SOSU klar: Blev Pias indgang til uddannelsen som social- og sundhedsassistent


Egentlig er Pia uddannet socialpædagog, men i de sidste ti år har hun arbejdet hos Falck.
”Jeg valgte at tage SOSU klar forløbet, da jeg i længere tid, havde overvejet at gå den sundhedsfaglige vej.
At tage SOSU klar forløbet har givet mig en god og solid viden inden for ældreplejen.
Derudover har det også været med til at give mig et indblik i arbejdet inden for ældreplejen, og det bekræftede mig i, at det er der jeg ønsker mit fremtidige arbejdsliv skal foregå”.
I dag er Pia godt i gang med sin uddannelse til social- og sundhedsassistent, og vi har bl.a. talt med hende om nogle af de overvejelser hun havde, før hun søgte ind og hvad der gør netop dette fag så interessant.
Overvejelser når det handler om ny uddannelse ”sent” i livet
Pia blev færdig som socialpædagog i 2004, så det er længe siden, at hun sidst har været på skolebænken. I mellemtiden var hun blevet vant til fast arbejde og havde stiftet familie, så beslutningen om en ny uddannelse krævede flere overvejelser
”Jeg havde faktisk en del overvejelser i forhold til min alder – om det var muligt at tage en uddannelse igen i min alder, og så selvfølgelig økonomien og afstanden til skolen”
Heldigvis havde Pia modet til at starte, for hun har ikke fortrudt, hun fortæller ”Det har været livsbekræftende, udfordrende, sjovt og hårdt – men sådan tror jeg, at det skal være.
En uddannelse med sammenhæng og mening
For Pia er der ingen tvivl om, at hun er havne på rette hylde. På spørgsmålet om, hvad der er det mest interessante på uddannelsen til social- og sundhedsassistent svarer hun.
”Jeg er tilbøjelig til at sige det hele. Jeg synes det er svært at skille en ting ud, for det hænger sammen og det giver mening, at det hænger sammen. Men umiddelbart er jeg meget optaget af at mennesket hænger sammen både fysisk, psykisk og socialt”.
Fordommene skal manes i jorden
Til alle der ikke kender til faget vil Pia gerne fortælle, at ”det er livsbekræftende at arbejde med mennesker – og nogle gange bare at se et glimt i et andet menneskes øjne. Det glemmer vi nogle gange at fortælle om”.
Selv har hun også oplevet, hvad hendes kompetencer kan gøre for et andet menneske. Hun møder en borger, der gennem en længere periode har været sengeliggende – han har simpelthen ikke lyst til at stå op.
”Jeg møder ham, hvor han er sengeliggende, men i løbet af nogle måneder får jeg ham faktisk ud af sengen ved at møde ham der, hvor han er og spørge ind til, hvorfor han ikke vil ud af sengen. Jeg tror meget af vores fag handler om det her med at turde stille spørgsmålene – ikke at være så berøringsangste og det synes jeg, at vi får nogle gode redskaber til på uddannelsen, til at turde gøre.
Psykiatrien venter
I løbet af uddannelsen skal eleverne i praktik flere gange. Pias næste praktik er i psykiatrien og hun slutter med at fortælle, at hun ser frem til at få en meget større viden om sindslidelser og hvordan man som social- og sundhedsassistent kan arbejde med den gruppe.
Fakta om uddannelsen til social- og sundhedsassistent
- Du kan tage uddannelsen til social- og sundhedsassistent på SOSU Nord.
- Lige nu er der mulighed for at søge direkte ind på Grundforløb 2 med opstart i august.
- Du kan starte på Grundforløb 2 i Aalborg, Frederikshavn, Hjørring, Brovst, Hobro og Aars.
- Der er praktikpladsgaranti på uddannelsen.
- Nogle kommuner ansætter elever allerede på Grundforløb 2. Det betyder, at du har mulighed for at få elevløn allerede fra starten af din uddannelse.
Læs mere om uddannelsen til social- og sundhedsassistent her.