Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sommerferie på Sjælland og Møn: Her er tips til de gode steder

Af Jens Erik Møller
Strandhotel Røsnæs. Foto: Facebook
Strandhotel Røsnæs. Foto: Facebook

Aalborg er jo en helt fantastisk by, men en sviptur til København og resten af Sjælland er nu heller ikke at foragte.

København kender de fleste, og behøver vist ingen nærmere introduktion.

Men hvad er der at opleve på resten af Sjælland? Tjah… Hvis du ikke lige har en must-see-liste i lommen, så fortvivl ikke, vi har nemlig fluks lavet en guide til dig, så du har alt info der er værd at vide om sjællandske oplevelser i al almindelighed.

For efter en tur forbi hovedstaden, der giver et tvist af udlandsferie i denne coronatid, så er det nemlig tid til at tage ud og nyde resten af sommerlandet på Sjælland.

Vores søstersite MigogKbh er teamet op med Henrik Thierlein, tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år og i dag rådgiver inden for turisme, presse og gastronomi.

Pak bilen og kør en tur ud i det smukke, danske sommerland og besøg hans favoritsteder på Sjælland med et pust af den store verden.

Sommerferie på Sjælland og Møn: Her er tips til de gode steder
Henrik Thierlein. PR foto

Vestsjælland

Lej en bil og kør på vinferie på Vestsjælland til tre vingårde og overnat på Dragsholm Slot midt i UNESCO Geopark Odsherred.

Og midt i historiens vingesus på det mere end 800 år gamle Dragsholm Slot – hvor køkkenchef Claus Henriksen kokkerer på hans Michelin-restaurant på selve slottet – har man kastet sig ud i vinproduktionens ædle kunst.

Her midt i Odsherred produceres der vin på ikke mindre end tre vingårde: Ørnberg Vin på Sjællands Odde, Rørmosegård Vin i Rørvig og Vejrhøj Vin ved Fårevejle.

Lidt mere mod vest ligger Strandhotel Røsnæs med Restaurant Næs i første parket til Kalundborg Fjord og byder på ægte og enkelt badehotelstemning – og naturligvis en badebro.

Røsnæs Rundt er en oplevelsesrute i området og Danmarks største vingård med vinbutik Dyrehøj Vingaard ligger lige i nærheden.

Sommerferie på Sjælland og Møn: Her er tips til de gode steder
Dragsholm Slot. PR foto

Nordsjælland

Fra Vestsjælland går turen mod nærliggende Nordsjælland, som byder på en tur på de syv verdenshave på internationalt prisbelønnede M/S Museet for Søfart i Helsingør og sydover langs Strandvejen til international kunst på Louisiana Museum of Modern Art.

Tæt på ved havet og 5 minutter fra museet ligger Restaurant Sletten med samme smukke udsigt som på Louisiana. Drøm dig væk her til syden med Gillardeau østers og spansk Iberoco gris, eller kør lidt ind i land og indtag frokosten på Søllerød Kro ved gadekæret.

Michelin-køkkenchef, Brian Mark Hansen, er blandt så meget andet Danmarks bedste til Oscietra (caviar)-kreationer – Gastro Unika.

Slut turen fra nord sydpå af med kenyansk eftermiddagskaffe på Karen Blixens museet  Rungstedlund, hvor man bl.a. kan se den skrivemaskine hun skrev ”Mit Afrika” på i Afrika.

Sommerferie på Sjælland og Møn: Her er tips til de gode steder
Søllerød Kro. Foto: Facebook

Sydsjælland og Møn

Når du nu i forvejen har bilen så kør til Sydsjælland & Møn i stedet for at flyve til London for at prøve deres gin.

Her findes nemlig gin produktion på Møn kaldet Isle of Møn Gin Spirits. Man har ombygget den gamle stald til destilleri, og ingredienserne sankes her på øen, hvor de bor.

Faktisk inviterer de interesserede fra nær og fjern med ud i den mønske natur for at være med til deres sankedage.

Ikke lagt herfra et andet UNESCO-udnævnt sted på Sjælland – nemlig UNESCO Møn Biosfære, hvor man foruden den imponerende klint kan opleve fænomenet “Dark Sky Møn og Nyord”, som er Nordens første Dark Sky Park.

I en Dark Sky Park er nattemørket beskyttet mod lokal lysforurening, så du har det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen i stedet for turen til Nordkap.

Sommerferie på Sjælland og Møn: Her er tips til de gode steder
Dark Sky. Foto: Tage Klee

Tag på fotosafari og bo på det Dark Sky certificerede overnatningssted Camp Møns Klints hytter eller Hotel Lake Apartments ved Godsejer Carl Gustav Scavenius på nærliggende Klintholm Gods tæt på klinten. Her kan du nyde din Isle of Møn Gin.

På hjemturen fra Møn er sommerens helt store nyhed på Sydsjælland Holmegaard Værk.

Med sine mere end 42.000 glas – men også en fantastisk samling af Herman Kählers keramik – er dette en total genoplivning af tidligere tiders kunsthåndværk i særklasse på den ikoniske adresse.

Kähler emigrerede fra Tyskland i syd, og betragtes i dag som det ypperste indenfor keramik.

Samlingerne er en meget betagende oplevelse på dette historiske sted for kunsthåndværk og design uden for Næstved i den smukke Sydsjællandske natur.

Følg også Henrik Thierlein på hans helt nye Instagram-profil med tips og tricks til København og omegn.

Del artikel

Andre læser også