Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

790 etagekvadratmeter: Spadestikket er taget til nyt markant byggeri i centrum af Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Illustration af byggeriet
Illustration af byggeriet

Ansgars Kirken er en markant kirke i bybilledet i Aalborg beliggende på Vesterbro midt mellem Kunsten og Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

Nu er byggeriet af et nyt menighedshus på et 250 kvm stort areal mellem kirken og Skulpturparken gået i gang, og det bliver et centralt samlingssted for kirkens administration og mange aktiviteter.

Det skriver kirken i en pressemeddelelse.

Pladsproblemer er årsagen til byggeriet

Ansgars kirken er en meget velbesøgt kirke, som gennem adskillige år har haft pladsproblemer både i forbindelse med kirkens mange forskellige aktiviteter, men også i forbindelse med spredte og utidssvarende arbejdsfaciliteter for kirkens ansatte.

Den nye bygning kommer til at rumme kontorfaciliteter til kirkens ansatte, fleksible mødelokaler med et lille cafeområde, køkken, kreativrum/værksted og depoter. Bygningen forbindes med kirkens øvrige lokaler med en underjordisk gang.

Menighedshuset er tegnet af RUBOW Arkitekter i Aarhus v. Uffe Breinholt og kommer til at danne en naturlig og æstetisk overgang mellem kirken og Skulpturparken.

Bygningen bliver let og transparent og den træbelagte facade er med sine mange små mellemrum, hvor lyset kan trænge ind og ud, inspireret af lysets spil mellem trækronernes blade.

Det er TL Byg, der har hovedentreprisen på de i alt 790 etagekvadratmeter. Byggeriet forventes at være færdiggjort juni 2022.

“Sammen med et stort arbejde i vores byggeudvalg under ledelse af Jens Christian Pedersen, så er det kun lykkedes at nå hertil pga. god vilje og hjælp fra vores bygherrerådgiver arkitekt Ole Knudsen, Budolfi Provsti, Aalborg Stift, Skov- og Naturstyrelsen, Fredningsmyndighederne,  By- og landskabsudvalget og Stadsarkitektens kontor i forbindelse med indhentning af diverse tilladelser, ansøgninger og dispensationer” siger menighedsrådsformand Heine Bach, og fortsætter:

”Fællesskabet med hinanden har altid været vigtigt i Ansgars Kirken, om det er mellem børn eller voksne, børnefamilier eller ældre eller på tværs af det hele.

Vi håber, at vi med det nye menighedshus kan danne de bedste rammer for en endnu større mangfoldighed af fællesskaber og liv med gamle og nye aktiviteter for alle aldersgrupper.”

Del artikel

Andre læser også