Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sommerferieguide til drivhusejere

Af Annoncør

Sommerferien står for døren, og der skal være styr på alt fra hotelbookinger til bestilling af nyt pas. Er du drivhusejer, er det vigtigt, at du også sørger for, at der bliver taget godt hånd om dit drivhus og dets planter, mens du er væk hjemmefra. I denne guide får du en checkliste over de ting, som du kan gøre for at give dit drivhus de bedste betingelser, inden du tager på ferie.

Forberedelse inden afrejse

Din ferie kan hurtigt blive en barsk oplevelse for dine planter – og især planter i drivhuse er udsatte, hvis solen er fremme under din ferie. Det handler derfor om, at du forbereder dit fravær på bedst mulig vis, så dine planter ikke lider overlast.

Det allervigtigste at have styr inden din afrejse er, hvordan vanding af drivhuset skal foregå. Herefter skal du sikre dig, at der er sørget for de rette skygge- og ventilationsforhold, så udtørring af jorden bliver minimal, og luften i drivhuset jævnligt udskiftes.

Har du installeret et automatisk vandingsanlæg, vil det være oplagt at tjekke, om automatikken fungerer optimalt. Sidst, men ikke mindst kan det være betryggende for dig at vide, at en nabo eller et familiemedlem jævnligt tjekker dit drivhus, mens du er på ferie.

Mangler du inspiration til sommerens gang i drivhuset, så tjek Drivhuskalenderen hos Drivhusklubben.

Checkliste
Når du kan krydse punkterne på checklisten af, er du godt i mål med dine forberedelser og kan trygt tage af sted på sommerferie.
• Vanding af drivhus:
Det er altafgørende for planternes vækst og velbefindende, at de får en passende mængde vand dagligt. Særligt i de varme og tørre sommermåneder er vandingsbehovet i et drivhus omfattende.

Hvis du har installeret et automatisk vandingssystem i drivhuset, vil dine planter få den korrekte mængde vand. Har du endnu ikke et vandingssystem, men har du overvejet det, så vil dette være en oplagt mulighed for at få et installeret. Det vil gøre både din ferie og hverdag mere bekvem og overskuelig.

Et drivhus uden automatisk vandingssystem kan sagtens overleve, mens du er bortrejst. Det handler blot om, at du laver en aftale med en eller flere personer om, at de hver dag skal komme forbi og vande dine planter.

• Optimale skyggeforhold:
Planterne i et drivhus trives godt med solens lys og varme, men de har i lige så høj grad behov for skygge for at trives og gro bedst muligt. En plante, som står i direkte sol dagen lang, har risiko for at blive udtørret eller sveden af solens stråler.

Du kan danne de rette skyggeforhold i drivhuset ved at opsætte afskærmning i form af skyggenet eller gardiner. Det vil både give en god beskyttelse af dine planter og samtidig sørge for, at jorden udtørres mindre.

• Den rette temperatur og ventilation:
Ideen med drivhus er blandt andet at skabe en højere temperatur inde eller ude, men bliver temperaturen i drivhus for høj går det ud over planterne. Du kan via automatiske ventilationssystemer og termostater sikre, at temperaturen forbliver fornuftigt, og at luften i drivhuset løbende udskiftes.

Del artikel

Andre læser også