Sommerkoncerter i Blokhus: Her er årets program

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommerferien er startet for de fleste, og mange af os udnytter fridagene til lidt (velfortjent) afslapning i det danske sommerland.

En af mest populære destinationer er altid skønne Blokhus en god halv times kørsel fra Aalborg, hvor du blandt andet finder en af Danmarks allerbedste strande og masser af feriestemning med skønne butikker, lækre restauranter og masser af aktiviteter for både store og små.

En af de helt store traditioner i Blokhus er de gratis torsdagskoncerter på Torvet, som altid er yderst velbesøgte.

Tager man et kig på årets program, er der bestemt også masser af undskyldninger for at tage et smut til Blokhus over sommeren.

Scenen vil hver torsdag til og med 8. august byde på landskendte navne som eksempelvis Michael Learns To Rock, Hjalmer og altid populære Johnny Madsen.

Vi har samlet et overblik over årets program her:

11. juli kl. 20.30: Tørfisk

Thyborøn-kvartetten Tørfisk er tæt at være kult i Danmark, og på torsdag kan de opleves helt gratis på Torvet.

“Vi er stolte over at afsløre, at Tørfisk kommer til Torvet i Blokhus torsdag d. 11. juli,” fortæller Karl Korfits på vegne af arbejdsgruppen, der repræsenterer Erhvervsforeningen Destination Blokhus, erhvervslivet, VisitJammerbugten og lokale ildsjæle.

“De synger, spiller og underholder, så det er en fryd. Med typisk vestjysk charme, som vi også oplevede på stranden i Blokhus til Sankt Hans 2018, er vi overbeviste om, at de er en stensikker succes med deres lytteværdige, morsomme og exceptionelle repertoire,” fastslår Karl Korfits.

Kl. 16.00: Baren åbner
Kl. 18.00: Let madsalg på Torvet
Kl. 19.00: Opvarmning: The Bats
Kl. 20.30: Tørfisk

 

18. juli kl. 20.30: Michael Learns To Rock

Michael Learns To Rock, der sidste år kunne fejre 30-års jubilæum, kommer til Blokhus torsdag d. 18. juli for at spille for flere tusinde glade publikummer på den eftertragtede scene.

De har de seneste 10 år genopdaget sig selv og sit danske publikum ved en massiv turnévirksomhed på mindre og større spillesteder i Danmark, hvor de har spillet akustiske og halvakustiske koncerter for et stadig større publikum.

De mange succesfulde indendørs-koncerter i Danmark har givet dem lyst til at dedikere en hel sommerperiode til at vende tilbage til udendørskoncerter i Danmark – hvor de selvfølgelig har gemt en helt særlig sceneplads til sommerlandet Blokhus.

Kl. 16.00: Baren åbner
Kl. 18.00: Let madsalg på Torvet
Kl. 19.00: Opvarmning: Romhandleren
Kl. 20.30: Michael Learns To Rock

25. juli kl. 20.30: Hjalmer

Hjalmer var på scenen på Torvet i Blokhus i 2018, hvor der var totalt proppet og op mod 5000 gæster kiggede forbi.

“Publikum kan godt glæde sig til at gense ét af landets største sangskrivere i et eksklusivt og musikalsk møde på Torvet i Blokhus torsdag d. 25. juli,” oplyser Karl Korfits.

Hjalmers tekster er kendte for alle at være relaterbare, og han formår virkelig at ramme en bred fanskare på trods af de “ungdommelige” emner.

“Vi ved fra sidste år, at han trækker unge teenagere, familier med børn og ældre på Torvet. Det bliver en fornøjelse at se hvilken stemning den unge herre skaber igen i år,” siger Karl Korfits.

Kl. 16.00: Baren åbner
Kl. 18.00: Let madsalg på Torvet
Kl. 19.00: Opvarmning: Back On Track
Kl. 20.30: Hjalmer

1. august kl. 20.30: Johnny Madsen

I 2018 væltede rocklegenden med Johnny Madsen Torvet i Blokhus.

Det får han lov til igen d. 1. august, når den nu 67-årige musiker siger ”Godaften Blokhus” med sin hæse, men lune stemme.

Johnny Madsen har i tidens løb udgivet op mod 20 albums i eget navn med hits som ”Uden for sæsonen”, ”Johnny the Blues”, ”Stjernenat” og ”Færgemand”.

“Stemmen er smurt, spaden er stemt og trommerne er blevet gennemsigtige. Johnny Madsen Band er klar til at besøge Blokhus igen d. 1. august, som vi forventer bliver én af de mest intense og medrivende sommeraftener i Blokhus,” siger Karl Korfits og fortsætter:  ‘

“Vi har lavet en storsatsning med et veletableret navn som Johnny Madsen, og derfor håber vi meget på publikums opbakning gennem salg af drikkevarer. Koncerterne på Torvet finansieres af salget i baren, så når du støtter baren, støtter du musikken.”

Kl. 16.00: Baren åbner
Kl. 18.00: Let madsalg på Torvet
Kl. 19.00: Opvarmning: Safariband
Kl. 20.30: Johnny Madsen

8. august kl. 20.30 Hardinger Band

Der bliver som altid spillet op til fest og fællessang, når Hardinger Band gæster scenen på Torvet i Blokhus torsdag d. 8. august.

“Hardinger Bands stærke og folkekære bagkatalog er en direkte invitation til en tur ned ad memory-lane: ”Hvalen Hvalborg”, ”Står På En Alpetop”, ”Sexchikane” og mange flere,” fortæller Karl Korfits.

Hardinger Band, som består af Michael Hardinger på guitar og sang, Jørgen Thorup på keyboard og sang, Kim Daugaard på bas og sang, B-Joe på guitar og sang og Flemming Olsen på trommer, glæder sig til at gæste Blokhus:

”Shubidua’s 240 sange får en stærk kop generator-bouillon! Hvalen Hvalborg lever i bedste hvalgående, med Blokhushvalen i baggrunden! Vi sætter strøm til “Den Rød-glødende Tråd” og “Fed Rock” torsdag d. 8. august,” siger Michael Hardinger fra Hardinger Band.

Kl. 16.00: Baren åbner
Kl. 18.00: Let madsalg på Torvet
Kl. 19.00: Opvarmning: The Pretenders
Kl. 20.30: Hardinger Band

Hvad: Musik på torvet i Blokhus
Hvor: Blokhus Torv
Hvornår: Hver torsdag frem til d. 8. august

DMI udsender varsel: Advarer om risiko for voldsomt vejr

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

DMI har søndag morgen udsendt et varsel om risiko for voldsomt vejr i store dele af Jylland og Fyn.

Ifølge vejrtjenesten kan der falde mellem 15 og 25 millimeter regn på blot 30 min. Det gælder blandt andet Aalborg-området, og øvrige Nordjylland.

DMI’s varsel gælder fra klokken 12 søndag til klokken 20.

Vær opmærksom

Der er tale om en risikovarsel, der kan udvikle sig til et reelt varsel om voldsomt vejr.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at lavtliggende områder som kældre og viadukter risikerer at blive oversvømmet.

DMI opfordrer videre til, at man tilpasser sin fart i trafikken til, at der kan være dårligere sigtbarhed og vand på kørebanen.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!