kaffe og te til desserten. Og ALLE kan booke en plads, men man skal skynde sig, for der er ikke mange pladser tilbage.

Aftenens menu

Velkomstdrink
1 gl. økologisk Frizzante mousserende hvidvin

Forret
Persillesuppe med jomfruhummerhaler
Hertil 1 gl. økologisk Chardonnay

Hovedret:
Confit de Canard med pommes sarladaises,
spidskål og Grand Marnier-sauce
Hertil 1 gl. økologisk Pinot Noir

Dessert:
Marengs med chokolade, saltet karamel og råsyltede bær
Kaffe eller the hertil

Prisen er kun 299 kr. pr. person for hele herligheden

Hvad: ClubAalborg Aften
Hvor: Aalborg Teatercafé, Jernbanegade
Hvornår: Lørdag d. 23. november kl. 18.00
Book pladser her