Spansk sommerhygge i Algade: Paella-dyst og sangria ad libitum

Skrevet af: Jens Erik Møller

Når sommerferien ikke går sydpå til de varme himmelstrøg, så må man jo nøjes… Men måske er det heller ikke helt skidt at blive hjemme, for det kan godt lade sig gøre at finde ægte spansk stemning i Aalborg.

I enden af Algade op mod Vesterbro finder du fx D’Wine Bar, som efter Algade er blevet renoveret, har åbnet et nyt stemningsfyldt udendørsområde.

Det er en lille spansk oase et stenkast (et rigtigt stenkast, ikke et ejendomsmægler-langskud) fra den nye Budolfi Plads.

Her flyder det bogstaveligt talt med spansk stemning – blandt andet i form Sangria, som fås til en særlig sommerpris på 30 kr. hver dag indtil kl. 18.

Her i sommer har D’Wine Bar desuden udvidet sine åbningstider, så du allerede fra kl. 11.30 kan rejse til den spanske solkyst i Algade.

Paella-dyst

Og er du en af dem, der ikke kan få nok af Sangria, så kan du 22. august kombinere den ædle drik med en af kronjuvelerne fra det spanske køkken – den dag er der nemlig paella-dyst med sangria ad libitum… Så bliver det vist ikke bedre.

Dysten er Kristian, ejer af D’Wine, mod Jesus Ricardo fra barbersalonen Chao Chao, der ligger ved Mølleplads.

”I årevis er der gået rygter om denne nævenyttige Spanjak, Jesus Ricardo fra Chao Chao, der siger, han er bedre til at lave Paella end Kristian er,” som D’Wine skriver på sin facebookside.

Da Jesus Ricardo er indfødt spanier, så må det selvfølge afgøres med en dyst, mand mod mand, og Kristian har naturligvis grebet udfordringen.

Og afgørelsen, den ligger i hænderne på gæsterne. Jesus Ricardo og Kristian laver hver sin paella – og så stemmes der om, hvilken der smager mest af spansk sommer.

Alt sammen med sangria ad libitum.

Prisen for hele herligheden – paella og sangria ad libitum – er 249 kr., men da der kun er 50 pladser, så gælder det om at booke plads hurtigt.

Det gør du ved at kontake D’Wine her med antal pladser, navn og telefonnummer.

Læs mere om paelladysten her.

Aalborg-advokater får pris: Haugaard|Braad kåres som Succesvirksomhed 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Den eftertragtede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2020” vækker store smil hos det Aalborgensiske advokatpartnerselskab, Haugaard|Braad.

Stoltheden over at blive kåret som en af de virksomheder i Danmark, der kontinuerligt bidrager til vækst og velstand i lokalområderne, men også til dansk økonomi som helhed, er ikke til at tage fejl af.

Det skriver Haugaard|Braad i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” tildeles af BDO og Spar Nord, som med prisen anerkender de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, der gang på gang leverer resultater, som bidrager positivt til den danske økonomi.

Det er en stor ære at modtage prisen, hvilket advokat og partner, Rasmus Haugaard, ikke lægger skjul på:

At blive valgt af Spar Nord Bank og BDO som Årets Succesvirksomhed opfatter jeg som den bedste cadeau, vi kan opnå.

Hårdt arbejde, vedholdenhed og fokus – fra begyndelsen for 15 år siden til nu – er årsagen, og jeg er glad og stolt over anerkendelsen,” forklarer Rasmus Haugaard.

Skal opfylde en lang kriterier

For at blive kåret som Succesvirksomhed skal man opfylde en række kriterier, som blandt andet indebærer en positiv udvikling i resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Kriterierne skal være opfyldt gennem en årrække og er derfor ikke en pris, som virksomheder kommer sovende til. Haugaard tilføjer:

Da vi startede virksomheden tilbage i 2009, var vi kun to. Nu er vi 30, og det er af og til ikke til at forstå. Men med sådan en pris bliver vi mindet om, hvor langt vi er kommet, og hvor meget vi har nået gennem årene.

Men æren tilfalder alle medarbejdere. Det kræver nemlig et uovertruffent bagland af medarbejdere og kollegaer, som er vanvittigt dygtige til det, de laver – og det har vi.”

Prisen har fået en særlig plads i receptionen ved indgangen til Haugaard|Braad Advokatpartnerselskab, som en påmindelse om det solide arbejde, der ligger til grund for den eftertragtede anerkendelse fra BDO og Spar Nord.

En Succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere

  • Vækst i virksomhedens resultat før skal de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Melder nyt ud: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen i Danmark i dag klokken 14.00.

Det oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det er foreløbig ikke oplyst, hvad mødet kommer til at handle om, ud over at det er om ‘covid-19 i Danmark’.

Fra onsdag til torsdag blev der konstateret 453 nye corona-smittede hvilket var ny smitterekord i Danmark, viser tal fra seruminstitut.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Men der er ingen tvivl om, at der er bekymring hos myndighederne over stigende smittetal, og i København har man allerede set nye tiltag indført.

I går var første gang, at gæster og personale skulle bære mundbind på restauranter, caféer, barer og øvrige serveringssteder.

Opdateres

Helt særligt: Jagerfly laver flyshow over Aalborg to gange i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag bliver der chance for at opleve noget helt særligt, hvis man er vild med jagerfly.

To gange i dag skal et jagerfly nemlig træne helt specielle øvelser ud fra Flyvestation Aalborg. Det skriver TV2 Nord.

Normalt træner jagerpiloter særlige manøvrer ved de forskellige Air Shows, men grundet Covid-19 har stort set alle været aflyst.

For to uger siden fløj to jagerfly over Nørresundby og Aalborg i forbindelse med flagdag
Foto: Flyvevåbnet

Bedste steder at se det

Derfor træner man det i stedet klokken 12.15 og 13.45 ifølge TV2 Nord.

Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg fortæller til tv-stationen, at hvis man få det bedste syn af flyets “show”, så bør man placere sig ved Lindholm Høje, parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn eller ved Vestre Fjordpark.