Fik ja tak-trenden til at eksplodere: Spar Visse trækker kunder fra hele Nordjylland

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Medmindre du har levet under en sten det sidste år, er du nok bekendt med ”ja tak” fænomenet på Facebook.

Lokale købmænd smider et stort parti af varer på deres Facebook-side til en billig penge, og kunderne skriver et ganske simpelt ”ja tak” i kommentarfeltet, hvis de vil købe det.

Tilbudsformen nærmest eksploderede fra den ene dag til den anden, og danskerne er stadig vilde med de gode tilbud.

Men hvor startede det mytiske ”ja tak” tilbud henne?

Med tanke på hvor højt nordjyder elsker et godt tilbud, er det måske ikke overraskende, at det var den aalborgensiske købmand, Dennis Krog, der var en af first movers i Aalborg på den simple tilgang til gode tilbud.

Vi har mødt Ja-Tak-Kongen i Visse, hvor han i fællesskab med sin hustru, Karina Krog Rosendal, driver Spar Visse i det sydøstlige Aalborg, kun 10 minutters kørsel fra centrum.

Landskendt for 2.6 tons Black Angus striploin

Den 38-årige nordjyde har efterhånden været i købmands-gamet i lang tid.

14 år er kommet og gået, siden han købte Spar Visse for første gang i 2005.

Ejerskabet blev afbrudt af en pause i 2011, da Dennis solgte butikken til Coop, men i 2017 var han atter tilbage med fornyede kræfter.

Med så mange år bag disken kan man hurtigt komme til at sidde fast i den samme gamle rutine, men det er bestemt ikke tilfældet i Visse.

”Jeg holder mig selv til ilden.

Man bliver hele tiden nødt til at finde på noget nyt for at holde sig relevant,” forklarer Dennis Krog.

Det må man sige er en strategi, der har virket særdeles godt.

Den simple idé om at give kunderne et godt tilbud online, som de kan købe med den korte, men høflige frase ”ja tak” gjorde Spar Visse landskendte sidste år.

Et opslag om et kæmpe parti Black Angus striploin gik viralt på kort tid, og før Dennis havde kigget sig om, var der solgt 2.6 ton kød til folk fra hele Nordjylland.

Begejstringen er bestemt ikke døet ud siden.

Knap 11.000 mennesker synes godt om Spar Visses Facebook-side i skrivende stund, og de kunne bl.a. sige ja tak til tilbud på 2.000 rammer sodavand og 400 stk. oksemørbrad, som langes over disken her i weekenden.

 

God gammeldags ekspedition

Hvis du svinger forbi butikken på Vissevej 93, vil du hurtigt få øje på en mini-byggeplads ved siden af bygningen.

Grundet den store succes har lokalkøbmanden valgt at udvide butikken med ekstra 250 kvm salgsareal.

Den ekstra plads skal bl.a. bruges på en ny stor bagerafdeling, en større vinafdeling, en udvidet frugt- og grønt-afdeling med flere økologiske varer og generelt et større sortiment af varer.

Hvad er så nøglen til den store fremgang i Visse?

Ægteparret er hurtige til at påpege, at det er en blanding mellem attraktive online tilbud og god gammeldags ekspedition.

Udover de daglige ”ja tak” tilbud har butikken åbnet hele fire pakkeshops for at imødekomme den stigende nethandel og har for nyligt udvidet åbningstiden fra 07.00 til 22.00 alle ugens dage.

Fokusset på den personlige og nærværende service, hvor der altid er plads til en sludder, har også vundet dem mange lokale kunder, og da MigogAalborg besøger butikken spørges der både ind til børnebørn og fødselsdage, mens kunderne kører kreditkortet gennem terminalen.

Det gør bestemt heller ikke noget, at den nye Egnsplanvej, der forbinder motorvejen til området, har gjort vejen til Spar Visse fremkommelig for kunder udenfor Aalborgområdet

Det er en livsstil

Med succes følger dog også travlhed, og Dennis Krog bruger hurtigt 70 timer om ugen i butikkens lokaler, hvor han både er at finde bag kassen, på lageret og blandt hylderne.

”Du kan altid høre Dennis i butikken,” fortæller Karina Krog om ægtemanden og tilføjer med et skævt smil:

”Han lider ikke i stilhed. Når han slår sig, kan du kan høre ham gennem hele butikken.”

Det er den karismatiske og bramfrie ”Købmand” – som Dennis kærligt kaldes af alle – som sammen med personalet har gjort Spar Visse til områdets samlingspunkt og et særdeles vellidt bekendtskab.

Kærligheden er bestemt også gengældt, og man fornemmer hurtigt at butikken er meget mere end et arbejde for parret.

”Det er en livsstil,” siger Dennis og Karina sammenstemmende.

Du kan hold øje med Spar Visses mange gode tilbud her.

Vind to torsdagsbilletter til Nibe Festival

I ”ja tak” tilbuddets ånd udlover Spar Visse i samarbejde med MigogAalborg 2 torsdagsbilletter til Nibe Festival.

Her kan du bl.a. opleve L.O.C, Magtens Korridorer, Gnags, Clara og mange flere.

Sådan deltager du:

  • Find opslaget om Spar Visse på MigogAalborgs Facebook-side
  • Skriv ”ja tak” og navnet på den person, du vil dele festivaloplevelsen med og vær med i lodtrækningen om 2 stk. torsdagsbilletter til Nibe.
  • Vi trækker vinderne af billetterne mandag den 1. juli.

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.