Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spar Nord Nørresundby støtter op om Pengeugen 2023

Af Spar Nord Nørresundby

Som led i Pengeugen 2023 har medarbejdere fra Spar Nord i uge 11 skiftet bankens lokaler ud med klasselokalet for at undervise 7. – 9. klasser over hele landet i finansiel forståelse. Ryå efterskole i Aabybro og Gl. Lindholm skole i Nørresundby får besøg af kunderådgiverne Camilla Overgaard Schmidt og Nicoline Huynh Breindahl fra Spar Nord Nørresundby, som skal ruste de unge til at håndtere deres privatøkonomi.  

Siden 2014 har 7.-9. klasser over hele landet i Pengeugen fået undervisning om privatøkonomi. Igen i år bakker Spar Nord op om initiativet og sender bankdirektører og rådgivere ud som gæsteundervisere på skoler i deres lokalområde.

I Nørresundby besøger kunderådgiverne Camilla Overgaard Schmidt og Nicoline Huynh Breindahl fra Spar Nord Nørresundby Ryå efterskole og Gl. Lindholm skole for at undervise eleverne i de ældste klassetrin i renter, årlige omkostninger i procent (ÅOP), aktier, hvordan man læser en lønseddel og meget mere. Indsatsen i Pengeugen giver god mening, for statistikken viser desværre, at alt for mange danskere, også unge, mangler helt basal økonomisk forståelse, så de er i stand til at håndtere deres privatøkonomi på en hensigtsmæssig måde.

– Som ung kan det være svært at forstå vigtigheden af en god og sund økonomi, fordi man ikke oplever de daglige økonomiske udfordringer før man bliver myndig. Af samme årsag kan det være svært allerede i 7., 8. og 9. klasse at forstå de mange beslutninger og forhold, som er med til at sætte rammerne for en god privatøkonomi. Jeg ser frem til at dele ud af min erfaring og viden om privatøkonomi og forhåbentlig bidrage til at de unge kommer godt fra start, og undgår at falde i diverse økonomiske fælder, fortæller Camilla Overgaard Schmidt.

Hun glæder sig over, at få lov til at bidrage til de unges forståelse for vigtigheden af at have en god og sund økonomi, herunder de konsekvenser det kan have, hvis man mister overblikket og ikke får bedt om hjælp i tide.

Fakta:
Pengeugen er et årligt event arrangeret af Finans Danmark, som har til formål at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi i klasserne 7.-9. klasse. Det er gratis for klasserne at tilmelde sig. I 2022 afholdes pengeugen fra den 13. – 17. marts.

Spar Nord deltager i løbet af Pengeugen på 32 skoler på tværs af landet, hvor bankens ansatte underviser knap 750 elever.


For flere oplysninger kontakt venligst:
Kunderådgiver privat, Camilla Overgaard Schmidt, Spar Nord Nørresundby. Tlf. 9632 0625, cos@sparnord.dk.

<strong>Spar Nord Nørresundby støtter op om Pengeugen 2023</strong>

Udgiver

📞96 32 06 20

📧 norresundby@sparnord.dk

💻 Spar Nord Bank, Nørresundby ← Spar Nord

📍 Torvet 6, 9440 Nørresundby

Mere fra Spar Nord Nørresundby