Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Eksklusiv mulighed: Kom på spændende rundvisning i Aalborg Kloster

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Vi er trådt ind i foråret, og det betyder, at du nu igen har chancen for en sand middelalder-oplevelse lige midt i den ældste del af byen.

Aalborg Kloster er et af få klostre i Danmark, som er åbent for offentligheden. Klosterkompleksets gamle bygninger har nærved 600 år på bagen, for de ældste bygninger er fra år 1431.

På udvalgte dage inviterer Aalborg Guideforening på rundvisning i ægte middelalderlig klosterstemning.

Rundvisningerne afholdes på udvalgte datoer i april og maj:

Churchill Klubben holdt til på klostret

Aalborg var i middelalderen Danmarks næststørste by; en by som kunne fremvise store rigdomme pga. salget af sild til det katolske Europa, men en by der derfor også tiltrak de mange fattige, der søgte lykken i den store by.

Klostrets største opgave blev da også at tage sig af de syge, de hjemløse og hittebørnene.

Efter den katolske tid var der i flere hundrede år latinskole. Søren Jensen, senere Søren Gyldendal, trådte sine religiøse sko på klostrets toppede brosten og i byens Skt. Jørgens Kirke.

Under 2. verdenskrig rummede klostret Danmarks første modstandsgruppe, Churchill Klubben. Churchill Klubbens historie er levendegjort i Bjarne Reuters bog, Drengene fra Skt. Petri, og Søren Kragh Jakobsens film af samme navn.

I dag er der museum, og Aalborg Kloster er et af de få klostre i Danmark, som er åben for offentligheden. Desuden er der folkekirke og unikke ældreboliger.

Har dette vækket din nysgerrighed, så skynd dig at booke en billet enten via Aalborg Guideforenings hjemmeside eller direkte på aalborgguidenemtilmeld.dk.

Prisen er 90 kr., og børn under 12 år er gratis.

Del artikel

Andre læser også