Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spar penge på varmeregningen og øg værdien på din bolig med et nyt tag

Af Annoncør

Der er rigtig mange fordele ved at skifte det gamle tag ud til et nyt. Der er nemlig både økonomiske, æstetiske og byggetekniske fordele ved at få nyt tag. Overvejer du, om det er det rigtige tidspunkt at få skiftet dit tag på, så læs med videre her og bliv klogere på, hvad et nyt tag vil kunne betyde for dig, samt hvilke aspekter du bør have med i dine overvejelser, inden du springer ud i projektet.

Skal du reparere skader eller købe nyt tag?

Uanset hvilken type tag dit hus har, har taget en vis levetid. Nogle typer af tag holder længere end andre, og levetiden kan variere helt nede fra 20 år til 50 år, alt efter materialetypen. På et tidspunkt vil der begynde at komme skader og revner i taget. I første omgang kan du sagtens nøjes med at lave reparationer. Disse skader af slitage vil du komme hyppigere og hyppigere. På et tidspunkt vil det mest fornuftige og rentable være at skifte taget ud.

Med et nyt tag sikrer du din bolig mod vejret – og dermed også mod fugtskader. Særligt gamle tage har problemer med fugt. Dette skyldes, at man førhen ikke forsynede taget med et undertag. Vand fra revner og kondens vil derfor kunne samle sig i den bærende tagkonstruktion, som i ældre huse er lavet af træ. Med vand på træet og et fugtigt rum, har skimmelsvamp de helt ideelle vækstbetingelser. Dette vil i løbet af måneder eller år kunne skade tagkonstruktionen så meget, at denne også skal udskiftes. Bliver tagkonstruktionen skiftet ud, kan du få opsat et undertag, der giver bedre udluftning og et bedre klima for taget.

Lavere varmeregning med nyt tag

Når du får skiftet taget, kan du i samme ombæring få lagt ny isolering på loftet. Dette, kombineret med et nyt tag, vil tydeligt komme til udtryk på varmeregningen, som vil skrumpe betragteligt. Skal du eksempelvis have solgt din bolig i en storby som Aalborg, vil det nye tag også være med til at hæve vurderingen af din bolig. Det er derfor en investering, der godt kan betale sig.

Med et nyt tag kan du også give din bolig et helt nyt æstetisk udtryk. Et nyt tag får boligen til at ligne et nybyggeri. Der findes mange forskellige typer af tag – både i forhold til materialer og farver.