Har arbejdet med Kato, Pitbull og Chris Brown: Nu åbner han ny natklub i Gaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Jomfru Ane Gade er en gade i evig forandring – tidligere på året åbnede El Mundo i Gaslights ikoniske lokaler, i slutningen af august åbnede den nye Go Go Nightclub, og for nyligt kunne vi så byde velkommen til Empire, som har store ambitioner.

Nu kan vi afsløre, at der snart åbner endnu en ny natklub i den famøse festgade.

Allerede næste fredag, d. 11. oktober, åbner Space Club, som overtager lokalerne i nr. 10, der senest har huset storsatsende LALA.

“Vi løber så hurtigt vi kan for at blive klar til åbningsfesten, og folk kan godt glæde sig,” fortæller Ahmad Darwich, der står bag det nye sted sammen med sin forlovede, Rikke Grønbjerg.

Og det er ikke hr. hvem-som-helst, der står bag den nye satsning.

Foto: Ahmad Darwich

Har stået bag navne som Razz, Creamy og Kato

Ahmad Darwich har både erfaring fra natklubsbranchen, og derudover 25 års erfaring i musikbranchen.

“Sagt med den største ydmyghed, så har jeg været med til at ændre den danske musikbranche. Jeg tror, at alle på et eller andet tidspunkt har danset til noget af det musik, som jeg har lavet.”

Ahmad er blandt andet manden bag danske børnemusik-succeser som Creamy og aalborgensiske Razz.

Derudover var han også Katos producermakker på de første to albums, og han har arbejdet med kæmpe, internationale navne som Pitbull og Chris Brown.

I 2012 var Ahmad desuden nomineret til intet mindre end 10 Danish Deejay Awards.

Ahmad understreger, at hans forlovede også kommer med en god portion erfaring i rygsækken.

“Hun er vokset op i restaurationsbranchen, og har arbejdet med alt fra festivaler og foodtrucks. Jeg synes, at vi supplerer hinanden rigtig godt, og vi har værktøjerne til at gøre Space Club til noget helt særligt,” siger Ahmad.

Foto: Ahmad Darwich

Sådan bliver konceptet

Og hvad bliver Space Club så for et sted?

“Ord som ‘eksklusivt’ og ‘cocktails’ er ord, der bliver kastet rundt i nattelivet uden folk forstår, hvad det indebærer.

På Space Club kalder vi en spade for en spade, og en drink for det, dét er … nemlig en drink,” forklarer Ahmad og uddyber:

“Der bliver ingen eksklusivitet på Space Club, og der bliver plads til alle, som gerne vil lidt væk fra hverdagen. Vi kan rumme alle, og vi er ikke smarte i en fart.

Der er ingen dresscode, og du må gerne have personlighed. Så længe du respekterer husets regler, er du velkommen.”

Natklubben har fået navnet Space Club af to årsager – dels fordi den ligger på førstesalen, og så fordi gæsterne skal ud på en musikalsk rejse, når de besøger Space Club.

“Vil vil gerne give folk en oplevelse, og selvom vi ikke har noget imod at spille hits, skal det helst være, inden de bliver spillet i radioen.

Jeg har et kæmpe netværk i musikbranchen, og jeg håber at kunne præsentere det næste store hit eller den næste verdenskendte DJ på Space Club.”

Ahmad Darwich kommer også selv til at stå bag DJ-pulten, men derudover vil man også hente både danske og udenlandske DJ’s ind.

Hovedfokus bliver på den elektroniske musik – især i form af dance og house.

Foto: Ahmad Darwich

Shotsbar og en vild facade

På grund af det store fokus på musikken, kommer DJ-pulten også til at være meget i fokus på Space Club.

Derudover bliver der fokus på elementer fra rummet, som kan være alt fra Astronaut-is i drinksene, vilde LED-farver og spaceballs.

Der bliver lavet en shotsbar i forlængelse af garderoben, og så bliver facaden ud til Gaden helt speciel.

“Vi har jo en meget smal facade, så det handler om at tiltrække en masse opmærksomhed. Uden at afsløre for meget, bliver det noget, man aldrig har set før i Jomfru Ane Gade. Facadens udseende får et internationalt snit.”

Priserne i baren bliver hverken i den dyre eller lave ende.

“Vi holder priserne i et prisleje, hvor alle kan være med, men ikke så langt nede, at det er helt hul i hovedet.

Vi vil hellere holde en fast, skarp pris end hele tiden at køre med såkaldte ‘vilde tilbud’,” forklarer Ahmad.

Stor åbningsfest med ADHD i vente

Først gælder det åbningsfesten den 11. oktober, og Ahmads store netværk kommer helt sikkert også i spil her.

“Jeg har fået mange henvendelser fra folk, der gerne vil komme og bidrage til åbningsfesten.”

Selvom Ahmad også er noget hemmelighedsfuld omkring åbningsfesten, vil han dog gerne løfte sløret for, at fremadstormende ADHD muligvis har tænkt sig at kigge forbi.

