Sommerhilsen fra AKKC-direktør: Smid Janteloven ud og indfør Aalborg-loven

Skrevet af: Michael Qureshi
Nicolaj Holm (tv) i selskab med direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak
Nicolaj Holm (tv) i selskab med direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak

Hen over sommerferien bringer vi sommerhilsener fra aktører i Aalborgs by- og kulturliv. Vi starter med direktør for Aalborg Kongres & Kultur center, Nicolaj Holm.

I juni måned formåede Nicolaj Holm og AKKC at være værter for verdensstjerner som Maroon 5 og Mariah Carey. Det har været hektiske seks første måneder for det store kulturhus.

Da Nicolaj Holm holdt båltale til Sankt Hans havde han et vigtigt budskab, som er temaet i denne sommerhilsen til MigogAalborgs læsere.

Hvad var det, du sendte til Bloksbjerg?

“Op til Sankt Hans i juni var det åbenbart også for nogen krænkende at brænde hekse på bålet.

Så hvorfor ikke bare sende den Jantelov afsted til Bloksbjerg! Den vil ingen vist savne! Og lad os så indføre Aalborg-loven i stedet.

Der er tre regler i Aalborg-loven:

  • Aalborg er noget vi er sammen!
  • Sammen gør vi Aalborg til en fantastisk turistby, kulturby, hjemby, kongresby, universitetsby. Vores by.
  • Sammen skal vi fortælle hele verden om vores fantastiske by!

Det gode er, vi kan handle på det allerede nu. Tag på ferie, fortæl stolt dem du møder, hvor du kommer fra.

Fortæl dem stolt om det særlige ved Aalborg. Og fortæl dem at de er meget velkomne til at besøge os.

Vi er stolte af vores by, og ikke uden grund har vi fået prædikater som Verdens Lykkeligste og Must See i 2019.”

Maroon 5 plantede et træ

Vi er noget sammen

Hvad er det ved Aalborg som gør dig lykkelig?

“Fordi vi i Aalborg er noget sammen.

For et par år siden, blev vi kåret som Europas Lykkeligste By.

Og når jeg f.eks. som i Mølleparken ser ud over byens tage, så er det en udsigt over det Aalborg, som jeg føler, vi allesammen er så stolte af.

Det er det Aalborg, der er nummer 8 på New York Times Must See liste.

Det Aalborg der er kendt i hele verden som en foregangskommune inden for bæredygtighed.

Byen med Europas bedste ingeniører. Ja. Jeg kunne blive ved. Vi har meget at være stolte over sammen.”

Specielt med de store bands i Aalborg

Hvad siger de store bands til Aalborg?

“I juni havde jeg både Maroon5 og Mariah Carey – og ikke mindst flere hundrede amerikanske managere, stylister, scenefolk og lydmænd i Aalborg.

Der er en særlig mulighed, når man er i selskab med flere hundrede mennesker, der rejser verden rundt med nogle af de største kunstnere.

DET ER muligheden for at opleve, hvordan folk udefra oplever Aalborg.

Det er næsten det samme hele vejen rundt, når jeg har besøg af internationale gæster, kunstnere, kongresdeltagere og venner fra hele verden, siger de alle noget i retningen af:

“I er faktisk lidt specielle her. I ringer bare til hinanden, eller drikker en kop kaffe. Så finder I altid en genial løsning på tingene, sammen! I arbejder sammen på kryds og tværs og får tingene til at ske….”

Tror du Aalborg er anderledes end andre byer?

“Ja, det tror jeg faktisk. Det er ikke bare internationale gæster, der siger sådan.

Faktisk får vi ofte kommentaren fra danske kunstnere og konferencegæster. Samarbejdet i Aalborg er nemlig noget helt unikt! Noget særligt Aalborg-agtigt.

Baseret på helt almindelig nordjysk ordentlighed, at vi gerne vil hinanden. Og at vi har tillid til hinanden.”

Hvad er de to vigtigste ord du vil sætte på Aalborg?

“Første: Vi er gode sammen. Andet: Vi skal være stolte af det.”

 Har du også lyst til at sende en sommerhilsen med et tema, så skriv til info@migogaalborg.dk

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.