“De har lidt et image som dem, der bare gør, hvad de vil, og de har muligvis planer om at lave en lille invasion på Space Club i 20 minutters tid og så bare smutte igen,” fortæller Ahmad.

Hvad: Space Club åbner
Hvor: Jomfru Ane Gade 10 (Det Gamle LALA)
Hvornår: Fredag d. 11. oktober

Du kan finde mere info om Space Club her.

For 99 kr. får du mad fra Restaurant MEAT og et spændende talkshow med borgmester Thomas Kastrup-Larsen samt andre toppolitikere og erhvervsprofiler i Aalborg – læs mere her

Leverer til Aalborgs bedste restauranter: Rosenbeck Frilandskød rykker ind i midtbyen

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Nu er der godt nyt til kødelskere, der vægter kvalitet og dyrevelfærd højt.

Vi kan nemlig afsløre en to(r)vlig god nyhed, når grøntmarkedet på Frederikstorv bliver en delikat og lokal biks rigere.

Det sker, når Rosenbeck Frilandskød allerede fra i morgen indtager Grønttorvet i deres salgsbil fyldt med appetitvækkende kød i alle afskygninger.

 

Smag, kvalitet og dyrevelfærd

Rosenbeck Frilandskød har fersk kød af frilandskvæg, frilandsgrise og frilandskyllinger fra egne dyr hjemme på gården. Op til jul byder udvalget også på frilandsænder.

De leverer kød til flere Aalborg-restauranter, heriblandt Restaurant Tabu og Nam og har desuden i flere år været at finde på Nørresundby Torv hver fredag fra klokken 9-15.

Det vil den stadig være, men manden bag, Peter Rosenbeck, er glad for nu også at kunne rykke ind i hjertet af Aalborg hver onsdag og lørdag fra 8-14.

“Vi har været så heldige at få en plads på Grønttorvet de her to dage om ugen og ligesom kunne afdække det område med kvalitetskød og stort fokus på dyrevelfærd”. fortæller, Peter Rosenbeck.

Peter Rosenbeck

Netop dyrevelfærd er nemlig det helt store omdrejningspunkt for Peter Rosenbeck, der mener, at der er sammenhæng mellem netop dyrevelfærd og velsmag i kødet.

“Vi kalder vores koncept fra jord til bord. Vi har selv dyrene på marken på vores gård i Dronninglund. Her har vi dyrene på marken under gode forhold.

Det giver simpelthen et skidegodt produkt, der smager bedre og af kvalitet”, forklarer Peter Rosenbeck.

På Gården i Dronninglund har alle dyr store arealer at boltre sig på i så naturlige rammer som muligt. Der er eksempelvis blandet pil i grisemarkerne, da de trives bedst med noget, de kan rode og gnave i.

Alt er hjemmelavet i eget slagteri

Høj kvalitet behøver ikke altid være ensbetydende med høje priser – i hvert fald ikke hos Rosenbeck Frilandskød, der både producerer og sælger alt selv.

“Vi har været i gang i seks år, og vi kører jo egentlig en lidt gammeldags forretning, hvor vi selv står for hele produktet, og hvor vi også selv sælger varen direkte til kunden.

Vi opdrætter selv dyrene, og så har vi eget slagteri med slagtere ansat. Alt er hjemmelavet – lige fra leverpostej til spegepølser”, fortæller Peter Rosenbeck.

Den nye salgsbil på Grønttorvet byder på kød i alle afskygninger: hjemmelavede grillpølser, spegepølser, leverpostej, rullepølse, hamburgerryg, tørsaltet bacon, lufttørret skinke, tapas-retter og en hel masse andet.

Kom forbi Grønttorvet onsdage og lørdage

Grønttorvet er at finde på Frederikstorv alle onsdage og lørdage i tidsrummet 8-14.

Der er kun endnu mere grund til at komme forbi, når Rosenbeck Frilandskød bliver en fast del af Grønttorvet, hvor også Ostemanden fra Vindblæs, Fiskemanden fra Hals, De Glade Gartnere grønthandlere og andre er at finde.

Er munden allerede løbet i vand, men du har ikke mulighed for at komme forbi Peter Rosenbeck på Grønttorvet?

Man kan også købe pålæg, pølser, bøffer, steg, kødkasser og meget andet online på Rosenbeck Frilandskøds hjemmeside.

Udvider zonerne og indsætter mange flere: Nu får Aalborg 150 ekstra el-løbehjul

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto. VOI
Foto. VOI

I november 2019 fik Aalborg endelig de populære/berygtede elektriske løbehjul i bybilledet, hvor 100 af slagsen blev sat op i centrum af byen.

Nordjyderne har fra start taget rigtig godt imod den nye transportform og i de første seks måneder er der blevet kørt omkring 50.000 ture og over 100.000 km på el-løbehjul i Aalborg.

Mandag godkendte et flertal af partierne i Aalborg Byråd, at man udvider antallet af løbehjulene fra 100 stk og helt op til 250 stk.

Det fremgår af referatet fra byrådsmødet mandag.

“Evalueringen viser, at el-løbehjulene er blevet taget godt i mod. Et flertal af de adspurgte er positive over, at Aalborg har fået el-løbehjul, og en væsentlig del af de adspurgte forventer, at el-løbehjulene er kommet for at blive,” skriver man i sagsbeskrivelsen.

Kørezonen udvides markant

Indtil nu har man udelukkende kunne bruge løbehjulene i en zone, der omfatter det centrale Aalborg inden for Østre Allé samt det centrale Nørresundby helt ud til de to kridtgrave.

Den zone udvides nu, så den nu inkluderer en større del af Aalborg og Nørresundby inklusive en rute til Aalborg Universitet samt en rute til Aalborg Lufthavn

“Den nye zone vil total være ca. 30 km2 . Det formodes, at med en udvidelse vil løbehjulene blive et mere attraktivt supplement til kollektiv trafik samt en mulig erstatning for bilture.

For bedst muligt at kunne servicere den udvidede zone forslås det at øge antallet af el-løbehjul til maks. 250, samt samtidig at øge antallet parkeringshubs til mellem 100 og 150,” skrives der i referatet.

Den Blå zone er det nye udvidede område

Her er tidsplanen

Det er endnu ikke besluttet, hvor de forskellige parkeringshubs skal placeres. De ekstra løbehjul i Aalborg vil gradvist blive indfaset i byen.

“Udvidelsen af zonen i det centrale Aalborg og centrale Nørresundby kan finde sted inden sommerferien, mens udvidelsen til Aalborg Universitet samt Aalborg Lufthavn først vil ske, når aktiviteten er forøget på de to destinationer,” melder kommunen.

22 stemte for udvidelse af el-løbehjulsordningen i Aalborg, mens 6 (Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten) stemte imod.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Nordjyllands Politi melder ud: Stor del af Havnefronten bliver hotspot

Skrevet af: Michael Qureshi

Nordjyllands Politi gør med virkning fra idag tirsdag den 11. august 2020 kl. 14:00 en stor del af Aalborgs populære havnefront til et hotspot.

Et klart signal til borgerne om at huske at holde afstand for at reducere risikoen for coronasmitte.

Fra i dag tirsdag den 11. august 2020 kl. 14:00 er en stor del af Aalborg havnefront et såkaldt hotspot og får dermed ekstra stor opmærksomhed fra Nordjyllands Politis patruljer.

“Aalborg havnefront er et populært sted at samles i godt vejr. Det kan vi tydeligt se, og med smitteudviklingen i Aarhus in mente vurderer vi, at der er behov for at gøre havnefronten til et hotspot.

Det er et udtryk for rettidig omhu og samtidig et klart signal til borgerne om at holde afstand til hinanden, så vi mindsker risikoen for smitte med coronavirus,” fastslår politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, Nordjyllands Politi.

Større del af Havnefronten inddrages

Jomfru Ane Parken ved havnen har tidligere været et hotspot, men denne gang strækker hotspottet sig fra krydset Strandvejen/Toldbodgade og hele vejen langs havnefronten hen til Honnørkajen – og inkluderer dermed også Jomfru Ane Parken.

Der vil være skilte i området, som gør borgere opmærksomme på, at de befinder sig i et hotspot.

Kilde: Nordjyllands Politi

Opholdsforbud om nødvendigt

Hvis politiet vurderer, at folk ikke holder tilstrækkelig afstand ved havnefronten, og der derved danner sig større grupper end de tilladte 100 personer, er politiet klar til næste træk:

“Så udskriver vi bøder og indfører om nødvendigt et opholdsforbud,” siger Anne Marie Roum Svendsen uden tøven.

Hun minder om, at vi alle har aktier i fremtiden:

“Vi har alle sammen et ansvar og er med til at afgøre, hvor meget smitten skal have lov at sprede sig her i Nordjylland.

Og det er langt bedre for alle, hvis vi formår at holde afstand, husker den gode hygiejne og alvoren bag – sådan at vi undgår smittekæder og bevarer mest mulig frihed,” opfordrer politidirektøren.

Status: to hotspots og fortsat ekstra patruljer

Siden foråret har Nordjyllands Politi haft ekstra patruljer på gaden i alle dele af regionen for at skabe tryghed, vejlede og sikre, at såvel private borgere som erhvervsdrivende overholder de gældende retningslinjer og restriktioner relateret til coronavirus/covid-19.

Den øgede patruljering i alle politikredsens kommuner fortsætter. Fra 11. august 2020 er der to hotspots i Nordjylland: Aalborg havnefront og Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Alle landets aktuelle hotspots og opholdsforbud er samlet her 

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her